Serviciul postal din tara de destinatie, Taiwan, nu accepta asigurarea coletului.
Cumparatorul a facut plata prin paypal.
Cum nu doresc sa il trimit fara asigurare, intrucit, daca se rataceste, destinatarul va reclama la paypal, acesta imi retrage banii din cont si eu..... cu cine votez?
Ce alte solutii as avea?
Exista servicii de curierat catre Taiwan care sa accepte asigurare si sa nu ma usuce la buzunar? (La DHL totalul costului ar fi 630 ron )
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
grig scrie:Serviciul postal din tara de destinatie, Taiwan, nu accepta asigurarea coletului.
Cumparatorul a facut plata prin paypal.
Cum nu doresc sa il trimit fara asigurare, intrucit, daca se rataceste, destinatarul va reclama la paypal, acesta imi retrage banii din cont si eu..... cu cine votez?
Ce alte solutii as avea?
Exista servicii de curierat catre Taiwan care sa accepte asigurare si sa nu ma usuce la buzunar? (La DHL totalul costului ar fi 630 ron )
Ar fi de intrebat si prin EMS cat ar costa si cam care e nivelul de asigurare ...
M-am interesat si la serviciul EMS, ei ofera un "tracking number" si urmarirea online permenenta, pana in momentul preluarii de catre destinatar, dar nu ofera asigurare.
Multumesc.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Scoate banii din contul atasat Paypal, in orice caz... Si nu mai are ce sa traga Din pacate nu e o solutie de transport, daca e valoare mare as incerca un Fedex, DHL, Prioripost (http://www.posta-romana.ro/services/pri ... larata_142)..
nu vorbiti fara sa stiti cum stau lucrurile vis a vis de paypal , tipic unora din pacate " scoate banii si gata nu mai are ce sa-ti faca" nu e chiar asa pentru ca daca dintr-un motiv sau altul va trebui sa plateasca chiar daca nu are banii in cont soldul lui va fi pe minus si pana nu se va "stinge" datoria nu va putea face decat sa se uite la cont , sa nu-l poata folosi , sau sa-l alimenteze pana trece fireste pe plus ; cred ca al nostru coleg doreste unele informatii care sa-i ajute si pe viitor , daca desigur vrea sa se foloseasca in continuare de acel cont de paypal ; ar fi bine sa se documenteze (toti care nu stiu nu doar initiatorul subiectului) si sa afle ca majoritatea vanzarilor pe ebay sunt asigurate de un program "ebay buyer protection" si nu este cazul sa-ti retragi banii pentru o temere sau alta .Expeditiile prin EMS sunt foarte sigure - fireste atat cat poate fi de sigur un serviciu de curierat - eu nu am avut NICIODATA probleme in vreo 2 ani de cand al folosesc , mai mult de atat un ceas trimis in Israel a stat acolo vreo 10 zile si apoi m-am trezit ca s-a intors acasa pe motiv ca nu afost ridicat si cu toate mentiunile specifice pe colet si acte , deci unele lucruri nu sunt chiar atat de negre...succes si spor !
cetateanpoznas scrie:nu vorbiti fara sa stiti cum stau lucrurile vis a vis de paypal , tipic unora din pacate " scoate banii si gata nu mai are ce sa-ti faca" nu e chiar asa pentru ca daca dintr-un motiv sau altul va trebui sa plateasca chiar daca nu are banii in cont soldul lui va fi pe minus si pana nu se va "stinge" datoria nu va putea face decat sa se uite la cont , sa nu-l poata folosi , sau sa-l alimenteze pana trece fireste pe plus ; cred ca al nostru coleg doreste unele informatii care sa-i ajute si pe viitor , daca desigur vrea sa se foloseasca in continuare de acel cont de paypal ; ar fi bine sa se documenteze (toti care nu stiu nu doar initiatorul subiectului) si sa afle ca majoritatea vanzarilor pe ebay sunt asigurate de un program "ebay buyer protection" si nu este cazul sa-ti retragi banii pentru o temere sau alta .Expeditiile prin EMS sunt foarte sigure - fireste atat cat poate fi de sigur un serviciu de curierat - eu nu am avut NICIODATA probleme in vreo 2 ani de cand al folosesc , mai mult de atat un ceas trimis in Israel a stat acolo vreo 10 zile si apoi m-am trezit ca s-a intors acasa pe motiv ca nu afost ridicat si cu toate mentiunile specifice pe colet si acte , deci unele lucruri nu sunt chiar atat de negre...succes si spor !
Subscriu si la sfatul de paypal si la cel cu EMS (desi de trimis am trimis o singura data - in Japonia, de primit am primit de zeci de ori din multe locuri, inclusiv Hong Kong). De asemeni impresia mea este ca serviciul EMS are totusi o forma de garantie - cand se trimite un colet se completeaza undeva o rubrica de pret - nu stu cum se rezolva in RO daca se intampla ceva (si tipa de la mine de la posta a fost foarte evaziva cand am intrebat-o), dar rubrica este acolo
Rubrica este strict din motive vamale. In caz ca se pierde coletul suma este irelevanta.
Sincer nu inteleg de ce pentru EMS nu se poate trimite si cu asigurare.
nici la FedEx daca-mi amintesc bine nu imi facea asigurare , am avut o intentie de expeditie si cand i-am zis de asigurare suplimentara mi-a precizat ca nu se face asa ceva...servicul in sine era o asigurare ca nu se va intampla nimic , cam asa s-a pus problema ; daca coletul se pierde cred ca primii pagubiti sunt vanzatorul , daca va trebui sa returneze suma cumparatorului si desigur cumparatorul daca nu mai primeste banii inapoi ; ca sa afli ce sa intamplat este ,cred ,imposibil de aflat mai ales ca este colet extern si trece prin multe , foarte multe maini , tocmai de aceea folosesc servicul EMS , este un serviciu rapid si implicit foloseste mai putin personal manipulant . Mentionam anterior de protectia vanzarilor pe ebay , este ceva serios , am avut un ghinion care s-a finalizat pozitiv pentru ambii - vanzator , cumparator - fiecare a fost despagubit , vanzatorul nu a trebuit sa plateasca nimic , cumparatorul a primit toata suma plus taxe de transport , in contul personal de paypal , interesant dar de nedorit a se intampla..
bograd scrie:Rubrica este strict din motive vamale. In caz ca se pierde coletul suma este irelevanta.
Sincer nu inteleg de ce pentru EMS nu se poate trimite si cu asigurare.
Am mari dubii la asta - EMS este un derviciu international ce nu are absolut nimic de-a face cu taxele vamale specifice fiecarei tari. Sigur ca acel camp este totusi relevant pentru lucratorul vamal (daca cineva a pus acolo 1000$ e mai greu sa incerci sa zici ca e un ceas de 10$) dar din ce am inteles eu de la multele cumparaturi facute de mine din JP era ca cel care le trimitea de acolo (Ujiie, Higuchi, Seiya - am intrebat cam de fiecare data) erau destul de linistiti ca daca continutul pachetului nu ajunge la mine (si eu nu semnez nicaieri ca a ajuns) ei vor putea usor sa mearga la EMS la ei cu actul de trimitere si sa ceara o despagubire!
Rubrica respectiva face parte dintr-un formular de declaratie vamala, care se completeaza pentru colete trimise international, in cazul nostru extra-comunitare. Deci evident ca are legatura cu taxele vamale ale tarii de destinatie, de asta se si cere. Dar asta nu inseamna ca acel colet este asigurat pentru suma respectiva.
Nu contest ca in alte tari s-ar despagubi in functie de suma respectiva, dar la noi m-as mira.
Daca este vorba de o suma mare si de o problema pe care nu pot sa o controlez, ca si vanzator, dupa parerea mea este mai bine sa scot banii din contul bancar atasat Paypal, decat sa mi-i retina ei. In cel mai rau caz prefer sa deschid alt cont, pana la reglarea situatiei.
Pe de alta parte, cea mai sigura metoda de transport este de pe firma, ii faci intrare si apoi faci export si asiguri transportul la valoarea reala. Daca se pierde esti acoperit.
domnule va imbatati cu apa rece , sa mor yo poi dvs credeti ca faceti conturile de paypal precum gogosile la gogoserie ??? nu uitati ca puteti fi verificat chiar si dupa un simplu lucru si anume IP-ul calculatorului de la care va logati sau ati uitat cate date ati dat la initierea contului ? asta desigur daca l-ati facut cu "acte in regula" .Si transportul pe firma este floare la ureche , toata lumea are acces la asta ...super , fara suparare
paypal nu e chiar jucarie...chiar daca faceti alt cont, tot cu buletinul il faceti, tot acte duceti la banca! Indiferent ce vreti sa faceti cu acel cont, deci nu sperati sa trageti tepe. Paypal este si ea o banca, se pot pune bani in cont, se pot face tranzactii, se pot scoate bani, etc si va face tot ce-i sta in putinta sa descopere tzeparii..ce ati vazut la TV ca romanii au dat tepe mari pe ebay e vb ca acei vanzatori au pacalit cumparatorii sa le trimita banii prin alte metode decat paypal...si tot i-au prins.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Dar Doamne Fereste nu am zis sa faci vreun lucru ilegal!! Am cont de Paypal de mult timp, imediat cum a fost disponibil in Romania. Am zis doar sa nu retina de capu' lor vreo suma, din cauza transportatorului.
cetateanpoznas scrie:Si transportul pe firma este floare la ureche , toata lumea are acces la asta ...super , fara suparare
Cred ca daca vinzi un obiect de cateva mii de euro, ai si, in cel mai rau caz, un prieten cu o firma care poate sa te ajute sa derulezi tranzactia in siguranta. Ca daca ceasul (sau obiectul) e mai ieftin, atunci toata discutia este inutila, corect?