Ceas Buzunar rusesc

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
bobdeville

Ceas Buzunar rusesc

Mesaj de bobdeville »

Tocmai l-am primit, dar nu am reusit sa il identific (nu am reusit sa inteleg ce scrie pe cadran) si m-ar interesa:
1) este autentic?
2) care este producatorul lui, respectiv mecanismului?
3) ce varsta aproximativa are?
4) valoare aproximativa?
Multumesc in avans!!!

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Alexvintage

Re: Ceas Buzunar rusesc

Mesaj de Alexvintage »

1-mai degraba nu decat da
2-Molnija
3-ceasul e mai vechi (anii ´50), mecanismul e mult mai nou
4-miiiica
valistoica1

Mesaj de valistoica1 »

Pe cadran scrie Cristal .
bobdeville

Mesaj de bobdeville »

Alex Clej scrie:1-mai degraba nu decat da
2-Molnija
3-ceasul e mai vechi (anii ´50), mecanismul e mult mai nou
4-miiiica

Vreau sa subliniez ca nu cunosc atat de bine ceasurile de buzunar, mai ales cele rusesti, dealtfel te rog sa nu te superi pe mine dar am un o mica retinere de data aceasta, cunosc bine istoria acestui ceas ca obiect, el a fost in posesia celui de la care l-am primit mai multe decenii, de aceea tind sa cred totusi ca nu este un fake, sau daca este fake ar trebui sa fie unul destul de vechi.
Am incercat sa prelucrez putin si logoul de pe el in speranta ca va ajuta cu ceva.
Anterior Vali spunea ca scrie "Cristall", totusi dupa prelucrare am observat ca in compozitia cuvantului este si un "M" .. sa insemne altceva?
Multumesc inca odata de ajutor.

Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Absolut nici o suparare :) .
Acel "m" observat in inscriptie este litera "t" in grafia chirilica (scris cu litere latine ar fi: CRISTALL)
Ceasul e vechi, eu l-as plasa cam in anii `50. Candva in decursul timpului mecanismul original deteriorandu-se, in loc de a fi reparat a fost inlocuit cu unul (de acelasi tip constructiv) dar mult mai nou.
Mecanismele din link sunt din `49 respectiv`54 si cam asa ar fi trebuit sa fi aratat mecanismul original.
http://www.google.de/imgres?imgurl=http ... 29,r:8,s:0
abarth_mcm

Mesaj de abarth_mcm »

intrebai de pret: nu cred ca are rost sa il vinzi pt ca pretul de targ e undeva in jur de 80-100 ron daca ceasul functioneaza ok si nu e defect, : depinde absolut de noroc pretul.Cam asa se da un ceas rusesc de buzunar, complet si in stare de functionare.
Poate pe internet sa iei mai mult, dar nu stiu cat de bine se vand.Nu am idee.
Eu tot ce am mai avut asa de exmplu nu am dat pe bani ci doar la schimb pe pendule si cam atat mi-au fost evaluate cele rusesti. In general sunt ieftine si nu sunt cautate ceasurile de buzunar rusesti, la fel ca si pendulele rusesti de exmplu.(desi ca mecanism sunt f bune si rar se strica)
Scrie răspuns