Ceasuri uitate de vreme

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
M3nt0san

Ceasuri uitate de vreme

Mesaj de M3nt0san »

De obicei ma enerveaza soacra-mea care pastreaza toate gunoaiele posibile dar acum cateva minute am avut o surpriza cand am vazut un ceas Victoria care imi era cunoscut, probabil aveau si ai mei unul asemantor cand eram mic. Ei bine, mi-a spus despre el ca este "nou" ... ma rog mai nou decat celelalte care au mai mult decat 30 de ani si a tot inceput sa scoata ceasuri. Despre unele imi spune ca se juca in copilarie cu ele deci acum vreo 70 de ani.
Mie imi cam este frica sa pun mana pe ele deci orice informatie pt noul quest este binevenita.
Cam asa arata comoara gasita :
Imagine
v1sauk

Re: Ceasuri uitate de vreme

Mesaj de v1sauk »

Primul este DUGENA - nemtesc, al doilea este Slava - rusesc, ultimul Victoria. Postati si poze cu spatele ceasurilor, eventual mecanisme.
M3nt0san

Mesaj de M3nt0san »

v1sauk scrie:Primul este DUGENA - nemtesc, al doilea este Slava - rusesc, ultimul Victoria. Postati si poze cu spatele ceasurilor, eventual mecanisme.
Dupa mai multe ore de scormonit am aflat cate ceva, de la stanga la dreata:
Primul pare sa fie un ceas Jgeha produs in Frankfurt prin anii '30 (de catre Johann-Georg Hinkel) si are in spate o fanta pe unde ar fi trebuit sa intre monede din cate am mai citit; ar trebui sa aiba un mecanism care iti permite sa il tragi doar dupa ce ai introdus o momenda in fanta. Posibil sa fi fost distribuit prin anii '30-'40 la anumiti clienti ai bancilor.
Am 2-lea pare sa fie un ceas Slava pt nevazatori, cu indicatoare scrise in Braille pt nevazatori si nu a fost prevazut niciodata cu sticla deasupra indicatoarelor.
Al 3-lea este la fel ca si acesta care se vinde pe ebay http://www.ebay.de/itm/Antike-Tischuhr- ... 0881919733 , dar in conditie mult mai proasta.
Al 4-lea ... nimic deocamdata, iar ultimul este un Victoria.
De indata ce imi voi da seama cum se desfac revin cu poze
M3nt0san

Mesaj de M3nt0san »

Am reusit sa desfac ceasul al 4-lea dar nu scrie nimic pe mecanism niciunde. Am impresia ca e ceva John Doe , i-am facut si o poza. Este blocat arcul sau vreun ax. Cert este ca a stat asa in ultimii 40 de ani si nu stiu daca este prea fericit. Se misca ocazional balansul (cred ca asa ii zice) dar se opreste dupa cateva secunde :( .
Imagine
Scrie răspuns