Este momentul sa achizitionati un Ebel cu cal 137 sau derivate din acesta.
In cativa ani veti avea ceva... remarcabil. Va fi o investitie buna.
Cateva cuvinte:
Ebel a avut curajul sa creada in ceasurile mecanice atunci cand revolutia quartz era in plin avant.
Ebel a salvat El Primero. Fara Ebel nu ar fi existat nimic cu El Pimero in prezent. Fara Ebel nu ar fi existat Rolex Daytona pe care il stim astazi. Fara Ebel probabil nu am fi avut Zenith.
Ebel a dezvoltat un mecanism exceptional - 137, si bazat pe el inca doua calibre excelente.
http://news.watchprosite.com/show-forum ... 84968/s-0/
http://www.fratellowatches.com/ebel-191 ... rely-seen/
http://iwmagazine.com/2012/04/11/ulysse ... -movement/
Din pacate... zvonurile de cateva luni s-au adeverit. Ebel se va orienta EXCLUSIV spre fashion, si ceasuri de dama.
Ulysse Nardin - Ebel 137
Ulysse Nardin - Ebel 137
Some people call it obsession, i call it passion.
Re: Ulysse Nardin - Ebel 137
cal. 137 are la baza lemania 1350, deci nu e dezvoltat de ebel, modificat puternic de ei, da.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

Some people call it obsession, i call it passion.
-
Alexvintage
Lemania 1350 este vechiul 1340 reanimat si usor modificat, aici purtand numele de Alpina seastrong. Este un calibru legendar dpdv al calitatii. Datorita costurilor mari de fabricatie a fost produs doar 5 ani fiind apoi inlocuit cu mai ieftinul Lemania 5100.zaytsuca scrie:cal. 137 are la baza lemania 1350, deci nu e dezvoltat de ebel, modificat puternic de ei, da.
Si cand te gandesti ca si in prezent se merge pe calibre dezvoltate acum 40 de ani
-
Bogdan_Ionescu
Dragă Bob, aceasta teză/teorie constând în (şi esenţializând lucrurile) rolul decisiv avut de Ebel în salvarea Zenith, sau doar a mecanismului El Primero este, se pare, un mit. Mărturisesc că şi eu am avut exact aceeaşi informaţie ca şi tine, şi chiar am folosit-o în materialul trimis către Zenith - Zenith figurând în lucrarea mea dedicată numelor legendare ale orologeriei.Bob13 scrie: Ebel a avut curajul sa creada in ceasurile mecanice atunci cand revolutia quartz era in plin avant.
Ebel a salvat El Primero. Fara Ebel nu ar fi existat nimic cu El Pimero in prezent. Fara Ebel nu ar fi existat Rolex Daytona pe care il stim astazi. Fara Ebel probabil nu am fi avut Zenith.
Zenith mi-a comunicat că informaţia nu este veridică corectând-o astfel:
In the early 1980, Zenith sold movements from the old stock (cu referire la El Primero s.n.-B.I.) to some companies including Ebel. Our prominent outside customer was Rolex.
Bineînţeles că nu am mai avut ce adăuga şi m-am conformat.
Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu...