Mido

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
dant

Mesaj de dant »

Dragilor cum va spuneam am scris la Mido si iata raspunsul primit:
"Dear Mr XXX,

Thank you for your email from October 9th 2007.

The size of the certificate is the normal size.
We always give it to our customers in that size.

The serial number (7-digit code engraved on the case back of the watch) of the watch doesn't appear on the certificate.

But the number written on the movement (it is almost impossible to read it without opening the case of the watch because it is written in a very small size) should be the same as the movement number on the certificate.

For further information please feel free to contact us.

Best regards

Mido SA
Floriane Desaules"

Ce parere aveti? :?
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Eu unul nu stiu ce sa mai zic ... Imagine

Pana la urma da-l incolo de certificat ... ceasu arata super, merge super - bucura-te de el si poarta-l sanatos ... Oricum COSC asta e mai mult o chestie comerciala ...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Un lucru e sigur: insasi inscriptionarea "Chronometer" de pe cadran certifica ca este certificat COSC! 8)
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
sabin

Mesaj de sabin »

Salutare!

Nu prea sunt de acord cu Iedi, ca nu conteaza certificatul COSC! Nu conteaza pt necunoscatori, daca isi cumpara un CHR, insa pt un pasionat, conteaza!
dant, poti observa seria de pe mecanism si fara sa desfaci capacul, insa tre sa faci lucrul asta la lumina naturala. Poti, eventual, sa folosesti o lupa. Daca seria de pe mecanism nu e inscrisa pe COSC, poti sa le dai in cap cu COSC-ul celor de la B&B! Poate asa invata si ei management!

Cu bine!
Klaudio

mido

Mesaj de Klaudio »

Salut tuturor,

Doresc sa confirm exactitatea tuturor informatiilor postate de Sabin aici, pe forum, visavis de comportamentul reprezentatilor B&B din Bucuresti/Timisoara! Nu este nici o exagerare in ceea ce spune el si va dau cele mai serioase asigurari ca lucrurile s-au petrecut intocmai cum au fost povestite!

Mai mult, din punctul meu de vedere e total inadmisibila lipsa de organizare si neglijenta celor de la B&B in privinta evidentei scriptice a acestor certificate COSC; In momentul in care sabin s-a decis sa-si cumpere acel Mido si a dorit, cum era si firesc, sa primeasca si certificatul COSC, impreuna cu el am verificat TOATE certificatele Mido ce existau la reprezentanta B&B de la magazinul Bega din TM si, spre marea noastra surprindere, NICI UNUL nu corespundea cu seriile inscriptionate pe mecanismele din ceasurile Mido de acolo!!!

Cel mai probabil aceste certificate au fost distribuite cumparatorilor fara a se verifica concordanta seriilor tiparite cu cele stantate pe mecanisme! De aceea cred ca sunt slabe sperante ca certificatul original al ceasului cumparat de colegul nostru forumist sa mai fie la B&B, poate la vreun alt cumparator.... :twisted:

Eu, personal, posed un Atlantic Worldmaster automatic, 2824-2, cumparat tot de la B&B, in urma cu un an care, slava Domnului, functioneaza asa cum trebuie... De altfel, cred ca o mica parte din "vina" de a-l convinge pe sabin sa-si cumpere acest Mido imi apartine si mie... :roll:

Oricum, sunt de neimaginat nonsalanta si tupeul cu care reprezentantii B&B isi trateaza clientii si nu ma refer aici la vanzatoarele din magazine - tot respectul pentru ele - ci la "forurile" de conducere de la Bucuresti care trateaza pasiunea, uneori foarte costisitoare, a unor oameni ca pe un business oarecare... Sa nu mai cuantificam aici si componenta emotionala :(

Cat priveste acel Longines de care se facea vorbire aici, intr-adevar, era un clous de paris cu power reserve, Ref. L2.703.4.16.3, care arata foarte bine dar... dupa ce l-am armat cum se cuvine, mergea cateva secunde si se oprea, parca in ciuda noastra...
:twisted:
dant

Mesaj de dant »

Nu prea mai am timp in perioada imediat urmatoare sa ma ocup de intrarea in posesie a certificatului,dar Sabin si Klaudio cum explicati totusi raspunsul primit de la Mido postat in totalitate de mine cateva randuri mai sus?Ce e de facut sau mai precis care e urmatorul pas spre a-mi recupera acel certificat?Sa le spun celor din Elvetia sa-mi trimita copia acelui certificat?E drept ca nu le-am atasat nici o fotografie a celui primit de la B&B pt.ca nu am avut posibilitatea atunci. :( Vis-a-vis de B&B,repet ca ceasul l-am achizitionat din Rm.Valcea,deci se pare ca problema este peste tot in tara.Ce ma mai consoleaza este faptul ca ceasul merge,nu bine,foarte bine ca altfel :evil:
sabin

Mesaj de sabin »

dant, am vazut msg celor de la Mido, evident. ceea ce poti face tu acum, daca vrei sa obtii aceea copie a cosc-ului, e sa le comunici codul inscris pe mecanism, cel despre care cei de la Mido spuneau ca e aproape imposibil de vazut daca nu-l desfaci. crede-ma pe cuvant c apoti sa-l observi si fara sa-l desfaci! Nu le trimite poze cu ceasul, ca e in zadar!

Succes!
Klaudio

mido

Mesaj de Klaudio »

@dant

nu vreau sa te dezamagesc dar am impresia ca cei de la mido elvetia trateaza foarte superficial acest tip de solicitari, lasand in seama reprezentantului national (in speta B&B) rezolvarea problemei :(

gandeste-te doar la faptul ca volumul de vanzari pe mido din RO reprezinta poate o parte insignifianta din cifra lor de afaceri pe europa; asa ca, de ce sa-si bata capul?

ti-as sugera sa expui problema ta direct la Mido Elvetia, facand referire si la ce a zis sabin, poate totusi se sesizeaza cineva de acolo si le mai da peste nas incompetentilor astora de la B&B! incearca, si noi te sustinem, daca e cazul! cred ca e momentul sa fim priviti si noi altfel acum, nu drept somalia europei!

@sabin

cred ca all dialul tau cu ecranul patat o fi pus si el in vanzare acum, pe undeva...
Klaudio

mido

Mesaj de Klaudio »

@dant

anyway, ceasul tau arata foarte bine si, chiar daca ai probleme cu acest COSC, nu inseamna ca nu e original si ca nu merge cum ar trebui sa mearga; mecanismul e unul foarte bun... :)

Felicitari pt. achizitie!
Alfie

Mesaj de Alfie »

Cere certificatul direct de la cei de la Mido
Sunt obligati prin lege sa -l trimita
Din cate stiu certificatele COSC sunt emise in 5 exemplare .
Deci poti sa-l primesti
Trimite seria si explica-le neputinta celor de la B&B
Fara certificat valoarea ceasului tau scade cu cel putin 30%
dant

Mesaj de dant »

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si suport :D Asa am sa fac!Dar din pacate abia saptamana viitoare.De...serviciul nu-mi permite :) Oricum tinem legatura.Salutare tuturor si pe saptamana viitoare :D
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Salut tuturor, salut dant! Frumoasa achizitia!

Poate gresesc, dar mi se pare ca in ultima poza din prima serie postata de tine se vede(partial) si seria. Uitati-va in partea opusa balansierului. Mie mi se pare ca e 43323. Daca e asa, si seria de pe certificat este 31234, diferenta e foarte mare, (pot fi cateva luni sau chiar alt an de productie) si nu-mi pot inchipui ce varza e in administratie la B&B. Inca sper ca ceasul a plecat din Elvetia cu certificatul corect.
Daca acela e locul marcajului seriei, sunt sigur ca poti sa faci o poza in care sa se vada clar seria mecanismului fara a-l desface.
Apoi intreaba la B&B de certificatul corect, daca nu-l gasesc semnalizeaza problema in Elvetia.

Cine stie? Poate nu se face la vanzare nici o corelare intre seria ceasului si certificat... dar e un lucru de bun simt si ESENTIAL.

Succes in demersuri!
Scrie răspuns