Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)
PRC 200 este totusi un quartz cat se poate de comun. Cat sa coste? Eu nu as da niciodata mai mult de 1000 de lei pe un quartz.
Cat despre preturi, pe scurt e cam asa. Orice brand pentru orice model de ceas recomanda un pret. Este ceea ce se cheama "MSRP". Fata de acest etalon, dealerii autorizati se raporteaza de obicei un pic in sus. Vand ceasul exact la MSRP sau un pic mai sus cu 10-15% (ei oricum castiga, cumpara de la firma cu mai putin, chiar vanzand la MSRP partea lor e consistenta).
Apoi este ceea ce se cheama piata gri. Companii, mici distribuitori pe cont propriu care se-nvart in lumea asta etc. Daca la Tissot vine un astfel de grey market seller si cumpara o cantitate foarte mare de bucati dintr-un anumit model, discountul de care va beneficia e mare, mai mare decat cel al dealerului oficial. Mai pune la socoteala ca grey-market sellerul nu are dureri de cap cu sediul si chiria aferenta, nu se incurca cu tva, nu plateste oameni care sa asigure service-ul ceasurilor vandute si cate si mai cate. Si astfel preturi mici devin posibile, dar asta nu inseamna ca nu exista si fake-uri nenumarate.
Cat despre preturi, pe scurt e cam asa. Orice brand pentru orice model de ceas recomanda un pret. Este ceea ce se cheama "MSRP". Fata de acest etalon, dealerii autorizati se raporteaza de obicei un pic in sus. Vand ceasul exact la MSRP sau un pic mai sus cu 10-15% (ei oricum castiga, cumpara de la firma cu mai putin, chiar vanzand la MSRP partea lor e consistenta).
Apoi este ceea ce se cheama piata gri. Companii, mici distribuitori pe cont propriu care se-nvart in lumea asta etc. Daca la Tissot vine un astfel de grey market seller si cumpara o cantitate foarte mare de bucati dintr-un anumit model, discountul de care va beneficia e mare, mai mare decat cel al dealerului oficial. Mai pune la socoteala ca grey-market sellerul nu are dureri de cap cu sediul si chiria aferenta, nu se incurca cu tva, nu plateste oameni care sa asigure service-ul ceasurilor vandute si cate si mai cate. Si astfel preturi mici devin posibile, dar asta nu inseamna ca nu exista si fake-uri nenumarate.
-
Alexandrion
Iti dau un caz concret. Un magazin oricare, plateste chirie pe luna 20.000 ron la care se adauga si costurile de intretinere, apa, lumina, etc care se pot ridica si peste 5.000 ron. In ianuarie firma a avut incasari sa zicem de 100.000 ron deci doar chiria si intretinerea reprezinta 25 % din volumul vanzarilor. Din banii ramasi trebuie achitata marfa, angajatii, costuri de transport, etc.
Asta se intampla intr-un oras mic, ma gandesc ca in Bucuresti intr-un mall clar chiriile vor fi mult mai mari.
Plus ca fiind ceasuri, marfa are tendinta de a sta foarte mult pe stoc , rezulta o rotatie a stocurilor foarte mica, in opozitie cu cheltuielile care vin lunar si trebuiesc achitate, lucruri care la final genereaza costuri suplimentare.
Asta se intampla intr-un oras mic, ma gandesc ca in Bucuresti intr-un mall clar chiriile vor fi mult mai mari.
Plus ca fiind ceasuri, marfa are tendinta de a sta foarte mult pe stoc , rezulta o rotatie a stocurilor foarte mica, in opozitie cu cheltuielile care vin lunar si trebuiesc achitate, lucruri care la final genereaza costuri suplimentare.
Nu ai cum sa iti dai seama daca ceva e original sau nu doar asa stand pe net si facand calcule peste calcule. Ti-am dat exemplul meu, tot cu un Tissot luat cu mai bine de 50% din pretul din magazin de la noi, asa ca orice e posibil. De unde ai tras concluzia ca primesti o curea in valoare de 180 lei?! Probabil ca nu este Tissot, e o curea simpla de piele si atat, care la o adica poate fi cumparata de la orice colt de strada cu pana in 20 de lei.reiy scrie:Deci: de ce un ceas care costa 1800 Ron in magzin de specialitate este vanzdut cu 599 Ron + o curea gratis (curea din piele - a carui pret ajunge la Cellini la 180 Ron - m-am interesat). Este asa de mare chiria, TVA -ul si vanzatoarea care il vinde la magazinul de specialitate ? Mi-e greu sa cred acest lucru...
Am luat legatura cu unul din vanzatori acum 1 ora. Urmeaza sa ma vad cu el in cursul zilei de astazi si sa mergem impreuna pentru o verificare.
O sa postez aici despre cum a decurs intalnirea.
O sa postez aici despre cum a decurs intalnirea.
- Tissot swiss 01
Daca ai ochiu bun vezi din prima secunda diferenta, dar cel mai sigur vei lua teapa ....
explicatia:
-totul la acele ceasuri arata aproape ca la un original, pana si cureaua "gratis" este ca a unui original
-ceasurile functioneaza perfect, toate cadranele functioneaza perfect, exact ca un original
-are cutia , logoul , pernita , carticelele , totul ... copiate aproape la fix , deci arata ca la un original
Exact cum spunea un coleg mai devreme diferentele sunt vizibile si cu ochiul liber , doar trebuie sa stii unde sa te uiti.
Dar oricum din cate imi dau seama lacomesti la pretul mic, dec sigur vei luat teapa
Mai bine ia-ti de pe un site de afara, de la un dealer Tissot si tot iesi mai ieftin ca in Romania
explicatia:
-totul la acele ceasuri arata aproape ca la un original, pana si cureaua "gratis" este ca a unui original
-ceasurile functioneaza perfect, toate cadranele functioneaza perfect, exact ca un original
-are cutia , logoul , pernita , carticelele , totul ... copiate aproape la fix , deci arata ca la un original
Exact cum spunea un coleg mai devreme diferentele sunt vizibile si cu ochiul liber , doar trebuie sa stii unde sa te uiti.
Dar oricum din cate imi dau seama lacomesti la pretul mic, dec sigur vei luat teapa
Mai bine ia-ti de pe un site de afara, de la un dealer Tissot si tot iesi mai ieftin ca in Romania
Va salut,
Pau unde sa se uite?? ca eu nu ma-m prins. Am vazut facuri la tissot de 90 USd la vanzare care arata ca riginalul(evident ca din China si nu am tinut in mana o astfel de piesa).
Pana in prezent am un tissot luat din magazin acum 3 ani pe gare am dat vroe 1300 lei si e super si acum. Pe okazii il vad la 600 lei. Ce sa cred din asta?????????? Sincer dupa ce am vazut atatea situri de replica watches din afara, cred ca voi lua doar de pe e-bay sau din mag de la noi.
Toate bune.
Pau unde sa se uite?? ca eu nu ma-m prins. Am vazut facuri la tissot de 90 USd la vanzare care arata ca riginalul(evident ca din China si nu am tinut in mana o astfel de piesa).
Pana in prezent am un tissot luat din magazin acum 3 ani pe gare am dat vroe 1300 lei si e super si acum. Pe okazii il vad la 600 lei. Ce sa cred din asta?????????? Sincer dupa ce am vazut atatea situri de replica watches din afara, cred ca voi lua doar de pe e-bay sau din mag de la noi.
Toate bune.
Nu-ti fa sperante. 90% din Tissot-urile noi de pe ebay (majoritatea din HK) sunt fake-uri. Asa ca nici ebay nu e un mediu prea prolific pentru a gasi un Tissot original.komy scrie:Va salut,
Toate bune.
Eu nu inteleg de ce oameni cultivati, cel putin in materie de ceasuri pot da nicte raspunsuri atat de incomplete si chiar proaste de multe ori. M-a dezamagit pana si domnul Claudiu cu raspunsul dansului succint si fara urma de lamurire. De ce incurajati mizeriile de site-uri precum okazii.ro iar nu inteleg. Omul v-a pus o intrebare cat se poate de sincera la care aproape toti v-ati fastacit si ati dat raspunsuri aiurea. Pai cum sa se poata achizitiona un ceas la pretul de 500 de ron cand el pe site-ul oficial tissot costa 450 de dolari. Cum poti fi atat de tampit incat sa crezi ca un om care face negot cu ceasuri vrea sa piarda ceva. Exista desigur ceasuri pre owned care se vand cu 40- 50 % mai putin, nu mai mult de atat, dar astea nu sunt asa ca in piata pe sistemul hai la ceasuri de vanzare, avem de toate, toate modelele plus curele. Imi este mie jena cand vad ca il ocoliti pe om cu raspunsuri care de care mai puerile. Faceti degeaba teoria ceasului. NU domnule, nu exista asa ceva. Sunt niste fake-uri nenorocite puse la vanzare de niste oameni la fel de ordinari precum ceasurile pe care le vand
In primul rand hello la toata lumea.
Vin si eu cu aceeasi intrebare, desi sunt constient de faptul ca sunt 80% sanse ca aceste ceasuri sa fie facaturi, speranta ma face sa incerc totusi, nu inainte de a asculta si parerea unor initiati. 
Deci, doresc sa achizitionez un Tissot prs516 automatic, cu mecanism ETA 2836-2. Din cate stiu, acest mecanism este de fapt un 2824 care are si ziua saptamanii... right?
Am urmarit watchshop.com, da' spre intristarea mea, le-au scumpit de aprox 1 saptamana cu 50 lire, asta dupa ce am asteptat cca 3 saptamani sa intre in stoc. Asa ca am zis sa-mi incerc norocul, si sa caut si pe okazii. Bun, plin de prc200 fake-uri la 600 lei. Am citit toate topicurile de pe WUS in legatura cu prc200 fake si le locle fake. Asta ca sa vad diferentele intre mecanismul original, si cel de pe replica (ma refer la le locle). Am vazut ca-s diferente destul de mari.
Acuma, la unul din userii de pe okazii, care are si prc200 la 599 ron (
), am gasit si prs516, cu 1100ron... I-am cerut poze close-up cu mecanismul, si cadranul. El zice ca le ia de pe jomashop (ciudat, cel cu cadran negru, e exact ca si cel de pe jomashop, adica are in plus in fata zilei, si numarul zilei din saptamana), dar pe jomashop e 552 de dolari..
Mi-a spus ca le cumpara "bulk".... clar pare minciuna...
Dar, aici vine dar-ul. Mi-a trimis poze cu ceasul... Nu-s asa de clare, da' din ce am citit pe net, si din cate mecanisme am vazut (stiu, in poze..
, pare original.... plus de asta, e singurul care are prs516auto...restu' care au fake-uri, au doar prc200, prs516 chrono quartz....
Am sa postez pozele mai jos, cea care mi-a trimis-o el, si o poza cu mecanismul de pe un site unde-s originale, sa vedeti ca-s identice...
Acuma, am citit pe WUS ca-s diferente mari si la cutii. Adica intre cutiile originale, si cele de la replici. Diferente intre cardurile de garantie, etc. Am un prieten care are un Tissot V8, achizitionat de la reprezentanta, si mai are cutia de la el. Pot sa le compar. Plus de asta, am de gand sa si cantaresc ceasul, ma gandesc ca daca e replica, nu are cum sa cantareasca exact cat originalul, adica 195 grame, cel cu curea de metal....
Voi ce ma hotarati sa fac? Adica dupa ce vedeti pozele, presupunand ca si cutia e identica cu cea originala (difera vopseaua argintie, scrisul, etc..), iar ceasul cantareste exact cat spune producatorul?
Poze cu ceasul ce vreau sa-l achizitionez:

si poze cu mecanismul original luat de pe site-uri de specialitate:

Va multumesc!
Deci, doresc sa achizitionez un Tissot prs516 automatic, cu mecanism ETA 2836-2. Din cate stiu, acest mecanism este de fapt un 2824 care are si ziua saptamanii... right?
Acuma, la unul din userii de pe okazii, care are si prc200 la 599 ron (
Dar, aici vine dar-ul. Mi-a trimis poze cu ceasul... Nu-s asa de clare, da' din ce am citit pe net, si din cate mecanisme am vazut (stiu, in poze..
Am sa postez pozele mai jos, cea care mi-a trimis-o el, si o poza cu mecanismul de pe un site unde-s originale, sa vedeti ca-s identice...
Acuma, am citit pe WUS ca-s diferente mari si la cutii. Adica intre cutiile originale, si cele de la replici. Diferente intre cardurile de garantie, etc. Am un prieten care are un Tissot V8, achizitionat de la reprezentanta, si mai are cutia de la el. Pot sa le compar. Plus de asta, am de gand sa si cantaresc ceasul, ma gandesc ca daca e replica, nu are cum sa cantareasca exact cat originalul, adica 195 grame, cel cu curea de metal....
Voi ce ma hotarati sa fac? Adica dupa ce vedeti pozele, presupunand ca si cutia e identica cu cea originala (difera vopseaua argintie, scrisul, etc..), iar ceasul cantareste exact cat spune producatorul?
Poze cu ceasul ce vreau sa-l achizitionez:

si poze cu mecanismul original luat de pe site-uri de specialitate:

Va multumesc!
Raspunsul meu a fost succint deoarece nu aveam ce lamuriri suplimentare sa dau la problema userului respectiv.elvisnasa scrie:Eu nu inteleg de ce oameni cultivati, cel putin in materie de ceasuri pot da nicte raspunsuri atat de incomplete si chiar proaste de multe ori. M-a dezamagit pana si domnul Claudiu cu raspunsul dansului succint si fara urma de lamurire. De ce incurajati mizeriile de site-uri precum okazii.ro iar nu inteleg. Omul v-a pus o intrebare cat se poate de sincera la care aproape toti v-ati fastacit si ati dat raspunsuri aiurea. Pai cum sa se poata achizitiona un ceas la pretul de 500 de ron cand el pe site-ul oficial tissot costa 450 de dolari. Cum poti fi atat de tampit incat sa crezi ca un om care face negot cu ceasuri vrea sa piarda ceva. Exista desigur ceasuri pre owned care se vand cu 40- 50 % mai putin, nu mai mult de atat, dar astea nu sunt asa ca in piata pe sistemul hai la ceasuri de vanzare, avem de toate, toate modelele plus curele. Imi este mie jena cand vad ca il ocoliti pe om cu raspunsuri care de care mai puerile. Faceti degeaba teoria ceasului. NU domnule, nu exista asa ceva. Sunt niste fake-uri nenorocite puse la vanzare de niste oameni la fel de ordinari precum ceasurile pe care le vand
Nu am de unde sa stiu daca acel Tissot este fals sau original.Doar pe baza pretului?Sau pentru ca asa dorim noi sa credem?
Mai ales ca vinzatorul la care se facea referire accepta autentificare.
Raspunsul logic este: Fa-i autentificarea si ai rezolvat problema.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Am o rugaminte.
Dati-mi si mie link-uri unde sunt prezentate diferentele intre un Tissot original si unul fals,ambele cu ETA 2824.
Dati-mi si mie link-uri unde sunt prezentate diferentele intre un Tissot original si unul fals,ambele cu ETA 2824.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
@blue6: ai nick-ul asta si pe bmwclub?

-
george_wap
Ceasuri China
Salut, o sa incerc sa va lamuresc putin.
In primul rand conform Legilor Elvetiene cum se pot folosi acesti termeni:
SWISS MADE
Un ceas este considerat elvetian, dupa lege daca:
- mecanismul este elvetian SI,
- mecanismul este ansamblat in carcasa in Elvetia SI
- producatorul face inspectia finala asupra ceasului in Elvetia
Swiss movement ( mecanism elvetian )
Un mecanism este considerat elvetian daca:
- mecanismul a fost ANSAMBLAT in Elvetia SI,
- mecanismul a fost inspectat de producator in Elvetia SI,
- valoarea componentelelor mecanismului sunt in procent de cel putin 50% de provenienta Elvetiana, fara a lua in calcul costul ansamblarii
Bun, trecem mai departe. In contextul globalizarii nici Elvetia nu a facut rabat, iar o parte din companiile elvetiene au mutat productia in China, un pic mai sus de Hong Kong.
Majoritatea mecanismelor din segmentul mediu de pret si cele tip quartz sunt produse in China si sunt numite "blank" deoarece inca nu au avut inspectia finala in Elvetia. Acestea sunt expediate din China in Elvetia unde se vor ansambla si vor primi inspectia finala.
Cel mai mare producator si distribuitor de mecanisme " blank " este ETA, acesta avand o pondere de 85% in ceasurile elvetiene, majoritatea productie puteti ghici unde o are, in China.
Acest lucru se intampla identic si pentru cadrane, cristale, curele. Marea lor majoritate sunt produse in China si expediate in Elvetia.
Deci in concluzie:
1. cei ce au Tissot ( si nu numai, dar aici in theread era vb de Tissot ) la mana luat din magazine ce pretind ca este 100% elvetian se inseala. o mare parte din piese vin din China
2. daca puteti lua un ceas de pe internet la jumatate de pret fata de magazin si sa fie original: DA, puteti numai ca acel ceas nu a fost ansamblat in elvetia, ci a fost ansamblat de niste " baieti destepti " pe genunchi undeva intr-o fabricuta. Calitatea este aceeasi, dar un ochi profesionist ( foarte greu ) isi va da seama ca acel ceas nu a fost ansamblat in Elvetia, cu toate ca piesele sunt originale 100%.
3. Daca sunt facute in China, asta nu inseamna ca sunt proaste. Acolo se fac si lucruri bune, numai ca la noi ajung toate ciurucurile.
4. Ai grija ca la Tissot prc 200 au aparut si replici f bine facute, dar aceastea au diferente destul de vizibile. Gasesti o buna explicatie aici: http://forums.watchuseek.com/f62/how-sp ... 39622.html
In primul rand conform Legilor Elvetiene cum se pot folosi acesti termeni:
SWISS MADE
Un ceas este considerat elvetian, dupa lege daca:
- mecanismul este elvetian SI,
- mecanismul este ansamblat in carcasa in Elvetia SI
- producatorul face inspectia finala asupra ceasului in Elvetia
Swiss movement ( mecanism elvetian )
Un mecanism este considerat elvetian daca:
- mecanismul a fost ANSAMBLAT in Elvetia SI,
- mecanismul a fost inspectat de producator in Elvetia SI,
- valoarea componentelelor mecanismului sunt in procent de cel putin 50% de provenienta Elvetiana, fara a lua in calcul costul ansamblarii
Bun, trecem mai departe. In contextul globalizarii nici Elvetia nu a facut rabat, iar o parte din companiile elvetiene au mutat productia in China, un pic mai sus de Hong Kong.
Majoritatea mecanismelor din segmentul mediu de pret si cele tip quartz sunt produse in China si sunt numite "blank" deoarece inca nu au avut inspectia finala in Elvetia. Acestea sunt expediate din China in Elvetia unde se vor ansambla si vor primi inspectia finala.
Cel mai mare producator si distribuitor de mecanisme " blank " este ETA, acesta avand o pondere de 85% in ceasurile elvetiene, majoritatea productie puteti ghici unde o are, in China.
Acest lucru se intampla identic si pentru cadrane, cristale, curele. Marea lor majoritate sunt produse in China si expediate in Elvetia.
Deci in concluzie:
1. cei ce au Tissot ( si nu numai, dar aici in theread era vb de Tissot ) la mana luat din magazine ce pretind ca este 100% elvetian se inseala. o mare parte din piese vin din China
2. daca puteti lua un ceas de pe internet la jumatate de pret fata de magazin si sa fie original: DA, puteti numai ca acel ceas nu a fost ansamblat in elvetia, ci a fost ansamblat de niste " baieti destepti " pe genunchi undeva intr-o fabricuta. Calitatea este aceeasi, dar un ochi profesionist ( foarte greu ) isi va da seama ca acel ceas nu a fost ansamblat in Elvetia, cu toate ca piesele sunt originale 100%.
3. Daca sunt facute in China, asta nu inseamna ca sunt proaste. Acolo se fac si lucruri bune, numai ca la noi ajung toate ciurucurile.
4. Ai grija ca la Tissot prc 200 au aparut si replici f bine facute, dar aceastea au diferente destul de vizibile. Gasesti o buna explicatie aici: http://forums.watchuseek.com/f62/how-sp ... 39622.html
Re: Ceasuri China
Am rugamintea sa-mi explicati cum e posibil acest lucru.george_wap scrie:numai ca acel ceas nu a fost ansamblat in elvetia, ci a fost ansamblat de niste " baieti destepti " pe genunchi undeva intr-o fabricuta. Calitatea este aceeasi, dar un ochi profesionist ( foarte greu ) isi va da seama ca acel ceas nu a fost ansamblat in Elvetia, cu toate ca piesele sunt originale 100%.
Difera suruburile folosite la asamblare?
Nu s-a folosit o cheie dinamometrica si la verificare se poate observa ca suruburile nu au fost stranse cu forta corespunzatoare?
Suruburile sunt lasate cu canturile intr-o anume directie?
Cum?
PS: poate fi fost decent sa precizati sursa informatiilor. In cazul in speta, Wikipedia, termen de cautare "swiss made"
Si ati incurcat "swiss made" cu "swiss watch"
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
-
george_wap
Re: Ceasuri China
Sunt folosite aceleasi suruburi. Despre forta strangerii nu pot sa ma pronunt. Dar cea mai evidenta dovata este " praful " care este intr-un ceas nou, care in mod normal la un ceas ansamblat in Elvetia, el nu ar trebui sa existe. Daca s-ar pune un ceas ansamblat in Elvetia si unul ansamblat in China unul langa altul probabil ca s-ar mai gasi diferente dar nu este o regula, iar aceste cazuri sunt foarte rare cand se poate face acest lucru. Vorbesc acum de ceasurile elvetiene ansamblate in China cu piese originale obtinute intr-un mod sau altul de la fabricile care produc pentru Companiile Elvetiene. Replicile se observa imediat si cu ochiul liber dupa cum am postat linkul mai sus.