Ajutor utilizare tahimetru

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Bobi

Ajutor utilizare tahimetru

Mesaj de Bobi »

Buna ziua!

Nu stiu cum se foloseste tahimetrul la ceasul http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Foss ... 24-19.html
Secundarul ceasului este indicatorul mare. Nu stiu cum sa-l opresc la zero, sa pot masura cu tahimetrul.
Secundarul cronografului este într-unul dintre cadranele mici.
Multumesc anticipat pt ajutor!
ma2ol

Re: Ajutor utilizare tahimetru

Mesaj de ma2ol »

Salut,

Cred ca le-ai incurcat! Secundarul ceasului este ori in cadranul mic de jos, ori in cel din stanga, iar secundarul cronografului este cel mare (central). La orice ceas cu, cronograf, butonul de sus are rol de start-pauza, iar cel de jos de resetare! In manual vei gasi aceste informatii (asta daca il ai)!
Bobi

Mesaj de Bobi »

Ceasul este al unui coleg. M-am uitat si acum la ceas. Merge secundarul mare pentru ceas. Cand apas pe butonul de sus pleca indicatoarele din cadranele de sus si jos. Daca mai apas pe butonul de sus se opresc cele doua indicatoare. Butonul de jos reseteaza pe cele doua mici. Secundarul mare nu pot sa-l opresc decat daca trag remontoarul.
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Imagine

Instructiuni de pe site-ul oficial.
Am cautat datasheetul calibrului VD57B si nici urma de asa-zisa functie Tachymeter.
Bobi

Mesaj de Bobi »

ThePicker scrie:Imagine

Instructiuni de pe site-ul oficial.
Am cautat datasheetul calibrului VD57B si nici urma de asa-zisa functie Tachymeter.
Multumesc mult pt. ajutor! Am crezut ca nu stiu eu sa ma descurc cu ceasul. Indicatia Tachymeter de pe bezel, valorile corespunzatoare tahimetrului de pe ceas, ceea ce scria pe site-ul B&B (ca are si functia tahimetru) m-au pus in incurcatura.
Bobi

Mesaj de Bobi »

ma2ol scrie:Salut,

Cred ca le-ai incurcat! Secundarul ceasului este ori in cadranul mic de jos, ori in cel din stanga, iar secundarul cronografului este cel mare (central). La orice ceas cu, cronograf, butonul de sus are rol de start-pauza, iar cel de jos de resetare! In manual vei gasi aceste informatii (asta daca il ai)!
Multumesc pt promptitudine!
Dragos M

Mesaj de Dragos M »

Eu cred ca au pus acea scala pe bezel doar ca sa dea bine la vanzare. Am studiat mecanismul din datasheet si nu am gasit functia asta... Exista posibilitatea ce cei de la Fossil sa fi lucrat la imbunatatirea mecanismului, dar nu cred.
Teoretic s-ar putea utiliza functia tragand cheita in pozitia 3 imediat ce secundarul ajunge in pozitia din poza celor de la Fossil (ora 12), urmand sa activati functia la momentul dorit impingand cheita in pozitia 1. Dar ceasul va ramane in urma. :)
Bobi

Mesaj de Bobi »

ThePicker scrie:Eu cred ca au pus acea scala pe bezel doar ca sa dea bine la vanzare. Am studiat mecanismul din datasheet si nu am gasit functia asta... Exista posibilitatea ce cei de la Fossil sa fi lucrat la imbunatatirea mecanismului, dar nu cred.
Teoretic s-ar putea utiliza functia tragand cheita in pozitia 3 imediat ce secundarul ajunge in pozitia din poza celor de la Fossil (ora 12), urmand sa activati functia la momentul dorit impingand cheita in pozitia 1. Dar ceasul va ramane in urma. :)
Tahimetrul l-au pus ca sa ia ochii. Au mizat pe ceea ce ati spus. Opresti ceasul si folosesti secundarul mare pt tahimetru.
Scrie răspuns