Un batran cu personalitate - molnia 3601 de mana

Ceasuri Rusesti - Russian Made
MladinDorian
Site Admin

Un batran cu personalitate - molnia 3601 de mana

Mesaj de MladinDorian »

Cautand dupa 3601 pentru un hommage, am dat peste un batran cu personalitate din anii1950-1955; mii de multumiri lui decebalnicu ; ma bate gandul sa il recromez si sa ii refac cadranul chiar daca nu este JLC ; merge ... PERFECT - frumoase masini
Intra la purtat chiar deca nu este primero sau speedmaster
Imagine
Imagine
Imagine
imagini de rezolutie mai mare aici
https://picasaweb.google.com/1107749251 ... 3601CeMana#
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
Iepurele de Martie

Re: Un batran cu personalitate - molnia 3601 de mana

Mesaj de Iepurele de Martie »

Interesant, intr-adevar! Secundarul din dreptul orei 9 se datoreaza faptului ca mecanismul a fost conceput pentru ceasurile de buzunar, apoi a fost montat, din fabrica, intr-o carcasa de mana, iar cadranului i s-a modificat pozitia in consecinta. Ce diametru are? Enorm, presupun...
Iepurele de Martie

Dar de ce scrii ca te bate gandul sa-i recromezi carcasa? In poze, mie mi se pare placata cu aur...
Iepurele de Martie

Sau s-a dus cromul si se vede alama?
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Se vede alama - material de baza alama , cromat candva,
Ref. la diametru, intr-adevar este mare , dar nu prea mare - cred ca in jur de 42-44 mm fara coronita
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Mecanismul e foarte ingrijit lucrat si finisat. Banuiesc ca a fost produs la scurta vreme dupa preluarea licentei Cortebert. Avand in vedere ca si cadranul e ok, merita definitiv recromat.
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Multumesc de sfat alex, hmmm am ceva idei ; sa vedem daca reusesc ceva frumos altceva decat recromare... :twisted:
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Grija; orice alte acoperiri (cu Au, Ag, Ro) nu au rezistenta cromarii.
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Ma gandeam sa curat un pic (electrochimic ) carcasa si ca ... "stabilizez" suprafata
Waisler

Mesaj de Waisler »

Este un ceas reprezentativ pentru perioada de inceput a industriei de ceasuri sovietice. Recomand curatarea exterioara, mecanic si chimic, stabilizare si pastrat asa cum este. Si cadranul e mai bine sa ramana cum este acum, original si cu patina timpului. Este mai curand un exponat de colectie. Felicitari, Dayryad!
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Asa va fi ; "atabilizat" si atat - multumesc de confirmare - . :D daca mai stiti ceva despre inceputurile 3601 si eventual evolutia ulterioara rog postati; totdeauna am fost impresionat placut de frumusetea si fiabilitatea acestor mecanisme.
Iepurele de Martie

dayryad scrie:Cautand dupa 3601 pentru un hommage, am dat peste un batran cu personalitate din anii1950-1955
Pozele sunt prea mici ca sa-mi dau seama ce scrie pe mecanism, dar, in mod normal, sub inscriptia care precizeaza numarul de rubine, ar trebuie sa existe si anul exact in care a fost fabricat ceasul, ca aici:

Imagine
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

1.Acesta este intr-o stare fr invidiat
2.Pe cel de la mine scre 3-51 asta cred ca inseamna martie 1951
Scuze pentru poze - ma chinui cu un 3mpixel - macro-ul este in delegatie cu... nevasta o saptamana :D :D :D
Iepurele de Martie

dayryad scrie: 2.Pe cel de la mine scrie 3-51 asta cred ca inseamna martie 1951
Deci a depasit deja o jumatate de secol :D ! Si, din punct de vedere istoric, face parte dintre cele fabricate pe vremea "generalisimului Stalin" 8) ... Interesant!
Iepurele de Martie

Din ce-am gasit pe net, n-am vazut nici unul atat de vechi. Cel mai vechi era din '52.
Scrie răspuns