Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Nu se fac evaluari. Este una din regulile acestui forum.Tomislav N. scrie:As dori si eu sa stiu daca imi puteti zice o valoare aproximativa a ceasului.
Va puteti orienta pe internet sa vedeti cu cat s-au vandut ceasuri similare.
-
Tomislav N.
Am inteles. Multumesc pentru raspunsuri.
-
Mihaita2018
salutare tuturor. stie careva ceva despre modelul asta de Nautica? poate cineva sa identifice acest mecanism? nu gasesc absolut nimica pe net nici despre acest model de ceas si nici despre mecanism. pe capacul spate, pe interior e mentionata firma Endura SA. il are cineva de vanzare, ii lipseste coronita si probabil si axul coronitei, si sunt curios daca e ceva de ceasul asta in eventualitatea in care m-as decide sa-l cumpar. scuze pentru calitatea pozelor, dar asa le-am primit si eu. multumesc anticipat pentru ajutor

-
Alexvintage
Este un ceas demn de a fi asezat .....pe fundul tomberonului.
Carcasa si cadran elvetian cu mecanism rusesc "nu se exista".
Carcasa si cadran elvetian cu mecanism rusesc "nu se exista".
-
Mihaita2018
multumesc. credeam ca e ceva de capul lui
- flexibil29
Alexvintage scrie:Carcasa si cadran elvetian cu mecanism rusesc "nu se exista".
- flexibil29
Ce stiti despre mecanismele Förster 223 ? Am cautat pe google si in afara de cateva detalii prezentate pe ranfft mare lucru nu prea gasesc ( nici macar cateva exemple de ceas cu calibrul asta ) . Va multumesc !
-
Alexvintage
- flexibil29
Multumesc frumos !
Ba uite Alex ca se poate:Alexvintage scrie:...Carcasa si cadran elvetian cu mecanism rusesc "nu se exista".
https://uhrforum.de/threads/apucto-aris ... 603.46220/
E-adevarat ca pe cadran scrie in rusa, dar se vrea sub umbrela Aristo, chiar din preajma ta...nu-i swiss - ba-i swiss, si scrie cu litere de-o schioapa pa capac:
https://forums.watchuseek.com/f29/fs-ge ... 76202.html
Ceea ce arata ca Ivan s-a strecurat sub cearceaful lui Hans.... batranul Molnija...
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Oho-hooo, stai ca Aristo nu e singurul, adineaori am dat si de Dugena cu mecanism Molnija:
https://www.watchpatrol.net/?brand=Dugena
Poze de pe net:

Dugena nu-i elvetian, dar parca nici nu mai conteaza....
https://www.watchpatrol.net/?brand=Dugena
Poze de pe net:

Dugena nu-i elvetian, dar parca nici nu mai conteaza....
-
Alexvintage
Atat Aristo cat si Dugena sunt firme Germane, nu elvetiene.
Pe ringul spate scrie Swis made? Cat despre istoria Aristo si cui apartine, inca nu mi-am dat seama. Dar scrie Swiss? Scrieeee 
Si am mai dat si de alte nume sonore echipate cu Molnija.... Deci Molnija rules
Si am mai dat si de alte nume sonore echipate cu Molnija.... Deci Molnija rules
Salutare,
Am si eu o intrebare, poate ati mai intalnit voi. Am doua ceasuri rusesti vechi, Slava si Poljot, cu data. Ideea este ca nu reusesc sa setez data, coronita are o singura pozitie, cea pentru setarea orei. In pozitia normala doar se armeaza. E posibil sa fie coronitele schimbate si din cauza asta sa nu poata trece in pozitia de setare a datei? In schimb data functioneaza, o schimba zi de zi.
Mai am si alte ceasuri cu data si nu am avut problema asta. De asemenea, am cautat informatii, dar nu am gasit nimic.
Multumesc.
Am si eu o intrebare, poate ati mai intalnit voi. Am doua ceasuri rusesti vechi, Slava si Poljot, cu data. Ideea este ca nu reusesc sa setez data, coronita are o singura pozitie, cea pentru setarea orei. In pozitia normala doar se armeaza. E posibil sa fie coronitele schimbate si din cauza asta sa nu poata trece in pozitia de setare a datei? In schimb data functioneaza, o schimba zi de zi.
Mai am si alte ceasuri cu data si nu am avut problema asta. De asemenea, am cautat informatii, dar nu am gasit nimic.
Multumesc.