Ceas Ceasornicar.ro

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
cataradoi

Re: Ceas Ceasornicar.ro

Mesaj de cataradoi »

catalin.v scrie: Am sa spun ceva la care vad ca nu prea v-ati gandit... as putea sa comand la Orient (sa zicem) 100 ceasuri care costa 120 lire si sa-mi personalizeze cadranele. Daca nu vor, atunci comand pe langa acele 100 de ceasuri si 100 de cadrane blank pentru acel model de ceas si le modific eu. In situatia in care aceasta abordare catre Orient ar veni din partea unui ceasornicar precum Claudiu, cu ceva abilitati de comunicare/negociere... pun pariu ca se poate? Si cand am scris suma de bani nu m-am gandit la o rapandula, ci la un ceas cu power reserve.
Personal consider ca de multa vreme vorbim despre nunta unei babe moarte in momentul in care-i noi ii facem de fapt slujba de 7 ani.
Ba evident ca ne-am gandit la aceasta varianta, a fost cineva care a propus sa comandam exact cum sugerati dvs. de la Steinhart. Insa pretul este mai mare daca ceasul este asamblat de Steinhart, decat daca il facem in regie proprie.
Ceasul Orient de 120 de lire este mai ieftin decat Steinhart de 500 de euro, pentru ca este "mai putin ceas" (safir, Swiss Made etc.)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

cataradoi scrie:...
Pe logica achizitiei si gravarii mai multor Orient/Citizen/Seiko, putem face un lucru si mai economicos: gravam un ceas pe care il avem in colectie si basta. In ce fel este ceasul aniversar al forumului, daca el arata identic cu 3 milioane de alte piese?
Cataradoi - sa ma ierti, am respect fata de tine in unele privinte, ti-am mai scris-o. Dar in altele, imi este clar acum ca nu sunt cel mai tantalau de pe acest forum. O tii mortis cu ceasurile facute din ce gaseste fiecare prin sertarul propriu... e-adevarat ca am vehiculat la randu-mi ideea asta, dar am facut-o in spiritul unui pamflet, poate asa sesizeaza cineva (de fata) mai bine hilarul situatiei.
Un ceas aniversar nu poate fi altceva decat acelasi ceas cu toate si intru toate, diferit doar prin numarul care il reprezinta individual.
Am impresia ca la cate customuri ti-ai facut din diferite piese/componente, ai ramas setat pe acest concept.
Claudiu, intervine si tu o data ca sa se termine balciul asta :twisted: !

LE: Orient este ''mai putin ceas'' decat ceva Swiss made? Pe dracu'!
Ultima oară modificat 28 Iul 2017, 13:18 de către catalin.v, modificat 1 dată în total.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Si daca dam 50 de dolari pe Asian Unitas, nu mai bine ii dam pe un Swiss Unitas recuperat dintr-un ceas de buzunar?
Catalin(R) tu in principiu ai dreptate, insa nu cred ca e realizabil pana nu il intrebam pe Claudiu daca vrea sa se inhame
la asa munca. Mecanismele recuperate vor trebui servisate, reparate unde e cazul, reglate s.a.m.d.

In plus, nu stiu cati membri au cumparat ceva vreodata de pe Ebay, au cont paypal si, nu in ultimul rand...stiu ce sa cumpere?!?
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Perfect, o lasam balta, cel putin momentan. Renunt eu.
Mai am insa o observatie: dvs. si, mai ales, Valentin1234 duceti discutia inspre "cum sa NU fie facut ceasul", in loc sa dezbatem argumentat pe cum sa-l facem.
Am stabilit deja ce nu vrem: nu vrem Unitas second hand, nu vrem Sea Gull si nu vrem ceas de 500 de euro. Dar ce vrem si mai ales cum ajungem acolo?
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

valentin1234 scrie:
Si daca dam 50 de dolari pe Asian Unitas, nu mai bine ii dam pe un Swiss Unitas recuperat dintr-un ceas de buzunar?
Catalin(R) tu in principiu ai dreptate, insa nu cred ca e realizabil pana nu il intrebam pe Claudiu daca vrea sa se inhame
la asa munca. Mecanismele recuperate vor trebui servisate, reparate unde e cazul, reglate s.a.m.d.
Altu' care a luat-o razna, desi mai devreme l-am dat model ca stie conceptul unei editii limitate produsa cu un anumit eveniment. Valentin, ti-ai baut cafeaua de dimineata :mrgreen: ?
Revin pe o aberatie plina de ''prejudecati'': spre exemplu, ceasul de 15o lire (de fapt, poate fi luat si cu 120) este Orient Curator. Are aspect clasic, are safir, in-afara faptului ca nu are hack si armare manuala, nu este altceva in minus fata de un alt automatic swiss made. Si oricum, intoarcerea manuala nu este recomandata la un automatic, asa ca ... mare paguba! Evident ca se poate vorbi despre alt model/brand. Numai prejudecati sa nu fie, dar eu am impresia ca ceasul acestui proiect vrea sa fie un fel de ''ce n-a vazut Parisul''.
Cum ajungem acolo? cititi va rog mesajele mele de astazi cu atentie: urmarind un pret final accesibil, incercand sa ''luam de-a gata'' in asa fel incat sa evitam achizitia pe componente care sa duca la costuri ridicate, la dubii privind calitatea s.a.
Exact cum ati spus cu Steinhart, doar ca eu am venit cu un brand mai accesibil dar nu neaparat mai prost.
Si nu, eu zic sa nu o lasati balta! Sunteti unul din foarte putinii implicati activi in acest proiect (si forum in general) - doar ca nu va impartasesc opiniile pe acest thread.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Bun...Am citit si recitit ce s-a scris, inclusiv ceea ce am scris.
In general , cei care activam mai mult pe aici , detinem cel putin citeva ceasuri.
Ei bine, sigur cel putin unul dintre acele citeva ceasuri este unul cu un mecanism peste acel Unitas ,pe care si eu personal l-am votat.
Cum vad eu partea de ceas aniversar, vis a vis de obiectele colectibile ale caror valoare creste in timp : In primul rind trebuie sa fie sau sa contina cit mai multa calitate. Calitatea respectiva desigur nu se obtine cu bani putini.Aici nu vorbim de cit mai mult ceas la banii platiti pentru ca fiecare avem cel putin un ceas , nu ? Si nici nu s-a pus vreodata problema asta. Asta este un sfat generalizat si directionat catre cei nou veniti . Insa cu timpul, gusturile se rafineaza, nu ? Trecem totusi de etapa Orient-urilor, Seiko-urilor sau Atlanticelor si Doxelor. O masina (automobil ) sa zicem Mercedes , pentru ca pe asta-l stiu cel mai bine, scoate un model de masina pe piata in anul 1985. Este vorba de o masina de calitate, insa din gama lor la un pret mediu. Ei bine, dupa ce trec ceva ani (nu prea multi pentru ca modelul inca se gasea la vinzare la reprezentante ) , tunerul oficial AMG vine cu imbunatatiri atit la design cit si la motorizari . Pretul masinii se dubleaza.
Bun...Trec anii, ajunge colectibil modelul respectiv si pretul lui explodeaza pur si simplu.
Acum revenind la ceasuri. Mecanismul ceasului aniversar este bun . Mai bun decit Orient-ul , Sea-Gull-ul si alte mecanisme vehiculate pe aici . Carcasa sigur o sa fie de buna calitate, acele si restul componentelor din nou nu pot fi altfel.
Nu vom achizitiona acest ceas pentru a-l revinde. Sau cel putin eu nu m-am gindit la asa ceva.
Aici din nou, nu cred ca ne asteptam sa fie cumparatori din rindul noilor veniti pe forum , a celor care posteaza cele 50 de mesaje necesare...
Daca aspectul final, coroborat cu un ambalaj deosebit si cu o placuta scrisa sau gravata cu ceea ce vrem noi sa reprezinte ceasul mult discutat, cred ca sint ingredientele necesare pentru a-l face colectibil.
Uneori, un ceas gravat poate fi mai scump decit altul negravat.
Referirea mea la Rolex si posibilitatile romanilor in general este cit se poate de reala. Rolex-ul este calitate, nimeni nu poate nega chestia asta. Asa ca de aia nu putem avea toti Rolex , pentru ca multi nu vream intotdeauna calitate . Fara sa jignesc sau sa insinuez ceva vis-a-vis de situatia paupera a unora care nu dau bani pe nici un ceas. Iar chestia cu nu ne permitem ...din nou v-am scris mai sus , nu e pentru oricine . Asta-i si ideea .
Daca-i mult , trebuie sa fie ieftin, asa-i ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

gherghin nicolae scrie: Trecem totusi de etapa Orient-urilor, Seiko-urilor sau Atlanticelor si Doxelor.
(...) mecanismul ceasului aniversar este bun . Mai bun decit Orient-ul , Sea-Gull-ul si alte mecanisme vehiculate pe aici . Carcasa sigur o sa fie de buna calitate, acele si restul componentelor din nou nu pot fi altfel.
Sa inceapa scandalul :D N-ati citit mai sus cu "aberatiile pline de prejudecati"?

Intr-un ton serios acum, cam asta este problema: fiecare vede ceasul il felul lui, convergenta zero.
Ceasul pe care il vede gherghin nicolae difera substantial de cel dorit de catalin.v, de exemplu.
Daca luam in calcul si numarul mic de potentiali cumparatori, riscul sa nu mai facem nimic creste exponential.

Repet un lucru pe care l-am spus de la inceput, avantajul UNITAS este MODULARITATEA (gasesti rapid pe piata diverse grade de finisare, este compatibil cu Sea Gull, cu Unitas vechi, cu Molnia s.a.m.d.). De ce sa nu folosim acest lucru in avantajul nostru atunci?

Mie nu imi este foarte clar de ce Valentin1234 sau catalin.v vor sa aiba ceasul identic cu al meu sau cu al lui Zar, dar nici nu conteaza, eu sunt dispus sa accept aceasta viziune. Ca o paranteza, mie mi se pare partial relevant ce fac altii, alte forumuri, care e moda etc. Daca s-ar fi urmat logica asta, in WW1, nu s-ar fi trecut de la ceasuri de buzunar la ceasuri de mana (prin sudarea, in mod individual, a anselor), pentru ca lumea ar fi spus "Boss, ai innebunit? Baga-l in buzunar la loc! N-ai vazut ca armata franceza (= aia pe alte forumuri) nu poarta ceasul la mana? Aia stiu frate cum e cu moda, ca sunt de la Paris".

Si atunci - incurajat si de succesul editiilor limitate de la Panerai (prietenii stiu de ce) - haideti sa facem altceva: 3 editii limitate, marcate corespunzator.

Editia limitata VIP = boss de boss (Swiss Made, finisare excelenta, carcasa de fite, curea din piele de ureche de strut);
Editia limitata PREMIUM = merge si asa (completati voi aici ce vreti);
Editia limitata LUX = da-va-n saracie de amarasteni (sarcasm! Glycine, Hamilton, Omega vintage) - Unitas sh, Sea Gull, Molnia

Haideti sa recitim ce vrea catalin.v:

"1-sa fie identic in tot numarul produs, cu exceptia unui numar/serial care-l individualizeaza" - BIFAT, fiecare categorie de ceasuri are piese identice

"2-sa fie accesibil ca pret. Idei de mecanisme decorate, carcase de buna calitate care costa 150 euro si altele... nu fac altceva decat sa duca la costuri mai mari si direct proportional la cereri mai mici" - BIFAT, fiecare isi defineste individual gradul de accesibilitate.

Nu este minunat cand toata lumea este multumita?
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

valentin1234 scrie:

In plus, nu stiu cati membri au cumparat ceva vreodata de pe Ebay, au cont paypal si, nu in ultimul rand...stiu ce sa cumpere?!?
Cu obstinatie, tu refuzi sa intelegi un lucru: DIN MOMENTUL ZERO, CEASUL ESTE AL MEU. Nu este ceasul lui Claudiu, pe care el mi-l vinde; este ceasul pentru care eu ii platesc lui Claudiu ca sa mi-l asambleze. Riscul mecanismului este al MEU, nu al lui Claudiu sau al altcuiva.

In privinta ebay-ul, este clar ca nu ai inteles nimic: eu nu fortez si nici macar nu incurajez pe nimeni sa ia de pe ebay. Cine are, vrea si poate, face. Cine nu, este liber sa achizitioneze un mecanism nou.
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Cu obstinatie, tu refuzi sa intelegi un lucru: DIN MOMENTUL ZERO, CEASUL ESTE AL MEU. Nu este ceasul lui Claudiu, pe care el mi-l vinde; este ceasul pentru care eu ii platesc lui Claudiu ca sa mi-l asambleze. Riscul mecanismului este al MEU, nu al lui Claudiu sau al altcuiva.
Ba cred ca acum am inteles, greu da' am inteles. Tu nu privesti acest proiect ca pe un tot unitar, ca pe un efort de echipa (cel putin in privinta conceptiei)...."issued by ceasornicar.ro". Pe tine te intereseaza ceasul TAU si....nimic mai mult. Sa ma corectezi te rog daca gresesc 8)

@Nic - Nu cred ca ceasul pe care incercam sa-l nastem va avea valoare colectibila, in sens "academic", vreodata. M-as fi asteptat insa sa fie privit - eventual purtat cu mandrie - ca un obiect cu mare valoare sentimentala. In tot cazul, nu cred ca va fi vreodata interesant pentru cei care se intreaba: ce altceva as putea cumpara cu 500 Euro?

Asta e, atata putem!
Spor....acuma :)
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Da, da... DAAAAAA, sa inceapa scandalu'... URAAAA, avem iar DEZBATERE!
Dar sa vorbim civilizat si fara jigniri persuasive...

Deci, asadar si prin urmare... trei pisici mergeau calare! Iertati-ma va rog, am o stare de bucurie, acum 20 minute am mancat o ditamai felie de tort, acum stau cu o doza de cidru in fata, am placerea conversatiei intru opinii diferite cu doi stimati colegi, pe care de-altfel ii apreciez, deci... ce placut incep ziua!
Ni dragule, tu ai dreptate, mi-a placut exemplul tau cu masina M., stim cu totii ca esti fan M si iti plac si motocicletele (apropo de motociclete, m-am gandit la tine acum vreo saptamana, am vazut o carte grosuta cu si despre motociclete H.D. cu poze pe modele... am frunzarit-o si ma gandeam daca sa ti-o cumpar, apoi am vazut una si cu marca BMW si stiu ca astea sunt ca M-ul pentru ca iti plac cel mai mult si ai).
La subiect din nou: daca omul nu ia un lucru de calitate nu e mereu pentru ca ii place ceva mai ieftin (desi nu trebuie sa excludem faptul ca poate cuiva sa ii placa ceva care este ieftin, ex. Pittis care fuma Carpati desi avea bani de Kent, dar alea au fost preferatele lui, desi pentru multi altii Carpati-ul nu era decat o mahorca puturoasa).
Dar trebuie sa intelegem ca nu toti isi permit lucruri de calitate, nu mergem nici pe cel mai jos prag financiar facand un ceas prost in adevaratul sens al cuvantului. Dar marcile enumerate de mine - O, S, C - nu sunt marci proaste, DA, sunt mai slab cotate decat altele, dar nu inseamna ca un astfel de ceas nu poate fi luat in considerare. In definitiv, la primul si singurul ceas facut pe forumul asta tot un mecanism japonez s-a apelat. Iar daca firme mai sonore cu origini germane precum Zeppelin, Junghans, Laco (parca) si multe altele folosesc din plin si cu succes Miyota, atunci noi de ce nu am face-o? Da, am scris si imi mentin parerea ca eu as prefera Unitas (desi nu am votat deloc poll-ul), insa recunosc cinstit ca nu imi permit sa platesc atatia bani pe acest ceas. Si chiar daca mi-as permite, tot nu as da, pentru ca dorinta de-a avea ceasul asta (si chiar imi doresc un ceas al acestui forum!) nu acopera ratiunea si pragmatismul care imi spun ca pot lua mult mai ieftin un alt ceas poate cu acelasi mecanism si ''mai de firma''. Nic, eu am scris si despre posibila revanzare nu pentru ca maine vreau sa-l vand, dar nu stiu daca la un moment dat nu s-ar pune si problema asta. Si in fond, asa cum s-a scris, tocmai pentru ca avem cunostinte (unii mai multe, altii mai putine) stim de-acum cum sa privim un ceas dpdv financiar. Altii s-au vazut nevoiti sa-si vanda lucruri mult mai scumpe sufletelor lor la un moment dat...
Am pus in vedere un aspect pe care nu il dezvoltati: ceasul sa fie accesibil cat mai multor useri fara a scadea pragul calitatii sub o anumita cota.
Cataradoi, asa cum a scris Valentin parca, cred ca fiecare n-are decat sa-si ''tuneze'' ceasul asta cum vrea, sa-i puna si mecanism de la un Panerai daca vrea... dar asta sa o faca dupa ce-si va lua ceasul din mana lui Claudiu, ai dreptate ca sunt firme care vand ceasuri in diferite grade de finisare, da, ai dreptate! Dar ai vazut vreo editie limitata care sa aiba 2 ceasuri diferite in acel lot?! Te rog sa raspunzi la aceasta intrebare si apoi poti sa iti prezinti si restul opiniilor, ca nu suntem toti niste yes-meni.
Poate pe alte forumuri se fac ceasuri aniversare cu mecanisme mult mai scumpe decat Unitasul din discutie, poate altii celebreaza cu un Rolex. Dar noi cred ca ar trebui sa o luam catinel si sa facem ceva care poate fi accesat de (cat) mai multi, altfel ceasul asta va fi exclusivist. Si nici macar daca i s-ar justifica valoarea....
Nu am votat nici-un pol, nu pentru ca nu m-ar interesa. Dar daca ceasul asta ajunge la 350 euro (500 nici nu intra in conceptia mea) eu nu sunt interesat. Poate nu conteaza opinia asta, asa ca daca credeti ca eu bat campii, dati-i bice... Dar daca veti ajunge sa faceti un ceas in doar 10-15 exemplare, atunci eu cred ca nu ati realizat un proiect comun ci pe undeva, e ca si cum v-ati adunat o mana de oameni cu oarecare posibilitati financiare si v-ati facut un ceas custom pentru sufletelul vostru si nu in spiritul de-a-l avea cat mai multi useri. Ca sa intelegeti mai bine exemplul, e ca si cum ati organiza o anuala intr-o locatie foarte selecta, foarte de calitate si foarte... scumpa. Si apoi v-ati mira ca lumea nu participa, numindu-i sarantoci, ne-educati, ne-rafinati si mai stiu eu ce. Vorba lui maica-mea de acum cativa ani: '' Cataline, cand ai bani, ai si gusturi...''.
Si chiar asa... de ce nu un mecanism Molnija?!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Mi-am dat seama ca la nivelul asta de discutie (ma refer financiar) se impune realizarea unui sondaj care sa arate cati sunt dispusi sa cumpere acest ceas daca ar fi sa coste 500 euro.
De fapt, poate ar fi bine sondajul sa aiba cateva praguri financiare, gen:
1: 100-200 euro
2: 200-300
3: 300-500
4: mai mult de 500
5: nu conteza... am cu ce!
mihai.moldovan

Mesaj de mihai.moldovan »

Catalin v., sa va fie de bine si La Multi Ani, oricare ar fi ocazia.
I lost faith in humanity.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Multumesc frumos D-le Mihai!
Nu este nici o ocazie, asa s-a nimerit. Daca ar mai fi mers Photobuketul puneam si o poza... Si va multumesc pentru munca depusa pentru acest proiect! Nu ar fi rau daca v-ati exprima si d-tra punctul de vedere, de asta m-am bucurat considerand ca o dezbatere cu cat este mai larga, cu atat poate fi mai constructiva.
mihai.moldovan

Mesaj de mihai.moldovan »

Domnule Catalin, sunt prea nou pe forum si am cunostinte prea putine spre deloc in acest domeniu pentru a-mi da cu parerea. O sa ma supun majoritatii si o sa fac un efort financiar pentru a achizitiona acest ceas. Chiar daca nu sunt colectionar si nu am ceasuri care sa depaseasca 500€, daca o sa se stabileasca pretul final 500€, o sa-l iau, atat de dragul forumului cat si a cadranului la care am avut o oarecare contributie. Despre mecanism nu imi dau cu parerea pentru ca oricum nu fac diferente intre ele :). Tot ce as vrea, e ca discutiile sa mearga inspre ceva constructiv. Nu ma deranjeaza sa fac 10-20 variante de cadran pentru fiecare model de mecanism in parte. Daca finalul ajuta cu ceva acest ceas aniversar, cu atat mai bine.
I lost faith in humanity.
ungurul

Mesaj de ungurul »

Trist , trist de tot ........ cred că se va alege praful .
Scrie răspuns