salut tuturor!
Nu sunt un cunoscator al mecanismelor dar imi plac ceasurile si pe masura ce le vad pe cele mai vechi si bine intretinute imi plac mai mult decat cele moderne...electronice...
Am vazut un ceas cu mecanism automatic cred elvetian cu 57 rubine si as dori opiniile voastre despre un asemenea ceas,arata bine insa ca mecanism cum este...,este dintre cele mai bune,..... este rar.... ar putea constitui o piesa de colectie apreciata acum si in viitor???
Au fost(ptr ca este cred de prin anii 50-60) mecanisme solide justificate tehnic sau doar un moft al timpurilor respective al unor ceasornicari excentrici?
Multa sanatate!
ceas automatic 57 rubine?
-
Alexvintage
Re: ceas automatic 57 rubine?
Veniti cu o poza si putem discuta. Altfel vorbim in gol.
Exista pe undeva un topic despre numarul de rubine in mecanisme (s-a ajuns candva si la 100!). Trebuie doar cautat si citit.
Exista pe undeva un topic despre numarul de rubine in mecanisme (s-a ajuns candva si la 100!). Trebuie doar cautat si citit.
- gherghin nicolae
- Moderator
Majoritatea sint rubine decorative ...
Utile sint doar 15, 17, 21 sau 25 depinde de mecanism . Unele chronografe pot avea mai multe ...dar in cazul dvs cred ca sint decorative.
Utile sint doar 15, 17, 21 sau 25 depinde de mecanism . Unele chronografe pot avea mai multe ...dar in cazul dvs cred ca sint decorative.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Functie de conceptul mecanismului pot fi utile mult mai multe de 25. Spre ex. Seiko - Credor Sonnerie (cal. 7R06) are 88 si garantat toate sunt functionale. Dar bineinteles ca exista si unele ceasuri cu majoritatea rubinelor de decor. 
AR1070-56E
-
alin-stefan
Nici cele 31 de rubine din 3135 de la Rolex nu sunt decorative si exemplele pot continua!
-
RudolfF
Si nici cele 26 de la Sellita.alin-stefan scrie:Nici cele 31 de rubine din 3135 de la Rolex nu sunt decorative si exemplele pot continua!
Este vorba de un ceas Delbana,,aveti linkul mai jos....dupa pozitia rubinelor pe rotite intr-adevar unele par doar de decor...dar care a fost motivul"incarcarii" cu rubine?
Ar putea acest ceas sau aceste tipuri de ceasuri sa fie mai valoroase decat echivalentele lor ca mecanism dar cu mai putine(cele functionale) rubine?
http://ceasuridemana.ro/delbana-rar-aut ... 46221.html
Salutari
Ar putea acest ceas sau aceste tipuri de ceasuri sa fie mai valoroase decat echivalentele lor ca mecanism dar cu mai putine(cele functionale) rubine?
http://ceasuridemana.ro/delbana-rar-aut ... 46221.html
Salutari