Orient vs. Claude Bernard

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Special K House

Orient vs. Claude Bernard

Mesaj de Special K House »

Salut, as avea nevoie si eu de parerea unui ceasornicar priceput. Mi-am tot cautat un ceas automatic simplu, dar elegant si la un pret ok si vreau sa stiu care din ele sunt mai avantajoase. Initial totul s-a redus la Doxa si Claude Bernard datorita mecanismului elvetian, dar am mai gasit inca e modele care vizual mi-au placut. As vrea sa stiu care dintre ele e mai ok ca si calitate si de ce. E primul meu ceas automatic si daca ma gandfesc sa-l iau prin intermediul celor de la B&B shop, aas vrea sa stiu si despre ei daca sunt ok, si nu vand fake-uri. Cel de la Thomasm-a atras vizual dar si ca pret, iar cel de la orient din cate am vazut se bucura si notorietate, pe langa un pret mic si un design frumos.

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... matic.html

http://www.elefant.ro/fashion/accesorii ... 41-28.html
Bogdan11

Re: Orient vs. Claude Bernard

Mesaj de Bogdan11 »

Salut,
Cei de la B&B sunt 101% de incredere, poti comanda linistit.
NU recomand Thomas Earnshaw, este un ceas chinezesc...
Despre acel model Zeppelin nu ma pronunt.
Raman Claude Bernard si Orient...Aici alegerea iti apartine.
CB are mecanism elvetian, ETA 2824 si un cadran mai simplu,dar nu stiu cum sta la capitolul calitatea materialelor, iar Orient-ul e mai interesant si are mai multe "complicatii", iese mai repede in evidenta si va atrage multe priviri.
Iti recomand CB doar datorita mecanismului...dar eu as alege Orient-ul, e o preferinta personala.
Mai asteapta si alte pareri...
Succes!
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
borsy

Mesaj de borsy »

Claude Bernard as alege!
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
Special K House

Bogdan11 scrie:Salut,
CB are mecanism elvetian, ETA 2824 si un cadran mai simplu,dar nu stiu cum sta la capitolul calitatea materialelor, iar Orient-ul e mai interesant si are mai multe "complicatii", iese mai repede in evidenta si va atrage multe priviri.
Iti recomand CB doar datorita mecanismului...dar eu as alege Orient-ul, e o preferinta personala.
Succes!

mersi Bogdan, dar de principiu pe acolo ma invart certina sau orient, e ceva la orient care imi place si mie atrage priviri, dar crezi ca-l pot pune si la ceva mai putin elegant, casual/putin sport?
Special K House

Bogdan11 scrie:Salut,
Succes!

mersi Bogdan, dar de principiu pe acolo ma invart certina sau orient, e ceva la orient care imi place si mie atrage priviri, dar crezi ca-l pot pune si la ceva mai putin elegant, casual/putin sport?
vizitator

Mesaj de vizitator »

Eu nu as lua de pe net, fara sa vad ceasul in fata. Daca te uiti la dimensiuni, vei vedea ca Orientul are diametrul de 42.5mm, iar Claude Bernard de 39 mm. Depinde cat de groasa ai mana, dar sa stii ca si eu era cat pe ce sa imi iau un Orient cu diamentrul de 42mm, si cand l-am pus la mana m-am razgandit imediat: este prea mare si prea gros, cu ditamai cureaua lata. Eu nu am mana subtire, insa un Orient cu diametrul de 42mm mi s-a parut prea mare si prea gros pt mana mea. Daca nu ai mana groasa, vei parea hilar cu ditamai Orientul la mana.
In al doilea rand CB este un ceas elvetian, cu un mecanism ETA cu 25 rubine. Orient au in general mecanismele lor, (acesta avand 21 rubine) dar nu sunt chiar de nivelul ETA.
zvonacfirst

Mesaj de zvonacfirst »

Despre mecanismul acelui Zeppelin sunt informatii aici:
http://www.citizen.co.jp/miyota_mvt/dow ... _S5_S7.pdf
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Special K House scrie: mersi Bogdan, dar de principiu pe acolo ma invart certina sau orient, e ceva la orient care imi place si mie atrage priviri, dar crezi ca-l pot pune si la ceva mai putin elegant, casual/putin sport?
In ce priveste o tinuta mai casuaal,parerea mea, e ca merge la un blug si o camasa...Oricum nu te opreste nimeni sa-l asortezi la ce vrei. In principiu hotaraste-te la un ceas, dute si probeaza-l daca ai posibilitatea iar daca nu,nu e nici o problema, il poti returna daca nu iti satisface toate cerintele.
Roaga-l pe HerrDoc sa-ti spuna cateva impresii despre modelul acela de Orient, stiu ca are el unul...
- De ce ai facut asta?
cozmin

Mesaj de cozmin »

Ia-l care iti place mai mult dintre cele 3: orient, CB sau Zeppelin. CB e cel mai de costum, celelalte 2 sunt mai mult casual. Toate 3 sunt bune, putin cam scumpe totusi. Dar ceva la fel de bun si frumos cam pe la 1000 lei se invarte. Mai poți gasi Certina frumos, tot cam pe acolo ca pret, au reducere. Mie imi place Orientul, e mai deosebit!
Special K House

cozmin scrie:Ia-l care iti place mai mult dintre cele 3: orient, CB sau Zeppelin. CB e cel mai de costum, celelalte 2 sunt mai mult casual. Toate 3 sunt bune, putin cam scumpe totusi. Dar ceva la fel de bun si frumos cam pe la 1000 lei se invarte. Mai poți gasi Certina frumos, tot cam pe acolo ca pret, au reducere. Mie imi place Orientul, e mai deosebit!

Bugetul cozmin nu e o problema, mi-as putea lua fara probleme un ceas scump si de renume baume&mercier, u-boat, frederic constant insa nu-mi place mie sa epatez si ca sa citez un coleg de-al meu" nu poti sa-ti iei ceas de 100 de milioane si sa mergi cu metroul". Tocmai d-aia vreau ceva mai simplu fara 100 de functii, mai unknown , raport calitate pret ok si care sa mearga si la elegant si la ceva mai putin elegant/casual fiindca e automat si o sa-l port mai mereu. Orientul m-a atras ca design si pe mine sa fiu sincer, dar de asemenea am vazut ca intre 30-40 de milioane gasesc un tissot sau un louis erard dragut. Asta imi face cu ochiul pe langa acel orient.

Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

Salut,
Daca spui ca banii nu sunt o problema si esti 101 % convins ca acel Louis Erard e ceasul potrivit pentru tine: "Adauga in cos" 8)
E frumos rau, dintre toate ceasurile mentionate de tine, acesta l-as alege.
Tine-ne la curent cu hotararea :D
- De ce ai facut asta?
adl

Mesaj de adl »

https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-bar ... 329-1.html

Am luat săptămâna trecută acest model pentru un coleg de serviciu (cadou de pensionare), și chiar arată bine - a fost mulțumită toată lumea :).
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

De ce nu poti purta un ceas mai scump si sa mergi cu metroul?mai bine stai 3 ore in trafic? Oare la metroul din alte capitale toti poarta casio de 20 euro?
Din ce ai enumerat doar frederique constant sa merite banii...
theidle86

Mesaj de theidle86 »

Special K House scrie:
cozmin scrie:Ia-l care iti place mai mult dintre cele 3: orient, CB sau Zeppelin. CB e cel mai de costum, celelalte 2 sunt mai mult casual. Toate 3 sunt bune, putin cam scumpe totusi. Dar ceva la fel de bun si frumos cam pe la 1000 lei se invarte. Mai poți gasi Certina frumos, tot cam pe acolo ca pret, au reducere. Mie imi place Orientul, e mai deosebit!

Bugetul cozmin nu e o problema, mi-as putea lua fara probleme un ceas scump si de renume baume&mercier, u-boat, frederic constant insa nu-mi place mie sa epatez si ca sa citez un coleg de-al meu" nu poti sa-ti iei ceas de 100 de milioane si sa mergi cu metroul". Tocmai d-aia vreau ceva mai simplu fara 100 de functii, mai unknown , raport calitate pret ok si care sa mearga si la elegant si la ceva mai putin elegant/casual fiindca e automat si o sa-l port mai mereu. Orientul m-a atras ca design si pe mine sa fiu sincer, dar de asemenea am vazut ca intre 30-40 de milioane gasesc un tissot sau un louis erard dragut. Asta imi face cu ochiul pe langa acel orient.

Nici pentru mine nu reprezinta o problema banii. Practic pentru mine banii sunt ca si cum n-ar fi.
Daca tot poti sa-ti cumperi un ceas scump si "de renume" de ce nu Rolex? De ce nu Vacheron Constantin? Patek? Audemars Piguet?
Special K House

theidle86 scrie:
Special K House scrie:

Nici pentru mine nu reprezinta o problema banii. Practic pentru mine banii sunt ca si cum n-ar fi.
Daca tot poti sa-ti cumperi un ceas scump si "de renume" de ce nu Rolex? De ce nu Vacheron Constantin? Patek? Audemars Piguet?

Tocmai ce am zis theidle86, as putea sa o fac insa in primul rand nu-mi plac ca si aspect, de regula chiar daca imi permit nu-mi place sa judec o carte dupa coperta ca sa zic asa, in al doilea rand sunt o persoana modesta, nu-mi place sa epatez, iar genurile alea de ceasuri nu sunt deloc potrivite pentru genul de munca pe care-l prestez...ca sa-mi citez un coleg "nu poti sa dai 100 de milioane pe un ceas si sa mergi cu metroul". Eu caut simplitate, nu 100 de functii, nici marci de renume, tocmai d-aia oscilez intre doxa si tissot. Cineva foarte apropiat mie mi-a spus in felul urmator, eu avand de abia 22 de ani , ca sunt inca prea tanar pentru asa firme de renume, respectiv pentru un ceas automat si m-a sfatuit sa-mi gasesc la un dealer autorizat ori o doxa, ori un tissot pe quartz ca si ceas elegant, cat pentru un ceas sport mi-a recomandat casio g-shock pe baterie solara. Aceea persoana mi-a zis ca trebuie sa mai "copilaresc" putin cu aceste doua ceasuri si in moemntul in care schimb job-ul, respectiv inaintez in varsta imi va pune l-a dispozitie la alegere ce ceas vreau si sincernu as alege nici una din bradurile enumerate de tine, as alege mai repede ceva de la u-boat, baume&mercier, longiness, perrelet sau omega speedmaster.
Scrie răspuns