Am vazut acum cateva zile aceasta afirmatie si m-a nedumerit. Cu precizarea ca intreb doar de curiozitate, va rog sa ma lamuriti si pe mine ce se intampla vara, cand porti ceasuri cu display back pe caldura.robi scrie:...
- sa nu aiba display back (m-au deranjat f. tare vara pe caldura...)
O intrebare grea pentru toata lumea
Re: ...greu...de raspuns...va fi un raspuns lung...
Insa nu e mai putin adevarat ca la inceput faci cele mai multe greseli. De asta imi place acest forum pentru ca imi da niste repere...si mai imi place si atitudinea...faptul ca v-ati si intalnit cativa dintre voi.
E greu oricum sa alegi un ceas...uitati-va la posturile voastre...e ca si cum ai avea 10 copii si vine protectia sociala si te sileste sa dai 5 dintre ei...eh exagerez dar ati inteles ideea.
D n-ar fi banii astia asa grei...
E greu oricum sa alegi un ceas...uitati-va la posturile voastre...e ca si cum ai avea 10 copii si vine protectia sociala si te sileste sa dai 5 dintre ei...eh exagerez dar ati inteles ideea.
D n-ar fi banii astia asa grei...
Referitor la ''display back'', eu nu am avut niciodata dar nici nu prea ma tenteaza, imi da senzatia de nesiguranta ca si cum mecanismul ar fi expus si oricum acel cristal (in caz ca nu e safir) e mai sensibil decat un capac de inox.La mine iarna nu e problema in cazul inoxului, ia automat temp. corpului (mainii) in cateva sec. si ramane constant asa, practic nu il mai simt rece.
AR1070-56E
La cei care purtam ceasuri masive si cu bratara (inclusiv eu) - pe viitor probabil exista riscul sa avem probleme cu incheietura mainii (reumatism etc.) din cauza diferentelor de temp. (cand ceasul a stat pe masa si apoi pus pe mana - in special iarna) si a greutatii.Cam toate ceasurile mele au avut in jur de 250 grame.
AR1070-56E
Cred ca sunt singurul caruia ii plac ceasurile digitale. Imi place precizia si rezistenta. Am avut pana acum cateva zeci de ceasuri mecanice, automatice, cu quartz si digitale. Printre ele au fost nume sonore si mai putin sonore precum Certina, Doxa, Wostok, Seiko, Citizen, Casio, Swiss Army, Swatch, Nike etc. Pot spune ca de fiecare data ma intorc la cele digitale. Imi plac!
De foarte multe ori pentru aceasta placere am fost deseori apostrofat. Fiind un fan al ceasurilor digitale sunt oarecum oaia neagra a forumului. Chiar si prietena mea are un Seiko (de mine ales) si ma considera lipsit de gust cand port un ceas digital. Nu reuseste sa priceapa ca si digitalele reprezinta un trend si au personalitate.
Imi plac atat de mult ceasurile digitale incat am pe noptiera un DreamMachine de care nu ma pot desparti si in sufragerie vreau sa imi cumpar un ceas din acela vechi de birou cu placute. Gen cum sunt tabelele cu informatii din gara sau aeroport.
Dintre cele mecanice imi plac mult Rolex Tudor Hydronaut si Sinn 656 (black). Alte modele nu ma pasioneaza. Mi le si permit dpdv al pretului insa am o problema de constiinta cand ma gandesc ca sunt oameni care nu au dupa ce sa bea apa si eu dau atatia bani pe un ceas. Ca sa nu fiu judecat aiurea, i-am cumparat tatalui meu un Seiko cu mecanism 8F32, o bijuterie de ceas care a costat vreo 230$ cred iar eu port un Casio de 20-30$.
Hmmm si mi-am adus aminte! Primul ceas pe care l-am avut, a fost un Wostok mecanic pe care mi l-a cumparat tatal meu de Craciun, undeva prin 1984. Din pacate l-am pierdut!
Mi-a cazut de la mana din cauza unui telescop care sarea din locul lui la miscari mai bruste. La vremea aceea ma bateam foarte des, nu pentru ca imi place, ci pentru ca ma obliga mediul. Intr-o bataie l-am pierdut si ca sa fie tacamul complet, a fost una din bataile unde am incasat-o eu.
Dintre cele digitale imi plac cele din seria G-Shock 5600 de la Casio. Au o personalitate aparte si foarte clar conturata. Si mai imi plac si modelele vintage/retro gen Casio F91W/WG sau W800H/HG. Sunt foarte simple si au un aer modest. Cand e vorba de ceasuri digitale firme precum Breitling par niste amatori prin comparatie cu Casio. La un Breitling Airwolf abia auzi alarma pe cand la un Casio F91 o auzi si dintr-o alta camera.
Are un sunet mai puternic si decat al unui G-Shock cu pretentii.
Dintre toate modelele Casio, care imi place cu adevarat este un pathfinder care imi spune cand rasare soarele si cand apune. Functia aceasta este de un real folos pentru mine. Sunt pasionat de astronomie si ufologie.
Am recitit ce-am scris si cred ca sunt FOARTE FOARTE... GEEK!

De foarte multe ori pentru aceasta placere am fost deseori apostrofat. Fiind un fan al ceasurilor digitale sunt oarecum oaia neagra a forumului. Chiar si prietena mea are un Seiko (de mine ales) si ma considera lipsit de gust cand port un ceas digital. Nu reuseste sa priceapa ca si digitalele reprezinta un trend si au personalitate.
Imi plac atat de mult ceasurile digitale incat am pe noptiera un DreamMachine de care nu ma pot desparti si in sufragerie vreau sa imi cumpar un ceas din acela vechi de birou cu placute. Gen cum sunt tabelele cu informatii din gara sau aeroport.
Dintre cele mecanice imi plac mult Rolex Tudor Hydronaut si Sinn 656 (black). Alte modele nu ma pasioneaza. Mi le si permit dpdv al pretului insa am o problema de constiinta cand ma gandesc ca sunt oameni care nu au dupa ce sa bea apa si eu dau atatia bani pe un ceas. Ca sa nu fiu judecat aiurea, i-am cumparat tatalui meu un Seiko cu mecanism 8F32, o bijuterie de ceas care a costat vreo 230$ cred iar eu port un Casio de 20-30$.

Hmmm si mi-am adus aminte! Primul ceas pe care l-am avut, a fost un Wostok mecanic pe care mi l-a cumparat tatal meu de Craciun, undeva prin 1984. Din pacate l-am pierdut!

Dintre cele digitale imi plac cele din seria G-Shock 5600 de la Casio. Au o personalitate aparte si foarte clar conturata. Si mai imi plac si modelele vintage/retro gen Casio F91W/WG sau W800H/HG. Sunt foarte simple si au un aer modest. Cand e vorba de ceasuri digitale firme precum Breitling par niste amatori prin comparatie cu Casio. La un Breitling Airwolf abia auzi alarma pe cand la un Casio F91 o auzi si dintr-o alta camera.

Dintre toate modelele Casio, care imi place cu adevarat este un pathfinder care imi spune cand rasare soarele si cand apune. Functia aceasta este de un real folos pentru mine. Sunt pasionat de astronomie si ufologie.
Am recitit ce-am scris si cred ca sunt FOARTE FOARTE... GEEK!

Eu am optat pt. ceasuri quartz din motive strict financiare.Imi doresc un automat de varf elvetian (Vacheron Constantin, Jaeger LeCoultre, Patek Philippe, Rolex, Audemars Piguet) dar nu imi permit si decat sa iau ceva mai jos (japonez sau tot elvetian dar mai slab) am ales un quartz zic eu bun (Sector) si am optat pt. precizie.Sunt dispus sa renunt la precizie in favoarea unui mecanic-automat dar cum nu am banii necesari pt. cele enumerate...
Ma gandesc ca daca in timp as fi purtat un ceas ieftin multi ani si strangeam suma necesara acum aveam unul.
Dar am avut tot timpul ceasuri la peste 200 USD schimbate la 1-2 ani.

AR1070-56E
Permiteti-mi va rog! Daca la un ceas care depaseste cateva mii de euro nu mai conteaza precizia ci aspectul si numele.Zar scrie:Sunt dispus sa renunt la precizie in favoarea unui mecanic-automat dar cum nu am banii necesari pt. cele enumerate...

De fapt, nu e deloc o surpriza, in America se bat pentru postul de presedinte un negru si o femeie, preferam un ceas care poate sa si stea, atata timp cat are un nume bun pe el si e din aur, folosim autoturisme cu randament de sub 1%, folosim banii (=energia acumulata) pentru imagine si stil si mai putin pentru ceea ce ar fi corect, invadam tari independente pentru resursele lor, ne halesc cutremurele si ne paste o foamete mondiala.
Damn! With all the respect that I have for you guys, this is the end of the f*^&%#@ world!
Conteaza si precizia dar nu putem avea pretentie sa fie ca la un quartz.Poate doar de la mecanismele (gyro)-tourbillon.
Ideea este ca un ceas din cele enumerate de mine este pe viata.Eu m-am cam saturat sa le tot schimb la 1-2 ani, totusi am fost multumit si le-am dat de bune doar pt. faptul ca vroiam alt ceas.In general acei producatori garanteaza functionalitatea cel putin 100 ani.Daca as avea unul din alea nu l-as mai vinde.
Eu umblu foarte atent cu ceasurile deci nu se pune problema sa-l stric din purtare (lovituri, zgarieturi etc...).Penultimul care l-am avut (Citizen - SkyHawk BlueAngels) l-am purtat 1 an si arata ca ar avea max. 1 luna.Un automat japonez sau elvetian slab mi se pare banal, si nu are rost sa iau.Fiecare e liber in gandire si alegere. 

AR1070-56E
Si eu sunt destul de atent cu ceasurile insa uite scenariu. Eram in McDonalds sa cumpar o placintica. Cand ma intorc sa plec, un magraon cu ceafa lata, genul care nu se da la o parte si merge cu mainile la 30cm departare de corp, pentru a da senzatia de muschi, imi face bucuria. Avea la mana un ceas din acela no name, o chiftea imensa cum se poarta azi, si se loveste cu ceasul de ceasul meu Certina. Certina avea el cristal de safir dar impactul a fost destul de serios. Safirul nu se zgarie insa se ciobeste in bucati mici de tot. Arata ca si cum ar fi ciupit. M-am enervat rau, dar ce sa ii cer grasului ala sa fie atent, plus ca e posibil sa fi fost si neatentia mea. Cert e ca m-a deranjat atat de mult cum arata ceasul cu ciupitura aia pe geam ca l-am vandut. Am mai avut o experienta asemanatoare si cu un alt ceas. Cred ca aceste ciocniri ceas in ceas sunt destul de frecvente mai ales in locurile aglomerate. S-ar putea face un topic pe aceasta tema!Zar scrie:Eu umblu foarte atent cu ceasurile deci nu se pune problema sa-l stric din purtare (lovituri, zgarieturi etc...).

OK! De atunci port Casio. Cu un Casio chiar nu imi pasa daca ma ciocnesc sau daca il zgarii si chiar si asa, una din legile lui Murphy se respecta. Desi nu am grija de un ceas ieftin, nu s-a intamplat sa il busesc atat de rau ca pe celelalte.

["Seiko"]
preferam un ceas care poate sa si stea, atata timp cat are un nume bun pe el si e din aur
Aici, personal nu sunt de acord.Decat sa am ceva de prestigiu din aur si stricat (si ireparabil sau cu costuri de reparatie imense) prefer sa port ce am acum.Oricum in locul aurului prefer inox/titan (chiar daca pare greu de crezut).Ma intereseaza mai mult mecanismul decat materialul carcasei.Si inca o precizare: eu cumpar numai ceasuri noi (absolut nepurtate), nu as accepta folosit decat daca e unicat sau model foarte rar dar cu toate astea trebuie sa imi si placa.
preferam un ceas care poate sa si stea, atata timp cat are un nume bun pe el si e din aur
Aici, personal nu sunt de acord.Decat sa am ceva de prestigiu din aur si stricat (si ireparabil sau cu costuri de reparatie imense) prefer sa port ce am acum.Oricum in locul aurului prefer inox/titan (chiar daca pare greu de crezut).Ma intereseaza mai mult mecanismul decat materialul carcasei.Si inca o precizare: eu cumpar numai ceasuri noi (absolut nepurtate), nu as accepta folosit decat daca e unicat sau model foarte rar dar cu toate astea trebuie sa imi si placa.

AR1070-56E
1. aspect
2. nume
3. stare
4. pret
Desi, am avut multe ceasuri quartz, cronograf sau nu, dintre care 2 au fost foarte bune dpw international swiss made(am aflat recent ca a produs o vreme pt. bretling) si un seiko cu mecanism 7a38, imediat ce am pus mana pe poljot mecanic cronograf nu am mai vrut altceva. Dar banii putini ma limiteaza.
2. nume
3. stare
4. pret
Desi, am avut multe ceasuri quartz, cronograf sau nu, dintre care 2 au fost foarte bune dpw international swiss made(am aflat recent ca a produs o vreme pt. bretling) si un seiko cu mecanism 7a38, imediat ce am pus mana pe poljot mecanic cronograf nu am mai vrut altceva. Dar banii putini ma limiteaza.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu