Safir cu efect de lupa

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
eduard

Safir cu efect de lupa

Mesaj de eduard »

Bună ziua! Am tot văzut la ceasurile astea mai scumpe omega , sinn ca se creează un efect de lupa când te uiți la indicatoare parca nici nu ar avea geam peste. Deși au un cristal de safir foarte gros fiind ceasuri diver. In schimb nu pot spune ca se găsește aceelasi efect la un certina cu safir și wr200. Care este secretul de se vede asa bine ?
Eu ma gândeam ca ar avea safirul concav/convex dar greu de crezut ca se poate face un astfel de safir.
Clipper

Re: Safir cu efect de lupa

Mesaj de Clipper »

Tratament anti-reflex pe ambele parti ale safirului, cu dezavantajul ca stratul exterior in timp se deterioreaza in functie de cum si cat este purtat ceasul.
eduard

Mesaj de eduard »

Clipper scrie:Tratament anti-reflex pe ambele parti ale safirului, cu dezavantajul ca stratul exterior in timp se deterioreaza in functie de cum si cat este purtat ceasul.
Și se poate face undeva acest tratament?
Zar

Mesaj de Zar »

eduard scrie:Eu ma gândeam ca ar avea safirul concav/convex dar greu de crezut ca se poate face un astfel de safir.
Se poate face si chiar exista safir orice forma si grosime. Pretul lui creste in progresie geometrica - functie de complexitate ...
AR1070-56E
Scrie răspuns