Hei!! Ai inviat?!
Ma bucur sa aud ca merge bine ceasul.
Nu am zis ca nu va merge bine.Singura problema pe care o am eu este cu produsele Chinezesti.In materie de ceasuri,ca si in majoritatea cazurilor,chinezii sunt buni la copiat.Asa ca si mecanisme au copiat f.multe.Dar in ultimii ani au incercat sa dezvolte segmentul de ceasuri,avind chiar si un Tirg anual la Hong-Kong foarte mare.
Problema mecanismelor lor tine de calitatea materialelor folosite,de gindirea tehnica a mecanismelor si de executia tehnica a componentelor.Toate acesteasunt de slaba calitate.in final rezultind o slaba fiabilitate a ceasului.
Acesta e un lucru pe care timpul il va demonstra.Daca-l tii in cutie e perfect.La o purtare zilnica????? va ceda in timp.
Au reusit Chinezii-asta ca o informatie suplimentara-sa dezvolte chiar si un mecanism Turbillon.care din pacate sufera de aceleasi carente.
Intrebare: cum e posibil ca un ceas cu mecanism Turbillon sa coste la Dealer 150 euro?Lasind deoparte valoarea carcasei,cristalului,curelei deci a elementelor exterioare.mai ramine un pret destul de mic pentru mecanism.
Si intreb inca o data:un pret asa mic al unui mecanism Turbillon nu-ti spune nimic?
Eu cu asta mi-am incheiat pledoaria in privinta mec.Chinezesti.
Am sa-mi schimb parerea despre ele in momentul in care am sa vad un mecanism China.macar la calitatea unui mecanism Rusesc din toate punctele de vedere.

Si apropo! Denumirea de ceas facut pe vapor e generica-reprezinta un ceas care are un mecanism produs de Chinezi.
Retine!:produs DE Chinezi,nu IN China.