OREX - Made in Romania
- mariuscostin27
Re: OREX - Made in Romania
Salutare,
De curand am gasit un ceas de dama Orex si am fost placut surprins cand l-am desfacut sa constat ca are mecanism GUB 09-20. Imi puteti spune, va rog, mai multe detalii despre utilizarea acestor mecanisme de catre fabrica de ceasuri din Romania?
Costin
De curand am gasit un ceas de dama Orex si am fost placut surprins cand l-am desfacut sa constat ca are mecanism GUB 09-20. Imi puteti spune, va rog, mai multe detalii despre utilizarea acestor mecanisme de catre fabrica de ceasuri din Romania?
Costin
probabil e o adaptare... cadran orex la carcasa si mecanism GUB. Si foarte probabil cadranul e lipit...
Ceasoholic
Cred mai repede ca este acel Orex din Ungaria.
Dar pozele ar fi mai concludente.
Dar pozele ar fi mai concludente.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
- mariuscostin27
O sa pun si fotografii cand il iau de la ceasornicar
* * *bobo scrie:prezint si eu cele doua Cromef-uri quartz, cu data, care au intrat "in dotare". Sunt intr-o stare foarte buna, functionale, cu seriile 07866 si 09378.
Felicitari bobo! Interesante ambele; cel galben cu cadran rotunjit este prezentat "in premiera"!
Inca 2 variante, din cele 7 (cadrane/carcasa) ce se pare ca au existat, gasesti prezentate in:
- - -
CROMEF | quartz in "pas cu pas"
- - -
Mecanismele sunt RUHLA UMF - quartz cal. 14 si au fost produse incepand cu 1979. Au 7 rubine!
Am inclus serialele ceasurilor tale in lista de pe Ceasuri pentru Romania si as dori sa includ si o imagine de la tine.
Iti voi trimite un PM!
"Numele este cuman! Dar numai numele?" | Nicolae Iorga, 1927
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
- mariuscostin27
Neata!
Si acum fotografiile promise:

P.S. Calitatea "impecabila" a pozelor se datoreste atat aparatului cat si utilizatorului.
O zi buna tuturor!
Costin M
Si acum fotografiile promise:

P.S. Calitatea "impecabila" a pozelor se datoreste atat aparatului cat si utilizatorului.
O zi buna tuturor!
Costin M
este asa cum am spus mai sus.Nu este Orex-ul Romanesc.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Va prezint o noua achizitie, un Orex de birou, personalizat cu logo-ul Banc Post, functional,un model pe care nu l-am mai vazut.
Seria 2409.
Las imaginile sa vorbeasca de la sine
[
][/img]
[
][/img]
[
][/img]
[
][/img]
Seria 2409.
Las imaginile sa vorbeasca de la sine
[
][/img][
][/img][
][/img][
][/img]bobo
0742881157
0742881157
Noul meu Orex achiziționat azi. Păcat ca lateral s-a dus stratul de nichel sau ce-o fi ( nu mult dar un pic strica din aspectul foarte bun al cadranului).nu am cheie sa-l deschid dar presupun ca e original si merge binisor( o ia cam 2 minute înainte). Întrebare: secundarul e original? Mi se pare foarte frumos oricum. 

Am unul la care singura diferenta este secundarul :
Secundarul este original. Sunt in acest topic ceasuri cu acel punct pe secundar.
Secundarul este original. Sunt in acest topic ceasuri cu acel punct pe secundar.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
-
claudiu.radu
Mi-am cumparat si eu un Orex. Iubesc inscrisptia "Made in Romania". In plus, interesant mi se pare ca scrie pe el 19 jewels, nu rubis ca pe majoritatea celor puse de voi.
L-as face ceasul meu de zi cu cu zi, insa are doua probleme. 1. Mai ramane in urma, 1 minut/2 pe zi. Si 2. Il intorc si sta foarte mult cu cheita intoarsa la maxim. Si, cand nu ma astept, ma trezesc ca se opreste. Il intorc si merge din nou. Precizez ca l-am cumparat din targ si nu stiu daca a fost uns... Stiu ca este un ceas vechi, probabil din 85, si nu trebuie sa am mari pretentii. Insa, as vrea sa stiu daca l-as putea face perfect functional si sa arate mai bine estetic. Pe cine imi recomandanti?
Si foto cu el
http://www.freeimagehosting.net/j1771
L-as face ceasul meu de zi cu cu zi, insa are doua probleme. 1. Mai ramane in urma, 1 minut/2 pe zi. Si 2. Il intorc si sta foarte mult cu cheita intoarsa la maxim. Si, cand nu ma astept, ma trezesc ca se opreste. Il intorc si merge din nou. Precizez ca l-am cumparat din targ si nu stiu daca a fost uns... Stiu ca este un ceas vechi, probabil din 85, si nu trebuie sa am mari pretentii. Insa, as vrea sa stiu daca l-as putea face perfect functional si sa arate mai bine estetic. Pe cine imi recomandanti?
Si foto cu el
http://www.freeimagehosting.net/j1771
- calin gabi
Mecanismul cu 19 jewels este unul f.bun dar trebuie dus la ceasornicar pentru ca este imbicsit de atatia ani,curatat bine ,uns si reglat.O sa ai bucuria sa vezi ce precis functioneaza.Daca vrei o lucrare ca la carte contacteaza-l pe d-nul Claudiu Burlan admin.acestui forum.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
-
impala2328
achizitionat de catre fratele meu in 1989 de la fostul magazin ,,Bijuteria,, de pe strada Nicolae Balcescu (strada centrului sau pietonalul central-cum i se mai spune acum) din Sibiu
din pacate nu mai functioneaza,odihneste de vreo 15 ani in cutiuta sa

din pacate nu mai functioneaza,odihneste de vreo 15 ani in cutiuta sa

-
claudiu.radu
Mersi Calin. O sa-l curat cu siguranta.
Dintre cunoscatori si/sau posesori stie cineva cum se comporta mecanismul de tip Sea Gull de 17 rubine ( cel pe care scrie 17 ZUAN ) - cam cat de fiabil, precis si durabil era?