Referinta Omega Planet Ocean
-
thunderica
Referinta Omega Planet Ocean
Buna seara. Imi poate spune si mie cineva daca este inscriptionat pe undeva pe carcasa numarul de referinta la un Planet Ocean si daca la acest model serialul este din 9 si nu 8 cifre? Prin capacul vitrat cu ajutorul unei lupe am putut sa identific ceea ce pare a fi serialul din 9 cifre dar pe site la Omega scrie ca au 8 cifre.
- timetwister
Re: Referinta Omega Planet Ocean
Puneti poze cu ceasul.
Dupa detaliile prezentate, cel mai probabil e vorba de un PO cu 8500 (daca nu e un GMT, Chrono, etc.). Seria trebuie sa fie din 8 cifre si sa se regaseasca si pe ansa de la ora 7.
La Omega, inca din anii 40, seriile mecanismelor sunt din 8 cifre. Tot cam atunci au inceput sa se foloseasca referinte in detrimentul seriilor.
In 1994/5 s-a trecut la inscriptionarea seriei pe capac, chiar daca la interior continea referinta.
Pentru cateva modele, seria a fost inscriptionata pe o ansa si pe mecanism, fiind pentru prima data cand carcasa si mecanismul purtau serii identice in productia de serie.
De la introducerea Coaxialului, cu mici exceptii, toate ceasurile Omega poarta serii pereche.
Daca aveti o serie din 9 cifre pe mecanism, ori daca seria de pe carcasa lipseste, cel mai probabil aveti de-a face cu un fake.
Dupa detaliile prezentate, cel mai probabil e vorba de un PO cu 8500 (daca nu e un GMT, Chrono, etc.). Seria trebuie sa fie din 8 cifre si sa se regaseasca si pe ansa de la ora 7.
La Omega, inca din anii 40, seriile mecanismelor sunt din 8 cifre. Tot cam atunci au inceput sa se foloseasca referinte in detrimentul seriilor.
In 1994/5 s-a trecut la inscriptionarea seriei pe capac, chiar daca la interior continea referinta.
Pentru cateva modele, seria a fost inscriptionata pe o ansa si pe mecanism, fiind pentru prima data cand carcasa si mecanismul purtau serii identice in productia de serie.
De la introducerea Coaxialului, cu mici exceptii, toate ceasurile Omega poarta serii pereche.
Daca aveti o serie din 9 cifre pe mecanism, ori daca seria de pe carcasa lipseste, cel mai probabil aveti de-a face cu un fake.
-
thunderica
Din pacate nu pot pune poze cu ceasul deoarece nu este in posesia mea inca. Intr-adevar este vorba de un PO 8500. Pe ansa nu este niciun serial dar din cate am citit se pare ca ar trebui sa fie la fel ca la Rolex in spatele bratarii intre anse si am mai gasit pe undeva ca totusi modele mai noi ar avea seriale din 9 cifre. Daca mai are cineva ceva informatii putin ajutor nu ar strica.timetwister scrie:Puneti poze cu ceasul.
-
thunderica
In cautarile mele am dat de asta: http://www.chronocentric.com/forums/cou ... ad;id=3691. Sa fie adevarat sau nu?
- timetwister
Nu exista asa ceva. V-ati lamurit intre timp ?thunderica scrie: Din pacate nu pot pune poze cu ceasul deoarece nu este in posesia mea inca. Intr-adevar este vorba de un PO 8500. Pe ansa nu este niciun serial dar din cate am citit se pare ca ar trebui sa fie la fel ca la Rolex in spatele bratarii intre anse si am mai gasit pe undeva ca totusi modele mai noi ar avea seriale din 9 cifre. Daca mai are cineva ceva informatii putin ajutor nu ar strica.
Seria la PO e din 8 cifre, e trecuta obligatoriu pe o ansa.