Recomandare ceas 2000Euro

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
Del2

Recomandare ceas 2000Euro

Mesaj de Del2 »

Va rog frumos sa imi spuneti ce marca de ceas imi recomandati sa se incadreze in suma de 2000Euro.
Mentionez ca ceasul il voi achizitiona din Germania.
Doresc un ceas de marca si sa fie automatic(Maurice Lacroix,Longines,Baume Mercier si eventual Omega daca ma incadrez).
Va multumesc!
zveros

Re: Recomandare ceas 2000Euro

Mesaj de zveros »

Salut .

La pretul asta eu as cumpara:

http://www.bbcollection.ro/Ceasuri-Fred ... 905-5.html

http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 365-1.html

Indiferent de ce imi place mie ,la 2000de euro iti poti cumpara un ceas mai mult decit bun .
Zar

Mesaj de Zar »

Daca nu il iei din magazin autorizat la suma asta gasesti de ocazie : Omega Co-Axial cal. 2500. E tot ce pot sa cumperi mai bun in acesti bani. Nu cred ca se incadreaza alt ceas cu mecanism superior. :wink:
AR1070-56E
boris

Mesaj de boris »

Zar scrie:Daca nu il iei din magazin autorizat la suma asta gasesti de ocazie : Omega Co-Axial cal. 2500. E tot ce pot sa cumperi mai bun in acesti bani. Nu cred ca se incadreaza alt ceas cu mecanism superior. :wink:
Daca sunteti amabil, v-as ruga sa dezvoltati punctul de vedere asupra cal. 2500.

Am dorit sa cumpar un ceas cu acest calibru, dar nu am facut-o, pentru ca:

-d.p.dv. al exclusivitatii si inovatiei tehnice este patentul lui Daniels adaptat pe un 2892.

-d.p.dv. al utilitatii, opinia unui ceasornicar cunoscut a fost: mecanism mai greu de servisat, cu tolerante mai mici, sensibil la socuri.

- problemele cu 2500 A, remediate, dar...ramane un sentiment de nesiguranta.

-avantaje: nevoia scazuta de lubrifiere (exista, totusi) asigura o functionare in parametri pe o perioada mai lunga de servisare. Dar acei parametri, ca si la tourbillon, tin de restul tolerantelor.

In 2000 de euro se gasesc multe ceasuri "de ocazie", cum spuneti. Ce argumente aveti pentru 2500?
Razvee

Mesaj de Razvee »

Iata cateva recomandari si din partea mea. Voi nominaliza brandul si calibrul, urmand ca dvs sa alegeti ce model va place sau ce gasiti la un pret bun in Germania.

Nomos, calibrul Epsilon sau Zeta (adica Epsilon cu data).
Omega cu 8500 (puteti gasi SH pe la 2000 euro, sau nou, pe “piata gri”, incepand de pe la 2600 euro)
Zenith, calibrul Elite (680, 682, sau favoritul meu, 685 cu rezerva de mers – acesta, 685, cred totusi ca depaseste bugetul).
Jean Richard, cu calibrul JR1000 (este dezvoltat de Girard Perregaux)
Erhard Junghans, calibrul J830 (este o versiune un pic modificata si “infrumusetata” la un calibru din Grand Seiko)

Dupa parerea mea si Maurice Lacroix si Longines si Baume Mercier au preturi mult prea mari pentru ce ofera. Din cei 2000 de euro cheltuiti pe un ceas al lor, platiti mult mai mult numele – brandul, decat valoarea ceasului in sine.

Oricum, sunt foarte curios la ce va veti hotari. Succes in cautari.
Zar

Mesaj de Zar »

Pt. boris : Practic e ce as lua eu si tehnic este varful la ce se poate cumpara in bugetul respectiv la capitolul automatic - parerea mea. E posibil sa fiu subiectiv, depinde din ce unghi privesti lucrurile. Fiecare mecanism are avantaje si dezavantaje. Evident mai sunt multe alte optiuni dar nici unul nu se ridica la nivelul acestuia. O alta varianta SH care imi vine acum in minte ar fi Rolex - Datejust sau chiar Submariner in otel (cal. 3135) dar mecanismul nu are nimic deosebit (pt. mine) si este inferior lui Omega. Personal optez pt. un Seamaster - 300.

http://www.omegawatches.com/gents/seama ... 0412001002 :arrow:
AR1070-56E
alin-stefan

Mesaj de alin-stefan »

La 1200 euro un ETA 7750 nou si ramai si cu ceva rest de bani,iar mecanismul e un cronograph automatic !
Scrie răspuns