Molnija cal. 3017

Ceasuri Rusesti - Russian Made
Scrie răspuns
xxxbanxxx

Molnija cal. 3017

Mesaj de xxxbanxxx »

L-am luat acuma cateva zile si nu stiu de ce a stranit disesiuni pe cdm. Stiam ca am "admiratori" insa nu stiam sa sunt cu ochii chiar asa de tare pe mine, aici pe forum sunt cateva pe care sunt in stare de asemenea comportament si de aceea scriu aici despre subiect. Am discutat cu cativa colegi de aici si raspunsul a fost unanim...va las pe voi sa il ghiciti :mrgreen:
Eu nu scriu sub alt nume decat zaytsuca sau xxxbanxxx aici pe forum, mutumesc celor care au raspuns acolo luandu-mi apararea si indemn pe cei care m-au jignit sa isi vada de curtea lor. Nu am furat de la nimeni, nu am inselat pe nimeni si nici nu am bagat strambe nimanui ca sa iau fata cuiva in achizitia unui ceas. De ce va intereseaza pe ce dau eu banii?

Se pare ca unii nu au viata in afara calculatorului si nu pot sa se desprinda de atmosfera de aici, daca suferiti de tulburarea obsesiv-compulsiva sa stiti ca sunt tratamente de specialitate.

Sa vorbim de ceas! Am avut bafta sa il vad dimineata cand ajuns la serviciu si mi-am adus aminte ca sunt destul de rare cronografele/ceas de buzunar rusesti, pe la inceputuri urmaream pe ebay sa cumpar unul, insa cautam varianta cu secundar pozitionat asimetric pe la ora 10 si cu un singur buton pentru crono si de atunci stiam ca sunt destul de greu de gasit.

Modelul prezentat se poate gasi in 3 variante de cadran, toate facute la 1st Moscow Watch Factory cu carcasa facuta la Tscheljabinsky Watch Factory. Anul de productie aproximatix este 1964 conform unor tabele gasite pe net.
Multa lume cred ca uitat de acest site extraordinar, e o sursa extraordinara pentru identificari ceasuri rusesti.
http://www.ussrtime.com/
heimdalg

Re: Molnija cal. 3017

Mesaj de heimdalg »

Eu unul cred ca atat cadranul cat si carcasa sunt produse de Fabrica de Ceasuri din Celiabinsk iar mecanismul este produs de Prima Fabrica de Ceasuri din Moscova. Cadranul este si inscriptionat CeCeZ.
Un ceas frumos, care isi merita locul in colectie.
xxxbanxxx

Mesaj de xxxbanxxx »

Unul din cei mai mari colectionari de rusesti, i-am pus mai sus site-ul, zice ca numele e TCZ, Z de la Tscheljabinsky Watch Factory.
http://forums.watchuseek.com/f10/strang ... 06173.html

Oricum documentarea in cazul cesurilor rusesti este foarte greoaie.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

In mesajul anterior am preferat traducerea in romana a denumirii Fabricii de Ceasuri din Celiabinsk.
Intr-adevar in engleza initialele sunt TCZ, unde Z-ul final vine de la zavod, adica fabrica in rusa.
Initialele in chirilic transcrise in latin sunt Ce Ce Z de la Celiabinski Ceasovai Zavod in chirilic Челябинский часовой завод.
Scuze pentru imperfectiunile din transliteratie.
Jaguar001

Mesaj de Jaguar001 »

e bun ceasul .
Scrie răspuns