ETA vs Sellita

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Inq

Re: ETA vs Sellita

Mesaj de Inq »

Gabi1 scrie:Inq, poate ne explicati argumentat de ce Sinn a renuntat la mecanismele ETA in favoarea celor Sellita, sa intelegem ca a optat pentru calitatea superioara Sellita vs ETA sau exista alte ratiuni, de ordin subiectiv asa cum este si comentariul dvs. :roll:
Imi imaginez ca Sinn nu mai are acces la cantitatea necesara de mecanisme ETA si s-a orientat catre Sellita. Eu nu am precizat ca Sellita este de o calitate superioara ETA in postul meu si cred ca ati estimat eronat gradul de subiectivism.

Majoritatea spun ca Sellita nu este un mecanism fiabil fara o dovada, o statistica, deci poate ne ajuta si dansii cu argumente.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Testul timpului este cel mai bun evaluator, cine isi permite sa faca dupa cativa ani comparatii intre cele doua mecanisme isi asuma anumite riscuri. :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Inq

Mesaj de Inq »

Gabi1 scrie:Testul timpului este cel mai bun evaluator, cine isi permite sa faca dupa cativa ani comparatii intre cele doua mecanisme isi asuma anumite riscuri. :wink:
Daca ne-am baza pe testul timpului, nu ar mai exista progres, sa fim seriosi. Asta ar insemna ca inainte sa achitionezi un ceas cu un mecanism nou (in-house sau nu), ar trebui sa astepti cativa ani pt a putea stabili gradul de fiabilitate.

Inteleg anumite reticente, dar nu inteleg o opozitie opaca si nefondata fata de orice lucru nou. Repet, pareri asemanatoare am citit despre mecanismul 8500 de la Omega pe WUS: e prea nou, o sa aiba aceleasi probeleme ca si 2500-le la inceput (care a avut nevoie de 4 versiuni pt a deveni fiabil, etc), nu e testat, sa asteptam cativa ani....

Ceea ce incerc sa spun este ca am avut ceasuri Sinn cu eta 2824 si 7750, si o sa am probabil si cu mecanism Sellita. Din multe post-uri se intelege ca Sellita este o clona facuta si asamblata in China (si ETA face componenente in Asia, dar asamblarea se face in Elvetia pt a fi putea fi considerat un mecanism Swiss Made) care costa 30-50USD, este de o calitate indoielnica si nu poate sa fie utilizata intr-un ceas de 2000EUR.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Inq scrie:
Gabi1 scrie:Testul timpului este cel mai bun evaluator, cine isi permite sa faca dupa cativa ani comparatii intre cele doua mecanisme isi asuma anumite riscuri. :wink:
Daca ne-am baza pe testul timpului, nu ar mai exista progres, sa fim seriosi. Asta ar insemna ca inainte sa achitionezi un ceas cu un mecanism nou (in-house sau nu), ar trebui sa astepti cativa ani pt a putea stabili gradul de fiabilitate.

Inteleg anumite reticente, dar nu inteleg o opozitie opaca si nefondata fata de orice lucru nou. Repet, pareri asemanatoare am citit despre mecanismul 8500 de la Omega pe WUS: e prea nou, o sa aiba aceleasi probeleme ca si 2500-le la inceput (care a avut nevoie de 4 versiuni pt a deveni fiabil, etc), nu e testat, sa asteptam cativa ani....

Ceea ce incerc sa spun este ca am avut ceasuri Sinn cu eta 2824 si 7750, si o sa am probabil si cu mecanism Sellita. Din multe post-uri se intelege ca Sellita este o clona facuta si asamblata in China (si ETA face componenente in Asia, dar asamblarea se face in Elvetia pt a fi putea fi considerat un mecanism Swiss Made) care costa 30-50USD, este de o calitate indoielnica si nu poate sa fie utilizata intr-un ceas de 2000EUR.
Nu am dorit sa fiu direct, subiectul exista de mai bine de un an, nu am vazut sa ai nici o interventie pana acum legata de acest aspect, sa fie o coincidenta "subiectiva" :roll: :arrow: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 20&t=21608 :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Inq

Mesaj de Inq »

Gabi1 scrie: Nu am dorit sa fiu direct, subiectul exista de mai bine de un an, nu am vazut sa ai nici o interventie pana acum legata de acest aspect, sa fie o coincidenta "subiectiva" :roll: :arrow: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 20&t=21608 :wink:
Ati spart cazul, d-le Sherlock Holmes. Intr-adevar, am postat aici pt ca am fost directionat de catre un user care considera ca ceasul nu valoreaza o ceapa degerata pt ca are un mecanism sellita.

Avand in vedere ca topicul are un an, poate avem si pareri mai recente, pozitive sau negative despre aceste mecanisme, ma refer cel putin la cele de productie recenta.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Multumesc pentru clarificare, spor la vanzare ! :wink:
Inq

Mesaj de Inq »

Gabi1 scrie:Multumesc pentru clarificare, spor la vanzare ! :wink:
Sunt destul de sigur ca nu o sa vand ceasul aici, mi s-a explicat destul de clar de ce. Chiar nu am o problema cu asta, dar sugestia ca ar fi mai bine sa il dau la schimb cu un alt diver cu mecanism ETA si sa il vand pe acela este amuzanta.

Am pus ceasul si pe watchuseek unde sunt destui ciudati care iti ofera jumate pret venind cu tot felul de motive, dar e prima oara cand cineva imi spune ca mecanismul e de aruncat si din acest motiv nu-si merita banii. Am vandut un Alpina cu acelasi mecanism pe WUS si nu nici atunci nu m-a informat nimeni de acest aspect. Sa inteleg ca traiesc in intuneric?!
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Cred ca este suficient, ramane cum ati stabilit.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

O explicatie plauzibila ar fi cresterea profitului , acum in perioada de criza , cind nu se prea vinde ...prin reducerea costurilor de productie , implicit folosirea unor mecanisme de acest gen ...
Prea scump pentru ce ofera...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

A avut cineva de pe forumul asta un ceas cu Sellita SW200 si l-a purtat suficient de mult, ca in acest timp sa fi constatat din proprie experienta ca ceasul functioneaza mai prost decat unul cu eta 2824?
Este cineva pe forum care are Sellita SW200 si poate sa ne spuna clar si concis ce nu ii place la acest mecanism?

Scurt si la obiect. De-abia dupa asta mai vorbim...
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Catalin,

Am avut in ultima vreme ocazia sa analizez mai multe ceasuri cu Sellita, inclusiv Sinn - produse dupa 2011.
Concluzia mea e cat se poate de clara: nu exista diferente sesizabile in privinta preciziei, rezervei de mers,
fiabilitatii imediate.

Singura problema ridicata este aceea a comportamentului Sellita in timp si daca se va dovedi la fel de durabil
ca Eta, cu atat mai mult cu cat inlocuirea Eta-Sellita s-a facut in urma unei constrangeri si nu pentru ca asa au
hotarat producatorii. Sa ne bucuram asadar de ceasurile noastre cu Selitta.....si eu ma pregatesc sa achizitionez unul! :)
dar sa acceptam ca din cauza mecanismului vom pierde mai mult la revanzare :twisted:
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
gherghin nicolae
Moderator

Recitesc topicul , incepind cu prima pagina ...
De ce sa-mi iau Stelitta ?
Doar sa vad daca merge sau nu merge ?
Probabil ca merge ...si probabil cum am eu grija de ceas , sa mearga mult si bine . Insa prefer sa cumpar 2824 , mai ales dupa ce am citit pe aici .
Si da Catalin , am si Stelitta si ETA dar nu le port . Port altceva zi de zi .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
gherghin nicolae
Moderator

valentin1234 scrie:Catalin,

Am avut in ultima vreme ocazia sa analizez mai multe ceasuri cu Sellita, inclusiv Sinn - produse dupa 2011.
Concluzia mea e cat se poate de clara: nu exista diferente sesizabile in privinta preciziei, rezervei de mers,
fiabilitatii imediate.

Singura problema ridicata este aceea a comportamentului Sellita in timp si daca se va dovedi la fel de durabil
ca Eta, cu atat mai mult cu cat inlocuirea Eta-Sellita s-a facut in urma unei constrangeri si nu pentru ca asa au
hotarat producatorii. Sa ne bucuram asadar de ceasurile noastre cu Selitta.....si eu ma pregatesc sa achizitionez unul! :)
dar sa acceptam ca din cauza mecanismului vom pierde mai mult la revanzare :twisted:

Nu inteleg insa de ce daca ei schimba mecanismul , nu reduc si pretul . Asta mi se pare incorect din partea producatorilor .
Am inteles ca nu mai pot cumpara ETA , ca-i monopol , sau mai stiu eu ce ...dar daca tot folosesc altceva , atunci sa fie ieftin .
-Abigail Van Buren
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Orice ceas de20-30$ poate functiona bine sau foarte bine 4-5 ani sau ceva mai mult, asta nu imi asigura garantia fiabilitatii 30-40 ani.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Pentru ca pot, Nic, d-aia!
Piata spune ca Sellita se poate vinde la acelasi pret cu Eta!
Pentru ca 99.9% din cumparatorii de automatic habar nu au ce cumpara!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Scrie răspuns