Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Reparatii
Se poate repara, dar eu personal nu-l fac avand in vedere tipul-china-de mecanism.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Depinde de aratatoare,daca permit umplerea cu luminova.Daca nu se pot vopsi in diverse alte culori.

Ceasornicar,FBHI
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Vă salut!
Am un ceas G-Shock modelul G-8900A de culoare albă. Are un alb lucios pe exterior iar în interior este alb mat. Problema este că după vreo săptămână a început să se îngălbenească puţin în anumite zone pe interior (acolo unde este alb mat).Cu ce mă sfătuiţi să-l curăţ ?
Am un ceas G-Shock modelul G-8900A de culoare albă. Are un alb lucios pe exterior iar în interior este alb mat. Problema este că după vreo săptămână a început să se îngălbenească puţin în anumite zone pe interior (acolo unde este alb mat).Cu ce mă sfătuiţi să-l curăţ ?
Purtat la incheietura mainii, ceasul nu are o fluctuatie mare de temperatura. Am un ceas Suunto care daca il tin in cutie, cand il pun pe mana arata 21-23 grade, temperatura din casa. In timp ce il port temperatura afisata de ceas este in jur 30 grade. Dupa o tura de iesit la ski sau sanius cred ca cel mai jos l-am vazut pe la 25 grade. Cum zicea si Claudiu cred ca mult mai mare influenta are temperatura corpului decat temperatura de afara. Asta daca nu il porti peste haina, acolo s-ar schimba povestea, dar oricum nu cred ca "ingheata".Tibaldi scrie:Va salut.Lamuriti-ma va rog si pe mine:pe timp friguros,asa cum e zilele astea,ce e mai bine de purtat,un ceas mecanic sau un quart.Care rezista mai bine la frig? In ce fel sunt afectate "mecanicele" de temperaturile joase? Dar cele cu quart?Multumesc.
Multumesc pt raspunsuri.Ma gandeam ca poate din cauza frigului,sa nu fie afectat uleiul cu care sunt unse lagarele,acesta ingrosinduse si implicit sa afecteze buna functionare.Dar se pare ca mi-am facut griji degeaba.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
-
vlad_vasile
Va rog sa-mi spuneti prin ce mod se schimba rapid data si/sau ziua la acest, ceas Bulova automatic de 17 rubine. Fara aceasta obtiune nu pot potrivi data si ziua. Am incerct sa misc cheita in sus/jos sau prin apasare si tot nu am gasit nimic.
L-am dus la ceasornicar si mi-a spus ca ori nu are mecanismul original ori asa a fost facut.
Va rog sa-mi spuneti o solutie caci imi place ceasul.
Va mulumesc anticipat.
IMG]http://i58.tinypic.com/15nwyo1.jpg[/IMG]

L-am dus la ceasornicar si mi-a spus ca ori nu are mecanismul original ori asa a fost facut.
Va mulumesc anticipat.
IMG]http://i58.tinypic.com/15nwyo1.jpg[/IMG]

http://www.phfactor.net/wtf/Bulova%20an ... D,%20B.pdfvlad_vasile scrie:Va rog sa-mi spuneti prin ce mod se schimba rapid data si/sau ziua la acest, ceas Bulova automatic de 17 rubine. Fara aceasta obtiune nu pot potrivi data si ziua. Am incerct sa misc cheita in sus/jos sau prin apasare si tot nu am gasit nimic.
Va mulumesc anticipat.
Gasiti instructiunile pe ultima pagina, coltul din dreapta jos.
-
vlad_vasile
Va multumesc pentru raspunsul prompt.
Eu stiam de la ceasornicar ca nu este indicat sa dam ceasul inapoi deoarece se poate strica, dar dupa cum am vazut, deci se poate.
Va mai atasez doua poze cu un ceas Helbros. As dori sa stiu daca si la acest ceas se schimba data ca si la Bulova, deoarece prin cheita nu merge. Eu am incercat si am vazut ca este posibil, dar actept confirmarea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.

Eu stiam de la ceasornicar ca nu este indicat sa dam ceasul inapoi deoarece se poate strica, dar dupa cum am vazut, deci se poate.
Va mai atasez doua poze cu un ceas Helbros. As dori sa stiu daca si la acest ceas se schimba data ca si la Bulova, deoarece prin cheita nu merge. Eu am incercat si am vazut ca este posibil, dar actept confirmarea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.

Apropo de aratatoare. Am un desteptator Slava al carui minutar a capatat o mobilitate nedorita in jurul axului. Nu este o problema a mecanismului ci doar un joc intre cele doua componente mai sus mentionate. Cum as putea remedia acest defect?
Daca este nevoie pot face o fotografie.
O alta problema cu care ma confrunt este ruperea axului unui mecansim Slava 2356. In acest caz nu cred ca poate sa mai fie vorba despre o reparatie ci va trebui sa incerc sa procur un alt mecanism sau o alta punte. Sageata indica locul in care ar fi trebuit sa se afle axul cu pricina.
[/url]
Exista vreo sansa de a procura un astfel de mecanism la in pret rezonabil?
Daca este nevoie pot face o fotografie.
O alta problema cu care ma confrunt este ruperea axului unui mecansim Slava 2356. In acest caz nu cred ca poate sa mai fie vorba despre o reparatie ci va trebui sa incerc sa procur un alt mecanism sau o alta punte. Sageata indica locul in care ar fi trebuit sa se afle axul cu pricina.
[/url]Exista vreo sansa de a procura un astfel de mecanism la in pret rezonabil?
La cel de masa, verifica mai intai axul pe care vine aratatorul daca nu cumva este umflat varful. Daca da, trebuie mai intai sa corectezi buza aceea prin slefuirea putin conica a axului-dar o conicitate de 1sau 2 sutimi-dupa care strangi gaura aratatorului si faci ulterior presarea corecta.
Cat despre axul rupt.daca nu gasesti piesa de schimb, se strunjeste alt ax si se preseaza in locul celui rupt.
Cat despre axul rupt.daca nu gasesti piesa de schimb, se strunjeste alt ax si se preseaza in locul celui rupt.

Ceasornicar,FBHI
Ar trebui sa functioneze urmand acelasi set de instructiuni.
Buna ziua,
Am gasit recent ceasul bunicului meu de la Doxa si as dori sa stiu daca merita reconditionat pentru ca as dori sa l port.
As dori sa stiu si cam cat ar costa reconditionarea estetica a acestui ceas.
Multumesc!

Am gasit recent ceasul bunicului meu de la Doxa si as dori sa stiu daca merita reconditionat pentru ca as dori sa l port.
As dori sa stiu si cam cat ar costa reconditionarea estetica a acestui ceas.
Multumesc!

Ati avut dreptate. Axul avea o evazare inspre varf. Am sesizat lucrul acesta cand am vrut sa scot aratatorul. Nu m-am mai straduit sa remediez defectul ci m-am multumit sa duc aratatorul in pozitia corecta si sa-l fixez in acea evazare. Miscarea haotica a aratatorului a disparut iar desteptatorul functioneaza normal acum.Claudiu scrie:La cel de masa, verifica mai intai axul pe care vine aratatorul daca nu cumva este umflat varful. Daca da, trebuie mai intai sa corectezi buza aceea prin slefuirea putin conica a axului-dar o conicitate de 1sau 2 sutimi-dupa care strangi gaura aratatorului si faci ulterior presarea corecta.
Nu-mi dau seama in ce ar mai putea fi presat un ax strunjit pentru mecanismul Slava 2356, spun asta deoarece acea punte are frezat un canal pe partea opusa axului. Nu cred ca e suficient material in care sa se infiga axul. E drept, acel ax nici nu este supus la forte radiale extrem de mari. Presupun ca reparatia costa mult mai mult decat valoreaza ceasul (un Orex pe al carui cadran nici macar nu scrie Made in Romania).
Va multumesc pentru raspunsuri
Domnu' (caruia nu-i place somnu') Claudiu, am vazut ca sunteti taaare amabil si raspundeti la intrebarile tehnice... spuneti-mi si mie ce-i aia retrograde, ca am mai citit pe ici-colo si nu stiu... adica ceasul a fost retrogradat? - va rog, de sunteti amabil!
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"