Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Am o problema cu bratara la modelul Atlantic Seacrest. Bratara este din otel, iar sistemul de prindere similar cu cel din pozele de la adresa de mai jos (un link aleator cu poze exemplificative): http://www.laikrodziai.lt/en/ATLANTIC-S ... 41-61.3340
Problema este ca bratara nu se mai inchide. Am incercat la 2 ceasornicari (nu tineri si nu de tipul masuta pe marginea drumului) care nu m-au putut ajuta. Din reactie mi-am dat seama ca au mai intalnit probleme similare. Exista un sistem de arcuri foarte mici interne care ar trebui sa impinga clemele inapoi pentru inchidere care nu mai functioneaza. Ma puteti ajuta cu un sfat? Poate fi reparat? Sau o solutie ar fi inlocuirea mecanismului cu totul (zalele finale + mecanism)?
Poate fi reparat in conditiile in care nu are rupt sistemul de prindere-acele ciocuri mici care intra in inchizatoare.
daca nu sunt rupte,atunci desfa suruburile inchizatorii,curata bine toate elementele,verifica arculetul daca nu este rupt si daca are inca proprietatile elastice necesare-in caz contrar trebuie schimbat-si monteaza totul la loc,cu atentie cat strangi suruburile din nou,sa nu blochezi sistemul.
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Multumesc pentru raspuns. Sistemul de inchidere este ok, doar arcurile nu mai imping inapoi. Referitor la suruburi nu cred ca voi gasi usor o surubelnita suficient de mica si in forma necesara. Privite de la distanta par nituri aproape.
Voi merge cel mai probabil din nou la unul din ceasornicari cu rugamintea de a urma procedura de mai jos (curatare) presupunand ca au si intrumentele si dexteritatea necesara. O intrebare ar fi si daca cumva arcurile sunt compromise se pot gasi replacement-uri si daca da unde ( din raspunsurile ceasornicarilor initiale parea dificil )?
Mai rar sa fie nituri dar este posibil,ceea ce ar ingreuna mult operatiunea.Arcuri se gasesc f.usor.Se ia un telescop de ceas,se rupe capatul si se scoate arculetul din interior si ...voila! ai arculete!
Ceasornicar,FBHI
Aparent sunt nituri dupa spusele celui de-al doilea ceasornicar la care am fost acum 2 zile ( verificarea a fost facuta cu acea lupa/lornion ). Acelasi ceasornicar mi-a spus ca nu se gasesc nici arculete de acest gen si ca daca sunt rupte/ruginite va trebui schimbata cureaua cu totul. Cumva poate fi si o schema a producatorilor pentru a incuraja vanzarea de piese scumpe. Din pacate nici macar de vanzare bratara similara nu am gasit.
Se gasesc inchizatori de acest gen,separate,fara sa fie nevoie sa cumperi toata bratara.Sunt generice ce0i drept dar sunt bune.Si nici nu sunt scumpe,undeva la 50-60 lei.
Ceasornicar,FBHI
Salut am si eu o rugaminte ....ai spus ca exista astfel de mecanisme de inchidere....la 50 60 de lei...dar de unde as putea lua asa ceva...imi trebuie pentru un ceas Sector 700
Nici eu nu pot spune ca am gasit. Si ciudat ca nici cei doi ceasornicari nu mi-au recomandat/ofertat aceasta solutie - sugerand ca trebuie schimbata cureaua cu totul.