Rog identificare si evaluare

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Alexvintage

Re: Rog identificare si evaluare

Mesaj de Alexvintage »

gherghin nicolae scrie:Interesant ceasul , un singur arc antreneaza aproape doua ceasuri...
Scriu aproape , pentru ca are doar un singur balans , deci cele doua ceasuri vor avea acelasi mers . Un fel de dual time , insa la care se poate fixa individual (cu ajutorul cheitelor amplasate simetric fata de arcul de armare ) atit ora cit si minutul .
Cam asta este din punct de vedere mecanic , sigur interesant si scump datorita acestei complicatii .
Unul dintre ceasuri are indicii orari in araba , ar fi interesant daca s-ar roti invers acelor unui ceasornic normal ...lucru care nu ar fi imposibil . Nu cunosc araba...si nici nu am incercat sa caut pe net sa vad amplasarea orelor daca este normala sau are gradatie inversa , asa cum am scris .
Interesant...
Este vorba de un ceas ptr. "drept credinciosi" musulmani aflati in deplasare. Calculului orei din tara de origine fiind un proces mental laborios si extenuant, s-a recurs la construirea (la comanda) a unui ceas care pe langa ora locala sa o indice si pe cea din tara de origine. Astfel se reducea simtitor riscul de a rata ora la care trebuia scos covorasul si falfait din posterior. :lol:
AdrianoMc

Mesaj de AdrianoMc »

frumoasa descriere domnul Nicolae. Chiar nu credeam ca are atatea complicatii.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Multumesc .
Nu am cautat pe net , am scris din ce se vede in poze .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Excelente comentarii ! :roll:
Ceasul este o piesa elvetiana de secol 19(1860-1900) facuta special pentru piata araba, un ceas dual "pentru rugaciunile musulmane" drept dovada sunt cifrele arabe de pe cel de`al doilea cadran . Complicatia consta tocmai in angrenarea unui mecanism ceva mai complicat cu un arc care deobicei e ceva mai lung care sa faca jobu pentru cele doua. Stantele (pe si in ) aur si studiul lor vor demonstra exact vechimea cu o marja de 20-30 ani !

Valoarea ceasului ? Una peste medie atata timp cand avem in fata un "complicated pocket watch" Nu uitati carcasa in aur, cardranul cu ornamente policrome, priviti cu atentie starea ceasului ... o piesa cu adevarat deosebita care probabil scoasa la vanzare pe ebay s`ar cam duce spre 1500 euro :shock: . Ar fi foarte interesant cu ce pret s`a oferit ceasul cumparatorului ... Oricum daca exista "cascaval" e o piesa de investit !
adl

Mesaj de adl »

Desi nu pot spune ca sunt colectionar de ceasuri de buzunar (am doar 10), dupa ce am cautat ceasuri asemanatoare cu cel prezentat aici, am ajuns sa regret ca nu am prea acordat importanta subiectului.
Unul vandut de curand, intr-o stare nu tocmai stralucita, dar deosebit si la un pret bun zic eu:
http://www.ebay.com/itm/RARE-DUAL-TIME- ... 7675.l2557
razvyy

Mesaj de razvyy »

Ceasul este de o frumusete aparte, insa nu intrezaresc complicatiile de care tot vorbiti.
Un ceas cu complicatii trebuie sa arate si altceva, in afara orei, minutului si secundei. Sau sa fie o complicatie care mareste precizia de functionare. Sau aduce ceva spectaculos la vedere. Pretul ceasului este dat de gradul de finisare, de conditia ceasului, raritate, grad de complicare, prestanta brand. Eu as evalua ceasul la cca. 1000 euro, cel mult 1500 euro (daca gasesti persoana potenta financiar, care sa prinda drag de ceasul mentionat).
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
AdrianoMc

Mesaj de AdrianoMc »

Daca la timpul nostru ni se pare ceva banal, cu toate ca mie personal NU, eu cred ca prin anii estimati de domnul Bufon era o super complicatie. Sincer asta e parerea mea. Ceasul este estimat bine la 1500-1700 euro, iar parerea mea, si sa nu uitam ca este pictat Hand Made si starea cadranului este ireprosabila, care iar arunca pretul mult in sus. Ca nu are complicatii ca ceasurile din ziua de azi de la Franck Muller, la ceasurile de mana, sau PATEK PHILIPPE la cele de buzunar, asta este altceva, dar sa nu uitam ca astea au fost create mult spre anii contemporani noua.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

razvyy scrie:Ceasul este de o frumusete aparte, insa nu intrezaresc complicatiile de care tot vorbiti.
Un ceas cu complicatii trebuie sa arate si altceva, in afara orei, minutului si secundei. Sau sa fie o complicatie care mareste precizia de functionare. Sau aduce ceva spectaculos la vedere. Pretul ceasului este dat de gradul de finisare, de conditia ceasului, raritate, grad de complicare, prestanta brand. Eu as evalua ceasul la cca. 1000 euro, cel mult 1500 euro (daca gasesti persoana potenta financiar, care sa prinda drag de ceasul mentionat).
Simplul fapt ca are doua fusuri orare este o complicatie. Practic sint doua ceasuri antrenate de un singur arc si care au un singur balans.
Nu este asta o complicatie ? Cite ceasuri care sa faca acest lucru ati vazut ? Stim cu totii ca sint rare ...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
AC NineFingers
Moderator

Mesaj de AC NineFingers »

Haideti sa ne raportam la numarul acestor exemplare in epoca ! Putine ? Foarte putine, sub 0,1% Care sunt sansele ca un asemnea ceas sa fie pastrat in starea originala mai ales ca carcasa e din aur ?! ( se stie ca feld e fel de conjuncturi au impins oameni cu mult mai intelepti ca noi in vremuri tulburi sa "lichefieze" cam tot ce a insemnat material pretios) Infime. Cate bucati mai exista acum la starea asta ? D`zeu Stie ! Asta e motivul pentru care atunci cand apar vanzatorii cam ezita sa le vanda " de jos" si prefera o vaznare la pret cosistent cu trei de 0 cu posibilitatea de negociere.

Acum 5 luni am urmarit cu interes o piesa usor mai complicata si "m`am inmuiat" repede:

http://www.ebay.co.uk/itm/Rare-Antique- ... 0864131896

Daca piesa din licitatie ar fi fost in aur atunci valoarea s`ar fi triplat ! Pretul stipulat de mine nu e deloc mare ! Poate stie cineva pe undeva sub 6000 lei ... desi ma indoiesc !
razvyy

Mesaj de razvyy »

gherghin nicolae scrie:
Nu este asta o complicatie ? Cite ceasuri care sa faca acest lucru ati vazut ? Stim cu totii ca sint rare ...
Adica tot ce-i rar este si complicat? Cate ceasuri rare sa va arat... care nu sunt ceasuri complicate. Sau cate ceasuri cu complicatii sa va arat, care nu sunt rare?
gherghin nicolae scrie:Simplul fapt ca are doua fusuri orare este o complicatie. Practic sint doua ceasuri antrenate de un singur arc si care au un singur balans.
Daca arata ora, minutul si secunda este complicat? Pai mai aveau loc de un cadran. Oare gradul de complicare era mai mare?
Oare daca are modul automatic (si asta are foarte multe moduri constructive) este complicat? Oare daca-i punem data este complicat? Daca-l certificam COSC este si mai complicat?
Pana la urma ramane ce spunea Bof0n: un mecanism ceva mai complicat... :D :D
Buf0n scrie:Complicatia consta tocmai in angrenarea unui mecanism ceva mai complicat cu un arc care deobicei e ceva mai lung care sa faca jobu pentru cele doua.
... mecanism care, cu secundar central, devine ceva mai complicat...
Buf0n scrie: Acum 5 luni am urmarit cu interes o piesa usor mai complicata si "m`am inmuiat" repede:

http://www.ebay.co.uk/itm/Rare-Antique- ... 0864131896
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
razvyy

Mesaj de razvyy »

Eu am avut 2 ceasuri de buzunar mai deosebite.
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... dar#p93572
Primul a fost vandut atunci, pentru a-mi recupera o parte din suma investita, al doilea cedat la schimb anul trecut. Primul vandut pentru 400 euro, al doilea dat la schimb pentru echivalentul a 450 euro. Daca pentru primul am gasit referinte, pentru al doilea nu am gasit nimic! Avea un mod aparte de incarcare a resortului: coronita cu tot cu suport se misca in stanga si in dreapta, incarcand resortul.

Si ce legatura are asta cu subiectul topicului???
Doctorudi

Mesaj de Doctorudi »

Va salut din nou. Din pacate nu am reusit sa fac poze mai bune inca.
Pe capacul interior scrie (semnatura oare?) Aug-e Courvoisier. Cautand pe net am gasit ceva informatii despre acest Auguste Courvoisier printre care si urmatoarele informatii.

"...companies history of the Courvoisier & Cie. company, .... "Philippe Auguste Courvoisier", who lived from 1803 to 1873 and worked first for the Courvoisier & Cie-company and then started his own company..."

Asta sa insemne oare ca ceasul este facut in perioada sa zicem 1825-1873?
Faptul ca este "semnat" inseamna ca este mai valoros?

Va multumesc pentru informatiile de pana acum.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Doctorudi scrie: Asta sa insemne oare ca ceasul este facut in perioada sa zicem 1825-1873?
Faptul ca este "semnat" inseamna ca este mai valoros?
1. Ceasul este o piesa elvetiana de secol 19(1860-1900) facuta special pentru piata araba,
(precizarea o gasiti ceva mai sus pe aceeasi pagina. Trebuieste doar CITITA)
2. D-vs preferati sa purtati un ceas semnat sau unul anonim?
Scrie răspuns