Bună ziua, am cumpărat acest ceas și sunt un pic sceptic in ceea ce privește autenticitatea lui, deoarece mecanismul se mișcă in carcasă, este drept că lipsesc șuruburile de fixare, dar nici pe mecanism nu este ștanțat firma Edox, mecanismul este de la firma Lorsa P75A.
Vă mulțumesc anticipat.
Salut Florin, nu-ti face griji. Totul e in regula. Nu toate mecanismele Edox au fost marcate. La urma urmei ei practic foloseau mecanisme cumparate de la alte companii si doar stantau Edox pe ele uneori.
Mecanismul se misca si cand capacul e infiletat cumva ? El are un distantier acolo care ar trebui sa tina mecanismul dar genul ala de distantier nu prea e bun si nici nu stiu daca e cel original al lui.
E normal ca mecanismul sa se miste atunci cand scoti capacul daca ai genul ala de distantier pentru ca nu tine mecanismul in loc. Nu e neaparat sa fi avut suruburi si cleme de prindere. Ele de regula se pun proptite in carcasa sau alt tip de distantier ca sa tina mecanismul in loc.
Cate rubine scrie pe cadran ca are? (nu se vede de indicatorul orar) Varianta asta de Lorsa P75A ar trebui sa aiba 17.
Si mie mi se pare din alta poveste mecanismul.
Florin, am avut 20-30 de ceasuri Edox vintage (anii 60-90), + ceva mecanisme.
NICIUNUL nu arata asa ...
Cele mai multe ceasuri pe care le-am vazut echipate cu Lorsa (inclusiv Omega, Doxa etc.) evident ca erau ceasuri fake / franken, cum vrei sa le zici ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri, deci pana la urma să înțeleg ca este fake, deși mecanismul funcționează foarte bine acuma abateri de secunde la câteva zile. Na asta e. Și pe cadran și pe mecanism scrie 17 rubine. Mulțumesc oricum pentru interes.