Sfat achizitie Longines Hydro Conquest

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
zoloft

Re: Sfat achizitie Longines Hydro Conquest

Mesaj de zoloft »

Salutare.
Nu pt revigorare topic dar si eu as vrea sa-mi cumpar un Hydro si am vazut ca iar sunt mai multe modele. Evident dupa un SH bun ma uit. De 41 mm albastru cu bezel ceramic (am auzit ca sunt mai bune/pretioase) cu bratara nu curea....
Ca atare, am vz ca exista un Cod: L3.780.4.96.6 si un Cod: L3.781.4.96.6
Primul cu ETA A31.L01/ETA A31.L11 si al doilea cu ETA 2892/A2 / ETA A31.L01
Dar si un Cod produs: L3.742.4.96.6 Model mecanism Calibru 888 care se pare ca nu mai e de gasit nou.

Care e recomandarea voastra ??
Multumesc anticipat
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Poti lua orice mecanism de la Longines, toate sunt foarte bune, fara griji.....
Majoritatea sunt L888 insa au diferite coduri si rezerve de putere....60....70 si ceva de ore.....
cu exceptia lui 2892 (40 de ore)....din care deriva toate.....

Spor la cumparaturi!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
zoloft

Mesaj de zoloft »

valentin1234 scrie:Poti lua orice mecanism de la Longines, toate sunt foarte bune, fara griji.....
Majoritatea sunt L888 insa au diferite coduri si rezerve de putere....60....70 si ceva de ore.....
cu exceptia lui 2892 (40 de ore)....din care deriva toate.....

Spor la cumparaturi!
Inteleg; Multumesc.
Dar totusi o diferenta trebuie sa existe intre ele .
M-ar fi interesat unul care sa-si pastreze valoarea ca ceas si in timp...care sa fie apreciat mai bine in viitor prin comparatie cu celelalte ..
popadrian87

Mesaj de popadrian87 »

Bună seara,

În perioada următoare intenționez sa achiziționez un ceas de tip “diver” iar bugetul pentru achiziție ar fi aproximativ EUR 2000+/-30%. Acum am 3 ceasuri japoneze așadar acesta va fi primul meu ceas “Swiss made”.

Nu sunt pasionat de scufundări însă imi place design-ul ceasurilor cu acest specific.
După îndelungi căutări online am ajuns la concluzia ca cel mai la îndemâna ar fi un Longines HC sau HC GMT deoarece sunt ușor de găsit in orașele mari din România, au dimensiuni relativ mici (39-41 mm diametru care s-ar potrivi unei încheieturi de 18 cm diametru). Menționez ca intenția ar fi sa port acest ceas aproape zilnic cel puțin 10 ani.
În majoritatea timpului cred ca as folosi curea de silicon.

Dacă ar fi sa cumpăr varianta GMT probabil ar fi cea de 13000 de lei cu curea de silicon.
Pentru varianta HC, nu stiu ce sa aleg, probabil amândouă desi o curea de silicon originala ajunge la 700-800 lei.

Întrebari:
1. Credeți ca e mai indicat sa cumpăr cu brățara?
2. Merită diferența de preț HC GMT fata de HC? (Nu am nevoie de funcție gmt, întrebarea se referă strict la finisaj, mecanism, brățară/curea)
3. Considerați că își merita prețurile cele 2 ceasuri sau sunt “overpriced” pt brand, finisare, mecanism etc.
4. Având în vedere ca nu sunt chiar un fin cunoscător despre ceasuri (mă uit uneori pe youtube la ceasuri pe care nu mi le permit) vă rog sa îmi transmiteți daca există alte variante la nivel de preț, calitate, finisaj, prestanța similare si ar trebui luate în considerare.

Longines HC
https://www.kultho.ro/ceas-longines_hyd ... 4yNTEyLw==

Longines HC GMT
https://www.kultho.ro/ceas-longines_hyd ... 4yNTEyLw==

Vă mulțumesc,
Adrian
cnd

Mesaj de cnd »

In calitate de posesor al HC-ului cu bratara metalica il recomand cu incredere.As alege deci varianta cu bratara metalica de 41mm,cel Gmt exceleaza la calitatea bratarii metalice,deci nu as alege varianta pe silicon.Ca si finisare a carcasei nu sunt diferente majore.
popadrian87

Mesaj de popadrian87 »

Buna seara,
Oare e mare cel de 41mm?
https://imgur.com/a/1UPUywj
cnd

Mesaj de cnd »

Eu zic ca vine foarte ok,pana la urma e un ceas sport.
Tibaldi

Mesaj de Tibaldi »

Sunt de aceeasi parere,arata bine pe mana.
Lume multa...oameni putini.
Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Scrie răspuns