OPTIMEF- REBORN, NOT REVIVED
OPTIMEF- REBORN, NOT REVIVED
If You See Me Collapse, Pause My Garmin
Re: OPTIMEF- REBORN, NOT REVIVED
Mult spor sa aiba pasarea Phoenix !
Dar eu nu as cumpara, de pe un site, un fashion watch care are pentru fiecare model, aceeasi descriere, copy paste, fara macar un detaliu despre marime, calibru, greutate, grosime.
Altminteri frumusele si colorate - seamana teribil cu scandinavii de la Bravur
Inca o data thumbs up pentru implicare si dorinta de business. Restul speram sa vina cu timpul
Dar eu nu as cumpara, de pe un site, un fashion watch care are pentru fiecare model, aceeasi descriere, copy paste, fara macar un detaliu despre marime, calibru, greutate, grosime.
Altminteri frumusele si colorate - seamana teribil cu scandinavii de la Bravur
Inca o data thumbs up pentru implicare si dorinta de business. Restul speram sa vina cu timpul
Situl ofera toate informatiile necesare la rubrica de specificatii:

E laudabila intentia lor, si probabil au trecut prin multe etape birocratice ca sa obtina marca inregistrata, tot respectul meu pentru asta, dar sincer speram sa vad pe cadran “Optimef” si “Made in Romania”...altminteri “minimalistul autohton renascut” pare ok.
Ultima oară modificat 25 Feb 2019, 15:47 de către Emil68, modificat 1 dată în total.
Mea culpa. Nu am vazut desi intrasem pe cateva ceasuri succesiv. Pata oarba de pe ochi probabil 
Cam mare pretul si nici modelul nu imi place! Pana in 600 gasesti sa cumperi ceasuri elvetiene, care au traditie in domeniu. Cred ca numai schita e facuta in Romania, restul executia in China!
papai scrie:Cam mare pretul si nici modelul nu imi place! Pana in 600 gasesti sa cumperi ceasuri elvetiene, care au traditie in domeniu. Cred ca numai schita e facuta in Romania, restul executia in China!
Sunt ele proaste, dar macar sunt urate
Am mai discutat acest ceas anterior. Designul nu este unul autentic romanesc ci unul Slava, dat fiind colaborarea de la acel moment dintre cele doua fabrici. Asa ca “autentic romanesc” nu e.
* * *heimdalg scrie:Am mai discutat acest ceas anterior. Designul nu este unul autentic romanesc ci unul Slava, dat fiind colaborarea de la acel moment dintre cele doua fabrici. Asa ca “autentic romanesc” nu e.
Va inselati! Designul exista si inainte de Slava!
Pentru acuratete in acest topic "pentru Romania" ar fi fost important de mentionat ca respectivele indicatoare si ideea cadranului au apartinut Orex (nu Optimef) in variantele quartz.
De unde l-au romanii? Poate din RDG? Sau chiar din Elvetia?
Apreciez insa stradania Dvs. in zona istoriei orologeriei rusesti si colectionarii de astfel de ceasuri.
E un subiect interesant!
"Numele este cuman! Dar numai numele?" | Nicolae Iorga, 1927
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
Ceasuri pentru Romania (CptR) | www.ceasuripentruromania.ro
Dupa cum bine stiti in perioada in care s-a colaborat cu 2MChZ Slava s-au luat nu numai mecanismele dar si design-ul ceasurilor produse de acestia. De aceea orice ceas Orex echipat cu mecanism Slava are un corespondent Slava ca design. Se prea poate ca design-ul initial sa nu fie creat de Slava dar noi prin acea filiera l-am naturalizat. Nu ca ar fi ceva rau in asta, era doar o informatie.