Sfat achizitie Perrelet vs Logines

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
blue_eyes_vs

Sfat achizitie Perrelet vs Logines

Mesaj de blue_eyes_vs »

Va salut!

As dori sa fac un upgrade "de nivel/clasa" al ceasurilor detinute. Am branduri/modele entry level cum ar fi Orient, Seiko, Tissot, Hamilton, toate automatice. Sa zicem ca le-am si pus in ordinea crescatoare a valorii. Sunt foarte impacat cu ele. Nu am avut nicio problema.

Totusi as dori sa iau ceva "mai de firma", oricat de a snobism ar suna - buget pana in ~2000 euro.

Cum Omega si Rolex nu se incadreaza :) Ma uitam la Perrelet si Logines. Am ales Perrelet, pentru ca are reclama agresiva pe la noi, iar acel "1777" pare foarte interesant, dar din ce am inteles, raportat la tehnologie/calitate, sunt over-priced. Logines cred ca e cel mai "well-known" din buget, si imi si place. La Tag Heuer nu ma incadrez - modelul Carrera mi-ar fi placut.

Ca si stil de ceas, as vrea ceva mai elegant. Sa nu fie sporty. Tinuta mea, in general, e una casual spre smart casual. Nu stau doar la costum, dar nici nu ma imbrac cu blugi decupati in genunchi. In general camasa/pulover, in functie de sezon, si rar un tricou neutral.
Iar ca dimensiune, undeva 39-41mm. Nu am incheietura foarte groasa.

Majoritatea ceasurilor detinute au dial color albastru sau negru. Foarte mult ma tenteaza sa iau ceva "verde-smarald" - mi se par mai aparte aceste ceasuri.

Ce am identificat, identice ca stil/aspect:
https://perrelet.com/en-GB/watch/man/pe ... 300_9.html
https://www.longines.com/p/watch-longin ... 910-4-92-6
https://www.longines.com/p/watch-longin ... 793-4-92-6
(ultimul depaseste putin bugetul, dar cred ca merita, nu stiu cu ce e mai bun ca Longines-ul de deasupra lui)

Iar acest moonphase ar fi visul meu, dar sare din buget:
https://www.longines.com/p/watch-longin ... 909-4-92-6

Voi ce ati alege dintre cele de mai sus? Sau daca ati avea bugetul si preferintele mele, ce ati cumpara?

Va multumesc!
emanuelcrina

Re: Sfat achizitie Perrelet vs Logines

Mesaj de emanuelcrina »

Din ce-ti place tie eu as alege: https://www.longines.com/p/watch-longin ... 910-4-92-6
it's nice to be important but is more important to be nice
Fuzzy

Mesaj de Fuzzy »

Eu am Longines Mastercolection, 2 bucăți, pereche, de damă și de bărbați. Există magazine în București care oferă discount de până la 20% față de prețul de listă, deci vei putea cumpăra mai ieftin și te vei încadra în buget chiar si cu MC. Sunt ceasuri foarte bune, ale mele au precizie de +1-2 sec/24 de ore, garanție de 5 ani și sunt lucrate foarte bine, deci un raport calitate/preț excelent.
Despre Perelet nu știu ce să zic, dar Longines MC au un mecanism foarte fain, cu sticlă pe spate, modificat, cu bază 2824/2.
Spor la cumpărături și odată ce te-ai decis, cere oferte de la toți dealerii oficiali din București.
De asemenea am si un Hydroconquest, care, la fel, este impecabil.
blue_eyes_vs

Mesaj de blue_eyes_vs »

Fuzzy scrie:
26 Oct 2024, 18:49
Eu am Longines Mastercolection, 2 bucăți, pereche, de damă și de bărbați. Există magazine în București care oferă discount de până la 20% față de prețul de listă, deci vei putea cumpăra mai ieftin și te vei încadra în buget chiar si cu MC. Sunt ceasuri foarte bune, ale mele au precizie de +1-2 sec/24 de ore, garanție de 5 ani și sunt lucrate foarte bine, deci un raport calitate/preț excelent.
Despre Perelet nu știu ce să zic, dar Longines MC au un mecanism foarte fain, cu sticlă pe spate, modificat, cu bază 2824/2.
Spor la cumpărături și odată ce te-ai decis, cere oferte de la toți dealerii oficiali din București.
De asemenea am si un Hydroconquest, care, la fel, este impecabil.
Salut! Din Bucuresti sunt si eu. Poti sa imi zici la ce magazine? Cele din grupul B&B? Ai cerut tu explicit discount sau s-a nimerit atunci ca acele modele sa fie reduse? Ca momentan nu vad nicaieri asa ceva.
Clipper

Mesaj de Clipper »

blue_eyes_vs scrie:
27 Oct 2024, 12:03

Salut! Din Bucuresti sunt si eu. Poti sa imi zici la ce magazine? Cele din grupul B&B? Ai cerut tu explicit discount sau s-a nimerit atunci ca acele modele sa fie reduse? Ca momentan nu vad nicaieri asa ceva.
Eu as incerca in ordine Helvetia, Galt si mai la urma Kultho/boutique.
blue_eyes_vs

Mesaj de blue_eyes_vs »

Clipper scrie:
28 Oct 2024, 08:26
blue_eyes_vs scrie:
27 Oct 2024, 12:03

Eu as incerca in ordine Helvetia, Galt si mai la urma Kultho/boutique.
Voi incerca. Merci!
Scrie răspuns