Avans secundar

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Alexandru1204

Avans secundar

Mesaj de Alexandru1204 »

Buna ziua!

Acum 2 saptamani am achizitionat un ceas automatic Venezianico Nereide GMT, problema este ca acest ceas castiga in fiecare zi 5 secunde (ceasul in port non-stop). Spre exemplu de vineri pana luni acesta a castigat in total 15 secunde. Imi puteti spune va rog daca este ok acest lucru si daca da ceasul trebuie reglat incontinu pentru a arata ora exacta? Mentionez ca acest ceas foloseste mecanismul Seiko NH34A.
Va multumesc?
P.S. Sunt nou pe acest forum
valentin1234

Re: Avans secundar

Mesaj de valentin1234 »

Bine ai venit pe forum, Alexandru!

Pentru acest tip de mecanism automatic, 5 secunde cu plus este foarte foarte bine.
35 de secunde pe saptamana e un avans - pentru unii - cu care se poate trai foarte bine....

E probabil primul tau ceas mecanic si abaterile specifice sunt mult mai mari decat la un quartz.
Daca poti trai cu asta....si regland ceasul o data pe saptamana...bine, daca nu....inseamna ca
genul asta de mecanism pur si simplu nu e pentru tine......
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Clipper

Re: Avans secundar

Mesaj de Clipper »

E direct lux! :lol:

Tine-te bine de acest ceas si sper sa ai parte cat mai mult de aceasta precizie pentru ca ai tras deja lozul bun.
Scrie răspuns