Arată ceasul rusesc pe care il porti.
-
Re: Arată ceasul rusesc pe care il porti.
Salut. Pentru dl. mihaib. Raketa prezentată de mine are carcasă identică cu a dvs. Și este 2628H cum spune dl. heimdalg.
Poljot 2612.1

@ heimdalg, Maria Magdalena iată și mecanismul buclucaș:
Functile data si zi merg?
Schimba data prin tragerea coronitei?
Schimba data prin tragerea coronitei?
Da, merg. Și setarea rapidă a datei.
Atunci ar exista doua explicatii.
Ori placa centrala a fost schimbata in timp, ori pur si simplu a fost ansamblat cu o placa inscriptionata gresit.
Dupa cate stiu eu aceasta este interschimbabila intre modelele 2609.HA (varianta fara data si zi) si 2628.H (varianta cu data si zi) ce fac parte din aceeasi familie de mecanisme.
Ori placa centrala a fost schimbata in timp, ori pur si simplu a fost ansamblat cu o placa inscriptionata gresit.
Dupa cate stiu eu aceasta este interschimbabila intre modelele 2609.HA (varianta fara data si zi) si 2628.H (varianta cu data si zi) ce fac parte din aceeasi familie de mecanisme.
Ar putea suferi un ceas „accidente” atât de grave încât să necesite schimbarea plăcii?
Parcă aș prefera să fie o greșală a celor de la fabrică. Oricum, nu influențează funcționarea ceasului.

Azi am scos la mișcare un Generalski 2414A

Ca sa fiu si eu in tema propusa de colegul basty, tot din seria Komandirskie dar cu mecanism 2234.
Frumos militarul heidalg. Sunt apreciate cele ЗАКАЗ МО CCCP-Comanda Ministerului Apărării din URSS. Eu am unul asemănător la cadran dar echipat cu 2414A și un ЗАКАЗ МО CCCP cu 2414A deasemeni. Bine că mi-am amintit de ele, că mai trebuiau scoase la mișcarea periodică.

- zvonacfirst
Ultimul venit in mica mea colectie, un nou Slava 2428, al treilea pe care il am cu acest calibru.
Am banuiala ca secundarul nu este al lui sau are varful rupt pentru ca este cam scurt.
Mai are nevoie si de indicatori orar si secundar (nu mai au... pospor parca zicea nea Ceasca) si de un plexi (l-am slefuit un pic dar este concav, adancit inspre cadran). Cu geamul am inteles ca sunt probleme, ca nu s-ar mai gasi acest model.

... si fratele lui mai vechi in colectie si mai aratos (cel cu cadran galben). Imi place de el de mor. Il port cu mare placere.

Am banuiala ca secundarul nu este al lui sau are varful rupt pentru ca este cam scurt.
Mai are nevoie si de indicatori orar si secundar (nu mai au... pospor parca zicea nea Ceasca) si de un plexi (l-am slefuit un pic dar este concav, adancit inspre cadran). Cu geamul am inteles ca sunt probleme, ca nu s-ar mai gasi acest model.

... si fratele lui mai vechi in colectie si mai aratos (cel cu cadran galben). Imi place de el de mor. Il port cu mare placere.

-
port singurul ceas rusesc care-l am 
l-am mai postat (sa ma scuzati) dar imi place mai mult cum arata cu noua curea

l-am mai postat (sa ma scuzati) dar imi place mai mult cum arata cu noua curea

-
Slava cal.2428,

“Buzunarele goale nu au tinut pe nimeni sarac, gandirea saraca a facut asta”
Robert Kiyosaki
Robert Kiyosaki
- calin gabi
Superb Slava! 

Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân