Longines conquest automatic 2023

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Andreif85

Longines conquest automatic 2023

Mesaj de Andreif85 »

Va salut cu respect!
As dori sa adresez o intrebare in legatura incarcarea manuala a ceasului longines conquest automatic, pe care l am achizitionat anul trecut, calibru L888.5.
Este normal ca atunci cand il incarc manual sa se intoarca la nersfarsit?
Mentionez faptul ca l am incarcat manual de vreo 3 4 ori de cand l am cumparat insa primele 2 dati,coroana opunea rezistenta cand se incarca la maxim ,insa acum se invarte incontinu.
Multumesc!!
O zi buna.
Fuzzy

Re: Longines conquest automatic 2023

Mesaj de Fuzzy »

Eu am un Longines Master Collection cu același mecanism și la fel se comportă, ceea ce m-a pus și pe mine pe gânduri, însă nu obișnuiesc să-l întorc de la cheiță, ci mai mult pe winder.
Andreif85

Mesaj de Andreif85 »

Frumos ceas👍.
Din ce am mai citit pe internet se pare ca cesurile automatice au acest "clutch" si sper sa nu gresesc, in momentul cand sunt incarcate la maxim,sa previi sau sa eviti afectarea mecanismului. Repet, ce ma pus pe ganduri, a fost faptul ca de 2 ori am incarcaat ceasul pana opunea rezistenta apoi urmatoarea data nu a mai opus.
Poate aflam cum e defapt, daca stie cineva aici.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ceasurile automatice pot fi intoarse la nesfarsit arcul neavand capat. Arcul are un sistem de alunecare la capat. Daca nu ar avea acest sistem s-ar rupe cand ar ajunge la capat sau ar defecta sistemul de armare automata.
Asa ca ,da,este normal sa nu ajungi la capat.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Andreif85

Mesaj de Andreif85 »

Multumesc!!!
Scrie răspuns