Va salut! Lansez aici o provocare, cine dorește, ne spune cât de precis este/sunt ceasurile/ceasul lui cu mecanism quartz.
Odată cumpărat un ceas cu mecanism quartz, nu știu care
îi verifica și precizia dar sa știți ca și acesta pot avea abateri de câteva secunde pe zi/luna.
Exemplu: marca/mecanism/abatere
Certina/ eta 955.112 / -0,5s/zi
Ce precizie ai la ceasul tău quartz?
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Ce precizie ai la ceasul tău quartz?
Unul din ele il voi mentiona, daca tot ai amintit acest brand (am mai multe) Certina DS Action Chronograph - C032.434.11.057.00, mecanism ETA G10.212 AA (COSC) quartz Swiss Made, precizie +/- 10 s/an (aprox. +/- 0.03s/zi). Asa se lauda producatorul nu pot spune, cu precizie daca asa este, nu am urmarit pe perioade lungi, dar din utilizarea ocazionala pare intr-adevar destul de precis.
-
Iov Bogdan
Re: Ce precizie ai la ceasul tău quartz?
Seiko/ 7549/ +0,1s/ zi
Nu este o precizie wow comparativ cu alte modele de la Seiko sau alți producători , dar este impresionant că acest mecanism are precizia stabilă indiferent de temperatură, șocuri si vibrații după 45 de ani fără sa fie regulat .Deci ,pot spune că e cel mai precis și stabil mecanism din colecție.
Nu este o precizie wow comparativ cu alte modele de la Seiko sau alți producători , dar este impresionant că acest mecanism are precizia stabilă indiferent de temperatură, șocuri si vibrații după 45 de ani fără sa fie regulat .Deci ,pot spune că e cel mai precis și stabil mecanism din colecție.