Revenind la discutia de pe wus, de acolo am aflat urmatoarele:
- mecanismul este un Unitas 173 de prin anii '40
- un minus al mecanismului este ca balansul pare inlocuit ulterior (Unitas 173 are screw balance pe cand al meu il are simplu, cu aceasta ocazie de-abia m-am oprit din confuzia dintre screw balance si balance screw

- cadranul si cu limbile au substanta luminiscenta reaplica ulterior (ok, la asta ma gandisem si eu cand am vazut ca substanta luminiscenta mai are ceva "vlaga", cam prea optimist pentru un ceas asa vechi)
- aceste limbi par a fi specifice unui precursor al modelului Partitio (lansat la inceputul anilor '30), asadar nu sunt neaparat din aceeasi perioada cu mecanismul
- cadranul nu pare a fi consistent cu tipul acesta de ceas. Aici e o treaba mai curioasa, in sensul ca (atat cat ma pricep, si asta e destul de putin, ce-i drept) logo-ul imi pare ca are acelasi font, inclinare si textura cu logo-urile din anii '40. Pe de alta parte, fontul pentru cifre este diferit fata de celelalte ceasuri Stowa din acea perioada pe care le-am mai gasit pe net. Orice informatie despre aspectele care pot indica un cadran rescris (unde mai exact sa mai uit) mi-ar prinde foarte bine.
Cam asta ar fi ce am aflat pana acum despre primul meu Stowa vintage. In acest moment, desi mi-as fi dorit ca ceasul sa fie 100% ok, tot imi place mult (acel ticait e grozav) si ma motiveaza sa aflu cat mai multe despre el. Asadar, orice informatie aveti - please do share!