Un ceas Universal Geneve

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Alexvintage

Re: Un ceas Universal Geneve

Mesaj de Alexvintage »

Desigur, butonul de "cautare" de pe prima pagina este accesibil tuturor.
Mult succes in "documentare".
mihai_prd

Mesaj de mihai_prd »

Pe Nic l-am rugat pt ca ne cunoastem.
In rest, multumesc mult pentru sugestii, in lipsa lor, cred ca de maine, viata mea ar fi avut un tonus superflu.
timetwister

Mesaj de timetwister »

Un UG pe care l-am avut in lista acum ceva vreme:
http://www.ebay.com/itm/121407272910

Ceasul supus atentiei este corect. In schimb pretul exprimat, pentru conditia lui, mi se pare aberant (dar nu imposibil de realizat).
Daca ar fi un specimen livrat MA (si documentat), va asigur ca nu ar avea un interes suplimentar in afara tarii.

Catalin, multumim pentru documentare.
UG "Tasca" nu inseamna altceva decat "de buzunar". Cred ca varietatea lor nu se oprea la cele doua referinte.

Cu respect
cumanul

Mesaj de cumanul »

timetwister scrie: Catalin, multumim pentru documentare.
UG "Tasca" nu inseamna altceva decat "de buzunar". Cred ca varietatea lor nu se oprea la cele doua referinte.
Salutare F.
de acord cu tine! Incercam doar sa precizez ca desi "Compax", Sala a inclus aceste ceasuri intr-un alt capitol ..."de buzunar"!
Au existat mai multe referinte de cronografe UG de buzunar cu cel putin trei variante de mecanisme.
Cele doua referinte mentionate se refera exclusiv la varianta de cadran in discutie, cu cele 3 subcadrane (orele 12, 3 si 6) si cu "logo"-ul de la ora 9 ce include roata dintata si mentiunea "Compax".

Toate cele bune.
"Numele este cuman! Dar numai numele?" | Nicolae Iorga, 1927
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
mihai_prd

Mesaj de mihai_prd »

timetwister scrie:
Ceasul supus atentiei este corect. In schimb pretul exprimat, pentru conditia lui, mi se pare aberant (dar nu imposibil de realizat).
Daca ar fi un specimen livrat MA (si documentat), va asigur ca nu ar avea un interes suplimentar in afara tarii.
Buna seara.
Nu am inteles f. exact, considerati ca pretul pe care l-am afisat mai sus, cel de 2800$, este o aberatie pe care as fi emis-o?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

mihai_prd scrie:...Nu am inteles f. exact, considerati ca pretul pe care l-am afisat mai sus, cel de 2800$, este o aberatie pe care as fi emis-o?
Nu neaparat. Mai degraba reiese ca cineva (cumparatorul) a tras o plasa de tip navod.
mihai_prd

Mesaj de mihai_prd »

Bun, hai ca sa ne lamurim.

Eu am vandut pe ebay.com ceasul cu 2827 $ unui proprietar de galerie de arta din New York

La aproape 3 luni, m-a sunat omul si mi-a multumit inca o data pentru ceas, intrucat dupa reconditionarea acestuia l-a revandut cu 16.000$ (da, stiu, preturi aberante, elucubratii, etc).

Scopul meu a fost sa-l prezint. Daca i-a placut macar unuia dintre membrii forumului, inseamna ca mi-am atins scopul.
Cu asta am terminat discutia despre ceasul asta.
timetwister

Mesaj de timetwister »

Una din cartile pe care le rasfoiesc destul de des are un pasaj care suna cam asa:

"Ceasurile vechi cu parti stricate ori lipsa sunt de multe ori scumpe si orice dar imposibil de restaurat. [...] Cand cumperi, trebuie sa ai in minte istoricul preturilor si cererea lui. Daca nu gasesti un cumparator, inseamna, desigur, ca ceasul nedorit al altuia, a devenit al tau."

Ceea ce vreau sa spun e ca la $2800, ori mai mult, cumparatorul (ori ultimul cumparator, respectiv colectionarul) se regaseste in descrierea de mai sus.

Pentru acest ceas, nu putem vorbi de o cerere uriasa (piesa este - in general - necunoscuta colectionarilor). Nici macar de un orizont de timp in care acesta ar putea fi restaurat ori de un buget precis pentru restaurare.
Iar rezultatul nu ar fi in niciun caz spectaculos - chiar daca restaurarea ar fi considerata un succes -, fie si din cauza cadranului, care este degradat (de multe ori cadranul reprezinta 30% sau mai mult, din valoarea ceasului).
Dilema vesnica a noului proprietar ar fi ca un cadran nou (NOS, original ar fi aproape imposibil de gasit, ori rescris ar scadea considerabil din valoare), nu ar face casa buna cu mecanismul si carcasa.
Asadar, in conditiile de mai sus, consider ca si recuperarea investitiei (ultimului cumparator), va fi cel putin greoaie.

Cu respect
Scrie răspuns