Pareri pro si contra ! Firme fantoma ?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
AC NineFingers
Moderator

Pareri pro si contra ! Firme fantoma ?

Mesaj de AC NineFingers »

http://www.claude-valentini.co.uk/automatic.htm
Cer opinia unui meserias in domeniu . Ce parere ai despre ceasurile de pe aceasta pagina ? Printre quartzuri se mai gaseste si cate un automatic , cel din link ! Pret real ?
ZZZZzzzzzzZZZZZ :roll:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Prea putin reusesc sa vad din mecanism.Dar din ce vad,mecanismul este Miyota-Citizen.Ce nu reusesc sa vad este daca e Miyota genuine,sau copie chinezeasca dupa miyota.Nu dau acolo referinte despre mec.
Dar daca e genuine mecanismul,pretul nu e exagerat. :shock:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Dar daca mec.nu e genuine,atunci...... :cry:
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Claudiu spune-le oamenilor ca "genuine" inseamna original, necontrafacut. :D

BTW: Mie-mi par originale. Desi la mecanisme nu ma pricep, intotdeauna ma uit la detalii. Inca nu am vazut nici o copie, nici macar de Rolex care sa nu aibe defecte de asamblare , cat de mici.
AC NineFingers
Moderator

hooooo ...am pierdut sirul . Sa zicem ca posed un astfel de ceas ....unde trebuie sa ma uita sa vad daca mecanismul e original ? Ce ar trebui sa scrie pe mecanysm sau cer particlaritati ar trebui sa aiba acest mecanism sa fie sau nu orijinal . Esenta este ca anumite pajini cum ar fi watches2u.com/Watches2u/ctl1604/cp11692/si984172/cl1/Claude_Valentini_AUTOMATIC_Gents au un asemnea cas la un retail senzational si sincer nu am rezistat tentatiei sa nu iau si eu o bucata pe care o voi avea acasa de Craciun ( poate mai devreme 15-20 dec).Aici pe pajina asta daca dai klick pe poza cu mecanismul ...o poti mari . Deci ?
60 lire e mult pentru un ceas ca asta ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Hei!!
E o diferenta!
Eu nu am zis ca ceasu nu-i orijinal!Ceasu e Claude Valentini!
Ce nu pricepeti e ca maine daca vreau ceas "Claudiu Burlan" il fac.Cer carcase ,cer mecanisme ,le asamblez.. si gata ceasu marca Claudiu Burlan.Si nu poti zice ca nui orijinal.Da ca eu am pus tot chinezesc in el si dupa ce iei ceasu se duce dracu' ,asta-i alta poveste!
Deci problema nu e de originalitate.ci de calitatea ceasului.
Degeaba am caroserie de Mertan si motor de Dacie!!
E prea greu de priceput! :twisted:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ca ma 'nervai! :oops:
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Claudiu scrie:Ca ma 'nervai! :oops:
:twisted:
AC NineFingers
Moderator

Nu va` nervozatzi ca faceti riduri si datzi in diabet :D E un forum... care presupune polemica si din polemica se naste adevarul :D deci pana la urma nu mi`i s`a raspuns ... face banii sau pot sal` transform in cea mai scumpa greutate de dat la peshte ?
AC NineFingers
Moderator

Promit ca atunci cand o sa vina am sa fac poze de detaliu ale mecanismului atat cat pot sa ne lamurim cu calitatea ....doara asha mai invatz si eu unele nuh ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Face banii!Macar ca daca nu pentru mecanism,pentru carcasa.Ca e faina! :wink:
AC NineFingers
Moderator

Dupa cum am promis , revin cu detalii despre cesuletul asta. In primul rand vreau sa subliniez ca merge bine: am reusit sa`l "agit" suficent de mult in cutie incat sa meraga autonom mai mult 24H :shock: L-am potrivit dupa un electronic de duzina la secunda si in 12 ore a ramas in urma cca 4 SEcunde :!: :!: !!!(in conditiile in care el este inca in cutie sigilat in tzipla )Interesant pentru un ceas facut pe vapor :lol:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Hei!! Ai inviat?! 8)

Ma bucur sa aud ca merge bine ceasul.
Nu am zis ca nu va merge bine.Singura problema pe care o am eu este cu produsele Chinezesti.In materie de ceasuri,ca si in majoritatea cazurilor,chinezii sunt buni la copiat.Asa ca si mecanisme au copiat f.multe.Dar in ultimii ani au incercat sa dezvolte segmentul de ceasuri,avind chiar si un Tirg anual la Hong-Kong foarte mare.
Problema mecanismelor lor tine de calitatea materialelor folosite,de gindirea tehnica a mecanismelor si de executia tehnica a componentelor.Toate acesteasunt de slaba calitate.in final rezultind o slaba fiabilitate a ceasului.
Acesta e un lucru pe care timpul il va demonstra.Daca-l tii in cutie e perfect.La o purtare zilnica????? va ceda in timp.
Au reusit Chinezii-asta ca o informatie suplimentara-sa dezvolte chiar si un mecanism Turbillon.care din pacate sufera de aceleasi carente.
Intrebare: cum e posibil ca un ceas cu mecanism Turbillon sa coste la Dealer 150 euro?Lasind deoparte valoarea carcasei,cristalului,curelei deci a elementelor exterioare.mai ramine un pret destul de mic pentru mecanism.
Si intreb inca o data:un pret asa mic al unui mecanism Turbillon nu-ti spune nimic?
Eu cu asta mi-am incheiat pledoaria in privinta mec.Chinezesti.
Am sa-mi schimb parerea despre ele in momentul in care am sa vad un mecanism China.macar la calitatea unui mecanism Rusesc din toate punctele de vedere. :roll:
Si apropo! Denumirea de ceas facut pe vapor e generica-reprezinta un ceas care are un mecanism produs de Chinezi.
Retine!:produs DE Chinezi,nu IN China.
AC NineFingers
Moderator

Ca sa nu mai deschid un topik nou ...si pentru ca e vorba tot de un ceas de mana am nevoie repede de sfatul tau CB uite la linku asta :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... &rd=1&rd=1
I-am facut o oferta englezului pe care el a refuzat`o ! O doua oferta nu exista daca vreau sa iau tre sa iau la buy`it now ! CE zici ? Nu am detalii despre model sau precizia mecanismului !
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Dupa cum ziceam pe messinger! NEEEEE! :mrgreen:
NEEE pentru comercializare! Da ptr. uz propri :wink: u!
Scrie răspuns