Mecanism inchidere bratara otel - Atlantic

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Atlantix

Mecanism inchidere bratara otel - Atlantic

Mesaj de Atlantix »

Buna ziua,

Am o problema cu bratara la modelul Atlantic Seacrest. Bratara este din otel, iar sistemul de prindere similar cu cel din pozele de la adresa de mai jos (un link aleator cu poze exemplificative):
http://www.laikrodziai.lt/en/ATLANTIC-S ... 41-61.3340

Problema este ca bratara nu se mai inchide. Am incercat la 2 ceasornicari (nu tineri :) si nu de tipul masuta pe marginea drumului) care nu m-au putut ajuta. Din reactie mi-am dat seama ca au mai intalnit probleme similare. Exista un sistem de arcuri foarte mici interne care ar trebui sa impinga clemele inapoi pentru inchidere care nu mai functioneaza. Ma puteti ajuta cu un sfat? Poate fi reparat? Sau o solutie ar fi inlocuirea mecanismului cu totul (zalele finale + mecanism)?

Multumesc,
Claudiu
Forum Owner

Re: Mecanism inchidere bratara otel - Atlantic

Mesaj de Claudiu »

Poate fi reparat in conditiile in care nu are rupt sistemul de prindere-acele ciocuri mici care intra in inchizatoare.
daca nu sunt rupte,atunci desfa suruburile inchizatorii,curata bine toate elementele,verifica arculetul daca nu este rupt si daca are inca proprietatile elastice necesare-in caz contrar trebuie schimbat-si monteaza totul la loc,cu atentie cat strangi suruburile din nou,sa nu blochezi sistemul.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Atlantix

Mesaj de Atlantix »

Multumesc pentru raspuns. Sistemul de inchidere este ok, doar arcurile nu mai imping inapoi. Referitor la suruburi nu cred ca voi gasi usor o surubelnita suficient de mica si in forma necesara. Privite de la distanta par nituri aproape.

Voi merge cel mai probabil din nou la unul din ceasornicari cu rugamintea de a urma procedura de mai jos (curatare) presupunand ca au si intrumentele si dexteritatea necesara. O intrebare ar fi si daca cumva arcurile sunt compromise se pot gasi replacement-uri si daca da unde ( din raspunsurile ceasornicarilor initiale parea dificil )?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Mai rar sa fie nituri dar este posibil,ceea ce ar ingreuna mult operatiunea.Arcuri se gasesc f.usor.Se ia un telescop de ceas,se rupe capatul si se scoate arculetul din interior si ...voila! ai arculete! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Atlantix

Mesaj de Atlantix »

Buna ziua,

Aparent sunt nituri dupa spusele celui de-al doilea ceasornicar la care am fost acum 2 zile ( verificarea a fost facuta cu acea lupa/lornion ). Acelasi ceasornicar mi-a spus ca nu se gasesc nici arculete de acest gen si ca daca sunt rupte/ruginite va trebui schimbata cureaua cu totul. Cumva poate fi si o schema a producatorilor pentru a incuraja vanzarea de piese scumpe. Din pacate nici macar de vanzare bratara similara nu am gasit.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Se gasesc inchizatori de acest gen,separate,fara sa fie nevoie sa cumperi toata bratara.Sunt generice ce0i drept dar sunt bune.Si nici nu sunt scumpe,undeva la 50-60 lei.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Monte Carlo

Mesaj de Monte Carlo »

Salut am si eu o rugaminte ....ai spus ca exista astfel de mecanisme de inchidere....la 50 60 de lei...dar de unde as putea lua asa ceva...imi trebuie pentru un ceas Sector 700

Astept raspuns va rog mult!!
Atlantix

Mesaj de Atlantix »

Nici eu nu pot spune ca am gasit. Si ciudat ca nici cei doi ceasornicari nu mi-au recomandat/ofertat aceasta solutie - sugerand ca trebuie schimbata cureaua cu totul.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Se gasesc....
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Atlantix

Mesaj de Atlantix »

unde? cu google, la ceasornicari, la bbcollection, etc.. nu am gasit.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Pe mine m-ai intrebat daca am?? Nu cred,ca nu am vazut nici un PM pe aceasta tema.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
cbobesi

Mesaj de cbobesi »

Ma intereseaza si pe mine o astfel de incuietoare pentru un Sector 700.Daca aveti cum pot comanda? Multumesc anticipat pentru raspuns!3
Scrie răspuns