Ceasuri rusesti vintage
-
RudolfF
Re: Ceasuri rusesti vintage
Si eu caut pt, o racketa cu subsecundar , o carcasa si-un cadran pe negru in conditie bunicica
-
AdrianCristea
Iar eu caut o roata de secundar de Slava 2414 fara calendar. Pe aici prin Bucuresti toti ceasornicarii la care am fost au numai roti pentru cele cu calendar, care nu se potrivesc avand axul prea lung...
- gherghin nicolae
- Moderator
AdrianCristea scrie:Iar eu caut o roata de secundar de Slava 2414 fara calendar. Pe aici prin Bucuresti toti ceasornicarii la care am fost au numai roti pentru cele cu calendar, care nu se potrivesc avand axul prea lung...
Nu-i mare filosofie sa taiati din axul secundar prea lung...Mai rau era daca era prea scurt , insa si atunci exista bucsi cu secundar mai lungi...
Cadran Racheta nu mai am ...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
Cateva bijuterii rusesti.
http://www.netgrafik.ch/civil_watches.htm
http://www.netgrafik.ch/civil_watches.htm
Am luat un ceas sambata. L-am luat cel mai mult pentru cadran, mi-a placut mult textura - e "dificilisim" de fotografiat. Carcasa si mecanismul arata bine, adica sunt curate, nu au zgarieturi etc. Pe capac, camera a scos in evidenta niste semne dar cu ochiul liber sunt mai fine. Mai sunt cateva fine pe geam dar se vad in anumite lumini si/sau unghiuri.
Nestiind prea multe lucruri despre ceasurile rusesti, vreau sa adresez cateva intrebari membrilor mai in cunostinta de cauza cu rugamintea ca-mi vor si raspunde.
Ar fi asa:
1. E un ceas rusesc 100% sau e vreo copie din Ucraina, Bulgaria etc? Necunoscand, nu stiu sa fac diferente.
2. Stiu ca mecanismul din el e printre cele mai comune, cat de bun, fiabil e?
3. Vanzatorul a zis ca totul e original la el: geam, coronita, capac etc. Adevarat?
4. E un model comun sau mai putin?
5. Cam din ce perioada sa fie?
Nestiind prea multe lucruri despre ceasurile rusesti, vreau sa adresez cateva intrebari membrilor mai in cunostinta de cauza cu rugamintea ca-mi vor si raspunde.
Ar fi asa:
1. E un ceas rusesc 100% sau e vreo copie din Ucraina, Bulgaria etc? Necunoscand, nu stiu sa fac diferente.
2. Stiu ca mecanismul din el e printre cele mai comune, cat de bun, fiabil e?
3. Vanzatorul a zis ca totul e original la el: geam, coronita, capac etc. Adevarat?
4. E un model comun sau mai putin?
5. Cam din ce perioada sa fie?
Discutând numai de carcasă, cu particularitatea că rama pentru sticlă este striată dar şi de cadran care este un model mai rar întâlnit, putem spune că este un model mai puţin comun, ca să vă citez. Mecanismul, în schimb este foarte răspândit pe multe modele de Raketa fiind destul de fiabil şi precis, cu condiţia să fie ferit de apă şi şocuri foarte puternice. Ceasul este sută la sută original URSS, fabricat după aprecierea mea prin anii '80. Este un model frumos, într-o condiţie foarte bună. Să vă bucuraţi de el !!!
- gherghin nicolae
- Moderator
Ceasul este original . Cadranul in degrade este foarte frumos.
Rusii au realizat astfel de cadrane , pe/de mai multe culori . Am si eu unul rosu , tot cu caroiajul acela pe cadran (micile dungi in relief ) il fac greu de fotografiat .
Ceea ce scrie pe spate inseamna antishoc .
Al meu , i-am dat jos geamul (plexi ) pentru o claritate mai buna .

Mecanismul este identic .
Rusii au realizat astfel de cadrane , pe/de mai multe culori . Am si eu unul rosu , tot cu caroiajul acela pe cadran (micile dungi in relief ) il fac greu de fotografiat .
Ceea ce scrie pe spate inseamna antishoc .
Al meu , i-am dat jos geamul (plexi ) pentru o claritate mai buna .

Mecanismul este identic .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Imi place ceea ce citesc.
Deci totul la el e original, chiar si coronita? Cureaua nu e originala, e pusa de mine.
Ce diametru are - nu am instrumente de masura la dispozitie iar dupa ochi pot decat sa aproximez.
Momentan ceasul are o imprecizie maricicica, +1:30 min/ 24h. La cat poate fi adus in urma unei revizii si reglaj bun? Aproximativ. Si inca ceva: cate rubine are? Nu scrie pe mecanism nimic de treaba asta - tot am cautat "xx kamniei" - in rusa dar nimic.
Multumesc!
Deci totul la el e original, chiar si coronita? Cureaua nu e originala, e pusa de mine.
Ce diametru are - nu am instrumente de masura la dispozitie iar dupa ochi pot decat sa aproximez.
Momentan ceasul are o imprecizie maricicica, +1:30 min/ 24h. La cat poate fi adus in urma unei revizii si reglaj bun? Aproximativ. Si inca ceva: cate rubine are? Nu scrie pe mecanism nimic de treaba asta - tot am cautat "xx kamniei" - in rusa dar nimic.
Multumesc!
http://www.ceasuri-comuniste.ro/Mecanis ... -2609.html
Pentru a funcţiona în parametrii normali, (±20sec/24h), este necesar să-l vadă un ceasornicar (curăţat, uns, reglat). Merită!!!
Pentru a funcţiona în parametrii normali, (±20sec/24h), este necesar să-l vadă un ceasornicar (curăţat, uns, reglat). Merită!!!
Cu 3601 nu are nimeni? Sau 3605, 6, 7....
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
-
dumcatalin
am mai readus si eu un rusesc la viata.

main spring+transplant al unor piese+curatate+ulei+polish

main spring+transplant al unor piese+curatate+ulei+polish
Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
Foarte frumos gestul. Similar cu a salva un animal de la moarte. Felicitări !!!! Ceasurile ruseşti au avut şi vor avea întotdeauna locul lor de onoare în marile colecţii.
-
dumcatalin
as mai adauga un raketa pe lista dar momentan tre sa rezolv cum trebuie cu uleiul si sa imbunatatesc procesul de curatare(http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 75#p161663 ) 

Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
Pobeda cu mecanism Zim, 15 rubine, Cote de Geneve.