Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Reparatii
am si eu o problema cu un swatch chrono....secundarul central, cel de la crono nu mai functioneaza. indicatorul de sutimi de secunda si cel de minute de la crono merg normal, doar secundarul central nu mai pleaca.
e defectiune sau trebuie sa schimb bateria ? am patit asa si la un alt ceas si s-a rezolvat prin schimbarea bateriei, dar la acela nu mai mergea nici unul din indicatoarele de la cronograf
e defectiune sau trebuie sa schimb bateria ? am patit asa si la un alt ceas si s-a rezolvat prin schimbarea bateriei, dar la acela nu mai mergea nici unul din indicatoarele de la cronograf
Re: Reparatii
Schimbul, sau verificarea bateriei ezte primul lucru pe care trebuie sa-l iei in consideratie. Abaia dupa aceea vei fi lamurit daca este defect sau nu.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
As avea si eu o nelamurire. Daca se poate da un raspuns, fie el chiar si foarte tehnic, ar fi perfect.
Imi permit sa compar 2 ceasuri (desi sunt pentru cunoscatori si nu numai, pe nivele diferite cu avantaj net pentru Steinhart - ele sunt in posesia mea si le vad "comportamentul" - deci imi pot permite comparatia)
Steinhart Aviation Automatic (ETA 2824-2 Swiss Made, automatic, 25 jewels), Waterproof: limited water resistant, diametru 44mm, grosime 14.5mm, greutate 137 gr, geam sapphire, carcasa stainless steel, producator Steinhart evident
si
Classic Rodina Automatic (ST17 China Made, automatic), Waterproof: 5ATM, diametru 38.37mm, grosime 9.25mm, greutate 60 gr, geam sapphire, carcasa stainless steel 316L, producator necunoscut pt. mine (poate fi Rodina???) (achizitionat de pe http://www.good-stuffs.com/)
Acum inainte ca sa intreb mentionez ca imediat dupa achizitie (acestea fiind noi) le-am urmarit precizia in prima saptamana, purtandu-l continuu (inclusiv noaptea), exceptand dusul.
Precizie Steinhart: in avans 15-17 s/24hr (timp de 3 luni)
Precizie Rodina: in avans 5-7 s/24hr (timp de numai o saptamana caci il am de o sapt)
De ce aceasta diferenta? Ce este in neregula aici?
Posibil Steinhart sa-mi fi trimis un ceas refuzat de altcineva???
Imi permit sa compar 2 ceasuri (desi sunt pentru cunoscatori si nu numai, pe nivele diferite cu avantaj net pentru Steinhart - ele sunt in posesia mea si le vad "comportamentul" - deci imi pot permite comparatia)
Steinhart Aviation Automatic (ETA 2824-2 Swiss Made, automatic, 25 jewels), Waterproof: limited water resistant, diametru 44mm, grosime 14.5mm, greutate 137 gr, geam sapphire, carcasa stainless steel, producator Steinhart evident
si
Classic Rodina Automatic (ST17 China Made, automatic), Waterproof: 5ATM, diametru 38.37mm, grosime 9.25mm, greutate 60 gr, geam sapphire, carcasa stainless steel 316L, producator necunoscut pt. mine (poate fi Rodina???) (achizitionat de pe http://www.good-stuffs.com/)
Acum inainte ca sa intreb mentionez ca imediat dupa achizitie (acestea fiind noi) le-am urmarit precizia in prima saptamana, purtandu-l continuu (inclusiv noaptea), exceptand dusul.
Precizie Steinhart: in avans 15-17 s/24hr (timp de 3 luni)
Precizie Rodina: in avans 5-7 s/24hr (timp de numai o saptamana caci il am de o sapt)
De ce aceasta diferenta? Ce este in neregula aici?
Posibil Steinhart sa-mi fi trimis un ceas refuzat de altcineva???
Nu, nu cred ca ti-trimis un ceas refuzat de altcineva, ci pur si simplu asa a plecat din fabrica, cu acest reglaj.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Cum adica cu acest reglaj? Nu se presupune ca se tinde catre mentinerea cat mai fidel a orei exacte? E absurd ... si mai ales sa nu testezi ceasul sa vezi aceste abateri si sa le reglezi. 
- gherghin nicolae
- Moderator
Precizia ceasului Rodina , chinezesc este o anomalie . Nu o sa tina mult...Stiti cum e cu minunea care tine 3 zile ?
Precizia ceasului elvetian o veti putea stabili mai bine dupa o anumita perioada ...similara rodajului motorului automobilelor .
Cam asta e , nu trebuie sa va ingrijorati . Desi poate parea un paradox , in nici un caz chinezaria nu este superioara , stati linistit !
Precizia ceasului elvetian o veti putea stabili mai bine dupa o anumita perioada ...similara rodajului motorului automobilelor .
Cam asta e , nu trebuie sa va ingrijorati . Desi poate parea un paradox , in nici un caz chinezaria nu este superioara , stati linistit !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
-
Alexvintage
Daca sunteti atat de preocupat de precizie cumparati-va quartz.
Toate ceasurile mecanice au abateri. Daca abaterile sunt in limita specificata de producator...asta e. Pentru precizie mai mare orientati-va spre Omega, Tag Heuer, Breitling in grad de cronometru. Chiar daca mecanismele chinezesti par la inceput precise, asteptati pana la prima revizie. Dupa asta va veti dori Steinhart cu 2824 cu abatere cu tot.
Toate ceasurile mecanice au abateri. Daca abaterile sunt in limita specificata de producator...asta e. Pentru precizie mai mare orientati-va spre Omega, Tag Heuer, Breitling in grad de cronometru. Chiar daca mecanismele chinezesti par la inceput precise, asteptati pana la prima revizie. Dupa asta va veti dori Steinhart cu 2824 cu abatere cu tot.
Dar tissot, junghans, certina, seiko, etc (firme din astea mai ieftine) nu e bune daca au grad de cronometru? Numai omega. tag si breitling e bune?Alexvintage scrie:Pentru precizie mai mare orientati-va spre Omega, Tag Heuer, Breitling in grad de cronometru.
Alea nu sunt ceasuri, dupa parerea mea alea sunt niste hibride ciudate, corcituri mai exact. Nu ma plangeam de precizia unui ceas mecanic, ci de diferenta "marisoara" zic eu dintre ele. Mai ales ca Steinhartu a costat cat 7 Rodine. La diferenta asta de pret trebuia si reglat, daca asta e singura lui problema.Alexvintage scrie:Daca sunteti atat de preocupat de precizie cumparati-va quartz.
Mai sus am scris clar ca il am de o sapt si nu de 3 zile. Si ceasul asta elvetian de regula are o perioada de rodaj de ... ?gherghin nicolae scrie: Precizia ceasului Rodina , chinezesc este o anomalie . Nu o sa tina mult...Stiti cum e cu minunea care tine 3 zile ?
O sa fiu corect si o sa incerc sa revin si peste alte cateva luni cu precizia "chinezariei". Si daca o sa ramana la fel ce sa fac cu elvetianu? Sa-l vand sau sa-l tin in cutie? Sau si mai bine sa dau bani si pe un winder sa-l invarteasca vreun an de zile, poate i se realizeaza rodajul.
- gherghin nicolae
- Moderator
Proverbul era cu alea trei zile ...Ca-i mai mult sau mai putin , in acest caz prea putin conteaza.
Au mai fost si altii entuziatsmati de astfel de precizii trecatoare , nu sinteti dvs singurul . Ceea ce trebuie sa retineti este ca niciodata o astfel de chinezarie , indiferent cit de bine pleaca din fabrica reglata , datorita materialelor si executiei de slaba calitate , nu poate concura cu vre-un elvetian sau japonez ...
Precizia ceasului Steinhart trebuie sa se incadreze in specificatiile producatorului. Daca nu e asa , mergeti cu ceasul la garantie !
Au mai fost si altii entuziatsmati de astfel de precizii trecatoare , nu sinteti dvs singurul . Ceea ce trebuie sa retineti este ca niciodata o astfel de chinezarie , indiferent cit de bine pleaca din fabrica reglata , datorita materialelor si executiei de slaba calitate , nu poate concura cu vre-un elvetian sau japonez ...
Precizia ceasului Steinhart trebuie sa se incadreze in specificatiile producatorului. Daca nu e asa , mergeti cu ceasul la garantie !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Salutare! Poate sa imi recomande cineva un ceasornicar bun din Bucuresti pentru o reparatie rapida a unui Marvin? Coroana pare ca nu poate schimba ora si nici nu armeaza mecanismul.
Vreau sa stiu daca mecanismul are lipsuri. In principiu as vrea sa ii fac o revizie si o schimbare de geam...rapid si bine.

Vreau sa stiu daca mecanismul are lipsuri. In principiu as vrea sa ii fac o revizie si o schimbare de geam...rapid si bine.

Salut ,
Cunosc pe cineva in Bucuresti . Daca esti interesat iti dau nr. pe privat . Nu stiu daca e ok aici . Repara de regula ceasuri din afara destul de scumpe . E posibil sa fie scump , dar dupa mine merita .
Bafta ,
Cunosc pe cineva in Bucuresti . Daca esti interesat iti dau nr. pe privat . Nu stiu daca e ok aici . Repara de regula ceasuri din afara destul de scumpe . E posibil sa fie scump , dar dupa mine merita .
Bafta ,
Ceasul e al unei prietene, nu e al meu si vrea sa stie daca poate sa mearga cu el undeva aproape unde poate sa ii faca o reparatie simpla si buna la un pret corect, nu e ceva special de facut aici pentru a fi scump. Si intr-un termen rezonabil.
-
Alexvintage
Reparatia la asemenea mecanisme e usoara. Mult mai greu e de gasit piese ptr. ca banuiesc ca acolo e hiba (pinioanele armarii si/sau arcul tragaciului).
Dar si pentru asta se poate posta un anunt la "cumparari".
Dar si pentru asta se poate posta un anunt la "cumparari".
Buna seara, am un ceas pe care scrie "Atlantic Worldmaster 21 Jewels Original" ce l-am primit de la tata, dar nu-mi prea place si nu-l port. As dori sa-l vand, dar nu stiu unde si cat sa cer pe el.
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor care e cam slaba.

Imi cer scuze pentru calitatea pozelor care e cam slaba.