http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 41&t=37009
Incurajat dar si impresionat mult peste asteptari de numitul Ventus...m-am gandit sa mai iau ceva...asa, ca sa fie...sa se gaseasca, si sa va arat si voua, nu neaparat pentru ca merita ci....mai degraba ca sa ma mai aud si eu vorbind.....cu sau fara folos......

Despre Spinnaker nu o sa spun nicio poveste, atata ca numele Fleuss e al unui om care are ceva de a face cu scafandri, scufundari, inventii si brevete.....a fost primul care.....un deschizator de drumuri, un vizionar....ala-bala portocala.
Long story short, cam asa arata ce am cumparat: cadranul e foarte reusit, dark grey cu o textura gen meteorit... Lumina de noapte este, surprinzator....doar OK insa as remarca data pe fond negru - foarte potrivita si inscrisurile discrete discrete:

Ce se mai vede in poza este un bezel usor bombat....din.....acrilic (o idee de inspiratie vintage.....interesanta) care face echipa buna cu cadranul. Din pacate...si aici multa lume se plange....al meu e pur si simplu blocat, bezelu' (OK, se intoarce cu patentul) iar gripul este egal cu zero....probabil ca producatorul nu s-a gandit ca vreun cumparator va vrea sa invarta cercu'....imi dau cu presupusu'....

Cutia e de carton, ieftina ieftina....cele generice de Orient par superbe....ca termen de comparatie.
Cureaua e doar mediocra dar are o catarama si frumusica si semnata:

Carcasa ( 43/13mm e evident SS, doar 150M WR - ceea ce mie mi s-a parut interesant....si este de o calitate mediocra spre slaba...ca finisaje. S-a incercat ceva dar....din pacate nu le-a reusit.....prea grozav. Profilul e inspirat insa si se aseaza frumos pe mana:

Mecanismul Seiko 4R35 merita fix 2-3 vorbe, de apreciat faptul ca Spinnaker a personalizat rotorul insa oricat as
incerca nu reusesc sa inteleg de ce trebuia capac vitrat....ca sa vedem ce? In sfarsit.....precizia nu e rea deloc....cam +5s/24h

Cristalul este safir...apropos, iar coronita pe filet este si ea semnata....de apreciat la banii astia....care sunt vreo doua sute si ceva de euro...
In loc de concluzie....Spinnaker ofer un ceas interesant prin prisma solutiilor mai degraba estetice alese dar absolut
mediocru in contextul finisajelor si al impresiei de ieftin....de care te lovesti cam peste tot....si la bezel, si la carcasa,
si la curea. Nu as spune ca pute a China dar un iz asa....de Pui Shanghai in ulei de soia....se simte....cam de cand iei
cutia in mana..... E mult cam 230 de euro cat cred ca a fost pretul de lista la el? Nu neaparat dar exista cu siguranta
in marja 250-300 Divere cu un raport calitate pret mult mai bun.....
Daca mai aveti careva Spinnaker pe forum, bagati 2...3 vorbe, eventual....de bine.....ca-i gratis

Multumesc daca ati citit si....spor!