Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
GEO

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de GEO »

http://stiintasitehnica.com/stiri/sonda ... index.html
Dupa primul pas facut de om pe Luna, asolizarea pe o cometa este poate, al doilea mare eveniment din istoria explorarii spatiului. Am observat de asemenea ca directorul misiunii, Stephan Ulamec poarta un Casio simplu. http://www.esa.int/Our_Activities/Space ... ing_replay
GEO

Mesaj de GEO »

Un nou tip de escapament dezvoltat de Vaucher Manufacture Fleurier impreuna cu CSEM, celebrul institut de cercetare elvetian.
http://www.csem.ch/site/card.asp?nav=77 ... GuZOGdNdAo
savu21

Mesaj de savu21 »

Foarte interesant, o adevarata revolutie daca se va putea realiza la un pret acceptabil ( din cate stiu doar cei de la Lange au un mecanism cu power -reserve de 30 de zile). Multi tineri evita ceasurile mecanice pentru ca necesita o purtare cotidiana si e o bataie de cap in plus.
GEO

Mesaj de GEO »

Fara indoiala, tendinta este clara. Aliaje/materiale hi-tech la preturi nu foarte mari. Am citit ca acest nou sistem mecanic este folosit si in industria spatiala. Asta este viitorul. Plus ca precizia este mare. Normal ca nu-mi convine sa merg la servisare la 2-3 ani. Swatch Group castiga din servisare mult si mai putin din vanzari. Este la fel ca in industria auto. De asemenea, este limpede ca bateriile clasice vor fi inlocuite de celule solare care vor fi din ce in ce mai performante si, probabil ca vor ajunge sa se incarce si de la cele mai slabe surse de lumina. Este pur si simplu evolutie...:)
cat.27

Mesaj de cat.27 »

GEO scrie:Fara indoiala, tendinta este clara. Aliaje/materiale hi-tech la preturi nu foarte mari. Am citit ca acest nou sistem mecanic este folosit si in industria spatiala. Asta este viitorul. Plus ca precizia este mare. Normal ca nu-mi convine sa merg la servisare la 2-3 ani. Swatch Group castiga din servisare mult si mai putin din vanzari. Este la fel ca in industria auto. De asemenea, este limpede ca bateriile clasice vor fi inlocuite de celule solare care vor fi din ce in ce mai performante si, probabil ca vor ajunge sa se incarce si de la cele mai slabe surse de lumina. Este pur si simplu evolutie...:)
Nici eu nu vreau sa merg la service la 2-3; in afara de citeva ceasuri, in general nu le pastrez asa de mult :D Omega are garantie de 4 ani si parca interval de revizie la 5 nu ? Chiar sunt interasat sa vad ce cistiga SG din service fata de vinzari daca ai un link ?

Bateriile clasice nu sunt in nici un caz inlocuite de celule solare, ci de celule solare + o baterie :

Imagine

O seara buna.
Va spun aici buna ziua in caz ca uit sa o spun in mesajele mele !
GEO

Mesaj de GEO »

Salut,

Corect, am vrut sa zic celule solare + baterie :) Si ar fi frumos sa dispara si bateriile. Asadar exista numai doua tipuri de ceasuri fara baterie" spring drive si ceasurile mecanice :P Pai n-ar fi mai simplu sa nu mai existe acele uleiuri pe care sa trebuiasca sa le schimbam la cativa ani? Eu vreau sa pastrez ceasurile mele...
cat.27

Mesaj de cat.27 »

GEO scrie:Salut,

Corect, am vrut sa zic celule solare + baterie :) Si ar fi frumos sa dispara si bateriile. Asadar exista numai doua tipuri de ceasuri fara baterie" spring drive si ceasurile mecanice :P Pai n-ar fi mai simplu sa nu mai existe acele uleiuri pe care sa trebuiasca sa le schimbam la cativa ani? Eu vreau sa pastrez ceasurile mele...
Asta nu are baterie ...nu?

Imagine

"Les montres KINETIC sont des montres à quartz sans pile ayant un micro-générateur d'électricité intégré."
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Are acumulator, la fel ca Eco -Drive.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
cat.27

Mesaj de cat.27 »

Ma gindeam eu ca am facut o afirmatie eronata :oops:

:lol:
Zar

Mesaj de Zar »

GEO scrie:Pai n-ar fi mai simplu sa nu mai existe acele uleiuri pe care sa trebuiasca sa le schimbam la cativa ani?
Pt. cine accepta quartz ''satelitul'' (sol-aer) de la Seiko/Citizen elimina toate problemele : ulei (implicit service), precizie, calendar, ora vara/iarna etc. Eventual cine il considera scump sau vrea ceva mai ieftin poate alege un radio-controlat terestru (sol-sol).
AR1070-56E
GEO

Mesaj de GEO »

Noul Casio GPS Hybrid Wave Ceptor Gravity Master GPW1000, "Romeo"! Avem si semnal radio de la ceasul atomic si semnal de la sateliti. :wink:

Offtopic: "Romeo" in limbajul modern NATO reprezinta: "I have received all of the last transmission" si este utilizat in loc de "Roger". :)
Zar

Mesaj de Zar »

Foarte util plus la pret mic pt. ce ofera (parera mea) dar din pacate fiind lucrat pe gama G-Shock iese din aria mea de interes pt. achizitie, nu-mi place deloc, mult prea butucanos ... Ar fi trebuit sa-l faca in linia de design Oceanus Manta - dupa gustul meu.

http://www.azfinetime.com/casio-g-shock ... pw1000-1a/
http://www.youtube.com/watch?v=DIUrpgKARes

Informativ : Casio - Oceanus Manta RC (cal. 5075)

Imagine
AR1070-56E
GEO

Mesaj de GEO »

De acord, cam urat g-shock. Poate vor face in viitor si un Edifice cu GPS. Sunt convins ca aceasta tehnologie se va ieftini in timp si probabil ca fiecare Casio si Seiko solar va avea functia asta.
Zar

Mesaj de Zar »

Sigur tehnologia va lua amploare si implicit se va ieftini, e o chestie doar de timp (scurt - dupa parerea mea). Citizen lucreaza deja la un ''eco-drive forever'' pe care cel mai probabil il va numi ''infinity''. Practic un acumulator pe viata ...
AR1070-56E
GEO

Mesaj de GEO »

Zar acest ceas Casio Edifice model EQB-500D-1AER cu bluetooth are si GPS? Ei spun ca are Airplane Function (Offline Mode) si specifica faptul ca: "At the touch of a button, the watch switches to offline mode. This means that you can disable the wireless or GPS receiver when in the air for the duration of the flight." Eu inteleg aici ca in modul airplane GPS -ul poate fi dezactivat.
Scrie răspuns