Bună ziua.
Am un ceas cu mecanism Valjoux 7750 cu 17 rubine, caruia trebuie să îi schimb balansierul.
Am citit pe internet că mecanismele Valjoux 7750, varianta cu 17 rubine are frecvența oscilatiilor 21600, iar cele cu 25 rubine au frecvența de 28800.
E corect ?
Dacă da, puteți să mă ajutați cu un cod de referință pentru balansierul variantei cu 17 rubine. ?
Am văzut ,pe internet, două referințe pentru această piesă : 721 și 721N. Care e diferența dintre ele ?
Valjoux 7750
Re: Valjoux 7750
721 este varianta veche,cu compas normal,iar 721N-New-este varianta noua cu compas Etachron.
Tie iti trebuie varianta veche.
Si ,da,modelele mai vechi au mers la 21600.Acum depinde ce varianta ai.
Tie iti trebuie varianta veche.
Si ,da,modelele mai vechi au mers la 21600.Acum depinde ce varianta ai.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mulțumesc mult, dle. Claudiu.
Am cerut sfatul aceasta pentru că arcul balansierului era încâlcit, îndoit, arăta tare rău. Între timp am reușit să-l descâlcesc, să-i refac forma ( nu perfect ) și acum funcționează. Nu tocmai ok, dar funcționează. Când l-am descâlcit am văzut că arcul balansierului era desprins de inelul cu care se prinde pe axul balansului ( nu știu care este termenul corect pentru inelul respectiv, pe internet am văzut că îi spuneau " collet" ). Nu am văzut nici o fantă în inelul respectiv unde să introduc arcul, așa că am pus cu un uleiator mic , o cantitate mica de adeziv/rășină cu întărire UV și l-am lipit. Și merge. Deocamdată. Dar nu știu cât va rezista rășină respectivă. Probabil că tot la un alt balansier ajung.
Puteți să îmi spuneți metoda corectă de prindere a arcului de inelul respectiv ?
Am cerut sfatul aceasta pentru că arcul balansierului era încâlcit, îndoit, arăta tare rău. Între timp am reușit să-l descâlcesc, să-i refac forma ( nu perfect ) și acum funcționează. Nu tocmai ok, dar funcționează. Când l-am descâlcit am văzut că arcul balansierului era desprins de inelul cu care se prinde pe axul balansului ( nu știu care este termenul corect pentru inelul respectiv, pe internet am văzut că îi spuneau " collet" ). Nu am văzut nici o fantă în inelul respectiv unde să introduc arcul, așa că am pus cu un uleiator mic , o cantitate mica de adeziv/rășină cu întărire UV și l-am lipit. Și merge. Deocamdată. Dar nu știu cât va rezista rășină respectivă. Probabil că tot la un alt balansier ajung.
Puteți să îmi spuneți metoda corectă de prindere a arcului de inelul respectiv ?
Este lipit intr-adevar.Collet-ul are o fanta mica in care intra spiralul,si se pune putin adeziv pentru fixare.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Mulțumesc mult pentru răspuns !