Polish la bijutier ?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
eda2k

Re: Polish la bijutier ?

Mesaj de eda2k »

Merci de info. Azi am facut rost de solutie, si am scapat de multe mici zgarieturi. Hartia care venea in pachet era destul de mica. Se poate folosi un glaspapir mai dur, pentru urmele mai adanci ? ... sau mai mult rau fac ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Incepi cu unul mai dur,apoi mai fin ,apoi si mai fin,la urma un sfat....da cu un smirglu de 2000 umed,apoi cu pasta si boful.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
eda2k

Mesaj de eda2k »

Multumesc de sfat. O sa postez rezultatele, :D
eda2k

Mesaj de eda2k »

eda2k scrie:Multumesc de sfat. O sa postez rezultatele, :D
... cu ce granulatie sa incep ? 100, 150, 240 ... sau de la 400, 800, 1000 ? De asemenea, presupun ca smirghelul cu granulatie mica trebuie folosit cu grija, pentru a nu lasa urme pe cristal.

P.S: smirghel cu granulatie mare pe unde gasesc ? Un magazin auto, sau de mobila ?...
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Pentru zgirieturile adinci incepi cu granulatia cea mai aspra...apoi spre final cu cea din setul de polish.Vezi ca este putin smirghel fin in acea cutie si nu stiu unde se mai gaseste...caut si eu.
Apoi dupa operatiunea de slefuire se polisheaza cu acea solutie si cu cirpa.Pentru zgirieturi fine se mai poate folosi si pasta de dinti dar atentie cind se spala de pe ceas,dupa ce este frecat cu o cirpa,sa nu intre apa in ceas !!!
Despre ce fel (marca ) de ceas este vorba ? Adica cel zgiriat ce marca este ? Intreb pentru ca uneori poate fi mai scumpa solutia de polishat decit ceasul... :D
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

coli de smirghel de 1500 si de 2000 gasiti la Dedeman. intrebati baietii de pe raion. tot acolo am gasit si solutia de polishat (Xerapol), dar la casele de marcat.
eda2k

Mesaj de eda2k »

Multumesc de sfaturi. Ceasul este un Tissot PR50 Automatic. Are urme de purtare destule, deoarece l-am luat la SH de pe ebay ... Acum vreau sa-l fac ca nou ... ma rog, in limitele bunului simt :) . Din pacate, cred ca am folosit smirghelul solutiei deja, poate poate mai este oleaca. O sa trag o fuga la Dedeman, sa vad ce gasesc pe acolo.

Cand dau cu smirghelul, ud cu o picatura zona respectiva ? Asa am facut cu smirghelul de la Xerapol ... si multe urme au disparut.

Multumesc !
stefan.mihai

Mesaj de stefan.mihai »

Salut am Casio Edifice si mi s-a zgariat putin sticla...e mineral glass. Sunt zgaraieturi mici, ce solutii imi recomandati? Polywatch e bun? Merge si pe cristal mineral?

Multumesc!
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Decit plastic.
Solutia pe care trebuie s-o alegi este...alt cristal.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
stefan.mihai

Mesaj de stefan.mihai »

gherghin nicolae scrie:Decit plastic.
Solutia pe care trebuie s-o alegi este...alt cristal.
Pfffffff chiar nu se poate altfel ? :(((((((((((((((((
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

exista o solutie speciala pentru sticla, pe baza de pulberi de diamant. stiu ca au cei de la optica medicala asa ceva. eu nu am gasit de cumparat, treci pe la un optician si s-ar putea sa se bage sa-ti slefuiasca sticla de cristal. bafta!
stefan.mihai

Mesaj de stefan.mihai »

Mersi mult. Am incercat si asta...am fost la nova optic si mi-au zis ca nu se ocupa de asa ceva. O sa mai incerc si prin alta parte. Deocamdata am dat telefon la watch shop de unde am luat ceasul si mi-a zis ca ma suna sa-mi spuna ce zic cei de la service. Nu e o zgarietura foarte proieminenta sau mare dar ma enerveaza.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

eda2k scrie:
eda2k scrie:Multumesc de sfat. O sa postez rezultatele, :D
... cu ce granulatie sa incep ? 100, 150, 240 ... sau de la 400, 800, 1000 ? De asemenea, presupun ca smirghelul cu granulatie mica trebuie folosit cu grija, pentru a nu lasa urme pe cristal.

P.S: smirghel cu granulatie mare pe unde gasesc ? Un magazin auto, sau de mobila ?...
Incepi cu 800,1500, si apoi 2000.
Primele doua pe uscat,cu fiecare in sens opus primei smirgluiri,la 2000 prima data uscat si apoi umed.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
eda2k

Mesaj de eda2k »

Azi am fost la Dedeman, si am luat smirghel de 800, 1000 si 1500... de 2000 nu mai aveau. Am luat-o metodic, bratara, cadran, mai intai cu cel de 800, dupa cel de 1000, 1500 si la final smirghelul solutiei, care inca mai avea ceva viata in el. La fiecare set de frecari, dupa una pe uscat, puneam si 3-4 picuri de apa pe ceas, ca sa "prinda" mai bine. Cel putin inchizatoarea arata ca noua.

Inainte :

Imagine

Dupa :

Imagine

Imagine

Imagine

... cred ca se vede diferenta ... Oricum, degetele au avut ceva de suferit. In unele locuri nu am avut ce sa-i fac, deoarece cred ca are mici lovituri.

Take Care !

P.S: Merci Claudiu de info, dar deja am facut operatia. Crezi ca trebuie sa o repet ... dupa instructiunile date.. sau e ok ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Tu decizi daca o repeti sau nu. :wink:

Dar,cind am sa fac eu o operatiune de acest gen,am sa-ti arat cum ar trebui sa iasa!

La tine inca se mai vad urme de smirglu,asta inseamna ca nu ai avut destula rebdare!Ori cu pasta ori cu cel de 2000! :wink:

De fapt,daca stau bine si ma gindesc,a iesit bine! Asta pentru ca tu ai facut manual acest lucru.Eu o fac cu mecanic,adica la standul de slefuire,unde am discuri mari,viteze mari,bof,si pasta specifica. :oops:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Scrie răspuns