Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Emil68

Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri

Mesaj de Emil68 »

In pozitia cheitei de setare a orei, incercati manual sa setati data, trecand de ora 0, cam pana la 1-2, apoi dati inapoi pana la 22, treceti iar de ora 0... si tot asa, pana ajungeti la data dorita. Daca nu merge asa, mergeti la ceasornicar.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Nu stim ceasurile (mecanismele) acestora, dar cel mai probabil nu au setare rapida a datei. Urmati sfatul colegului Emil cu precizarea că indicatorul orar trebuie mutat inapoi pana la ora 20:00 (8). Asta e regula generala, dar exista multe exceptii in functie de mecanism.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Ambele ceasuri Aristo & Dugena cu carcasa Swiss Made sunt franken, nu originale.
Carcasa este intr-adevar Swiss Made si este disponibila pe parca pe ebay & ofrei cu 100 de euro.
andrein

Mesaj de andrein »

Am urmat sfaturile voastre, dar nu am reusit. Despre Poljot va pot da cateva detalii pentru ca am reusit sa il desfac, este un mecanism cu 17 rubine 2614.2H. Slava are capac cu filet si inca nu detin o cheie, vine in 2 saptamani una de la chinezi. :D
Va multumesc pentru sfaturi!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

De ce crezi ca sunt franken (cel putin Aristo)?
Pe undeva am gasit calibrele folosite de Aristo si era mentionat si Molnija.
Pana la acel site care nu mai stiu unde sa-l gasesc, uite la asta. Este site-ul Aristo oficial:
http://www.aristo-watch.de/news/apucto.htm
Nu stiu germana dar google translate stie.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
nicola56

Mesaj de nicola56 »

Buna ziua! oare gasesc o carcasa pentru acest mecanism, contra cost, dim. mecanismului 42mm.
Multumesc.
Imagine
Imagine
Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Greu de gasit nea Nicola... Dar e un mecanism frumos si bun si merita bagat intr-o noua carcasa chiar daca nu originala.
Doar ca trebuie cautata o carcasa cu 3 capace, dupa cum vad ca este coronita si bucsa de pe axul de armare.
Ceasoholic
nicola56

Mesaj de nicola56 »

Mihai, o merge sa-l schimb cu mecanismul omega din aceasta carcasa?
Imagine
Imagine
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Sigur ca ar merge si asa... doar ca eu cred, aratatoarele alea stil Ludovic XVI, sou cum s-or fi numit, poate ca nu s-ar potrivi asa de bine. Dar pana la urma e si o problema de gusturi...
In plus, v-a trebui ajustat axul remortorului... dar asta nu cred ca e o problema pentru un ceasornicar.
Ceasoholic
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Desi... daca ma uit mai bine, cred ca nu prea se poate sa-l pui intr-o carcasa din cea pe care ai postat-o... pentru ca din cate vad, sistemul de reglare a orei se face prin actionarea acelui mic levier care se vede intre ora 4 si 5...
Probabil ca s-ar putea rezolva si asta la un ceasornicar foarte priceput... adica modificarea mecanismului de setare a orei tragand de coronita... dar sincer, putin probabil.
Asa ca cel mai bine e sa gasesti totusi o carcasa de ceas de buzunar care sa aibe locas la bezelul geamului pentru actionarea levierului de setare a orei.
In fine... asta cred eu, dar sunt sigur ca sunt si alti colegi cu mai multa experienta care ar putea confirma cele spuse de mine sau poate ca ar putea sa aibe o alta idee.
Ceasoholic
radu80

Mesaj de radu80 »

Luat din piata de vechituri (mi-a placut cadranul).Ma puteti ajuta,va rog, cu mai multe informatii despre el.ImagineImagine
radu80

Mesaj de radu80 »

Multumesc!
petreher

Mesaj de petreher »

Salutare, sunt total nou in domeniu asa ca va rog scuzati-mi eventualele intrebari aberante sau chiar comice. Deci de curand mi s-a pus pata sa imi iau un ceas nou de nivelul low cost, dupa ceva timp m-am oprit la un automatic. Desi citisem de marja de eroare a ceasurilor automatice nu am dat inapoi si am cumparat un Orient FEU 0000 2TW multi year calendar. Desi cunosteam si ideea ca dupa o perioada de rodaj acuratetea lui creste putin cate putin ceasul meu o lua inainte cu 7 minute in 24h,purtat in medie 10-12 ore pe zi lasat noaptea pe o masa cu fata in sus. L-am trimis la reparat pe garantie 1si raspunsul a fost ca au inlocuit mecanismul,dar acum parca e mai ciudat cand il vad ca e inainte cu 3,4 minute cand peste cateva ore e la 1,2 minute... wtf ? Mi se pare mie sau am luat o mare teapa ? Merita tinut sa mai bina sa incerc sa il dau inapoi, desi nu prea vreau pentru ca imi place cum arata.
petreher

Mesaj de petreher »

petreher scrie:Salutare, sunt total nou in domeniu asa ca va rog scuzati-mi eventualele intrebari aberante sau chiar comice. Deci de curand mi s-a pus pata sa imi iau un ceas nou de nivelul low cost, dupa ceva timp m-am oprit la un automatic. Desi citisem de marja de eroare a ceasurilor automatice nu am dat inapoi si am cumparat un Orient FEU 0000 2TW multi year calendar. Desi cunosteam si ideea ca dupa o perioada de rodaj acuratetea lui creste putin cate putin ceasul meu o lua inainte cu 7 minute in 24h,purtat in medie 10-12 ore pe zi lasat noaptea pe o masa cu fata in sus. L-am trimis la reparat pe garantie 1si raspunsul a fost ca au inlocuit mecanismul,dar acum parca e mai ciudat cand il vad ca e inainte cu 3,4 minute cand peste cateva ore e la 1,2 minute... wtf ? Mi se pare mie sau am luat o mare teapa ? Merita tinut sa mai bina sa incerc sa il dau inapoi, desi nu prea vreau pentru ca imi place cum arata.
Si inca o intrebare, cum fac sa reglez secundarul ? Are o diferenta de 30 sec. fata de ora exacta.
Scrie răspuns