Arc Unitas 6300N
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Arc Unitas 6300N
Buna ziua, doresc sa schimb arcul de la un Unitas 6300N si vreau sa stiu daca trebuie neaparat arc de la un mecanism identic sau merge preluat un arc de la vreun mecanism rusesc. Momentan nu am de unde face rost de arc iar ceasul merge neregulat.
Am mai auzit de astfel de schimburi si vreau sa stiu daca sunt sigure si daca este posibil. Nu vreau sa deteriorez ceasul.
Multumesc.
Am mai auzit de astfel de schimburi si vreau sa stiu daca sunt sigure si daca este posibil. Nu vreau sa deteriorez ceasul.
Multumesc.
-
Re: Arc Unitas 6300N
...sau un arc cu parametri identici (lungime, latime, grosime).Squirelex scrie:.... trebuie neaparat arc de la un mecanism identic
Nu cunosc acești parametri, dar am găsit ceva. Am găsit un cod, 770. Observ că îi sunt alocate niște valori. Bănuiesc că după acele valori trebuie să mă orientez. 

- gherghin nicolae
- Moderator
Squirelex scrie:Nu cunosc acești parametri, dar am găsit ceva. Am găsit un cod, 770. Observ că îi sunt alocate niște valori. Bănuiesc că după acele valori trebuie să mă orientez.
E complicat...
Cel mai simplu, apelati la un ceasornicar .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
-
Totul e sa gasiti arcul pe dimensiuni.pt dimensiuni vedeti link
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... itas_6300N
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... itas_6300N
Asa cum s-a spus,arcul trebuie sa aiba dimensiunile originale,indiferent ca este arc original sau generic. El trebuie sa respecte specificatiile originalului.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Multumesc. Ca sa nu mai incep subiect nou, la acelasi ceas am observat un fenomen ciudat. Daca intorc ceasul in sensul invers acelor de ceasornic, secundarul o ia inapoi, balansul oscileaza invers decat normal. E in regula sa faca asa? Pana acum nu am mai vazut la niciun ceas mecanic asa ceva.
Hai sa spunem ca se poate intampla,nu neaparat ca este normal.Un filtrad mai strans poate duce la acest fenomen.

Ceasornicar,FBHI
Va multumesc de raspuns. Sper ca nu deranjez cu atatea intrebari, dar poate sa afecteze mecanismul pe termen lung daca este intors din neatentie in sens invers?
- gherghin nicolae
- Moderator
Da. Mecanismul nu este conceput pentru utilizari de genul asta .Squirelex scrie:Va multumesc de raspuns. Sper ca nu deranjez cu atatea intrebari, dar poate sa afecteze mecanismul pe termen lung daca este intors din neatentie in sens invers?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Cred ca intrebarea nu este bine formulata,drept pentru care si raspunsul este formulat conform intrebarii.
Ca sa lamurim...ce "sa fie intors in sens invers"? te referi la aratatoare sau la coronita?
Coronita intoarsa in sens invers-si ma gandesc la asta in contextul in care topicul era despre arc-nu are absolut nimic daca o intorci invers.
Daca te referi la aratatoare,atunci raspunsul este ca daca intorci odat din greseala in sens invers nu are nimic in principiu,dar daca pe termen lung repeti operatiunea,da,poate fi afectat si mecanismul.
Ca sa lamurim...ce "sa fie intors in sens invers"? te referi la aratatoare sau la coronita?
Coronita intoarsa in sens invers-si ma gandesc la asta in contextul in care topicul era despre arc-nu are absolut nimic daca o intorci invers.
Daca te referi la aratatoare,atunci raspunsul este ca daca intorci odat din greseala in sens invers nu are nimic in principiu,dar daca pe termen lung repeti operatiunea,da,poate fi afectat si mecanismul.

Ceasornicar,FBHI
Scuzati-ma ca am scris tot aici, dar daca tot e facut topicul de mine, nu am vrut sa incep altul nou.
Abia acum am remarcat ca rubinul central pe care vine filtradul este degradat si pare extrem de subtire. Pe langa arc, o sa stau sa caut o punte donatoare cu un rubin bun si un filtrad. Alta distractie!
In ceea ce priveste setarea orei, vreau sa dau ceasul cuiva si nu stiu cum o sa aiba grija de el mai departe, dar o sa mai astept pana gasesc tot ce ii trebuie.
Multumesc de ajutor si scuzati-ma inca o data ca sunt mai zapacit.

Abia acum am remarcat ca rubinul central pe care vine filtradul este degradat si pare extrem de subtire. Pe langa arc, o sa stau sa caut o punte donatoare cu un rubin bun si un filtrad. Alta distractie!

In ceea ce priveste setarea orei, vreau sa dau ceasul cuiva si nu stiu cum o sa aiba grija de el mai departe, dar o sa mai astept pana gasesc tot ce ii trebuie.
Multumesc de ajutor si scuzati-ma inca o data ca sunt mai zapacit.

Nici o problema....
Incercam sa lamurim si sa ajutam!

Ceasornicar,FBHI
probabil e cannon-pinion (pinionul central)?matabog scrie:Scuze, ce înseamnă filtrad?
"Foarte bine" este dusmanul "Bine"-lui!