Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie
Multumesc!
Diametrul este 38,5 mm fara coroana.
Seamana cu JLC Master Control 1000...asa putin. Si ala chiar imi place.
Diametrul este 38,5 mm fara coroana.
Seamana cu JLC Master Control 1000...asa putin. Si ala chiar imi place.
Felicitări şi din partea mea, să-l porţi cu plăcere.
Nu mă dau în vânt după liniuţele multe care marchează frânturi de secundă, dar limbile sunt ceva de vis.
Nu mă dau în vânt după liniuţele multe care marchează frânturi de secundă, dar limbile sunt ceva de vis.
Aici nu e cazul, dar la un mecanism cu secundar lin sunt interesante si utile.Razvee scrie:... liniuţele multe care marchează frânturi de secundă ...
AR1070-56E

O batrana pendula de podea Junghans.
impala2328 scrie:Achraf,
dintre achizitiile tale recente, Bueche Girod mi se pare cel mai frumos !
poate ne arati niste poze !

Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
-
impala2328
superb, se inscrie pe linia colectiei tale...
multumesc pentru foto !
felicitari !
multumesc pentru foto !
felicitari !
Dragut!
Da, merci - se inscrie in "linia" de ceasuri echipate cu FP 21 dar si in "linia" de ceasuri slim / ultra-slim (ca si Juvenia de 6.3 mm postat aici http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... &start=135)impala2328 scrie:superb, se inscrie pe linia colectiei tale...
multumesc pentru foto !
felicitari !
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
-
valentin1234
Cvasi-inexistent pe piata internationala (daca excludem reeditarea Sub) - cu exceptia Europei de Est si....Asiei,
Doxa a deschis anul 2014 cu colectii mult mai inspirate si mai realist "pretuite". Cum de mult imi doream sa se spuna
despre mine ca sunt doxat
iar exemplarele vintage din ultima vreme pur si simplu nu au vrut sa mi se aseze pe
incheietura, ieri mi-am luat in spinare bunele intentii, saculetul cu monede + norocul....si.....am plecat la cumparaturi.
Rezultatul se poate vedea, cu ochiul liber, mai jos:

Ce-mi place:
1. Pretul relativ corect.
2. Placajul care pare - subiectiv deocamdata - consistent.
3. Cadranul de scoala veche, elvetiana.
4. Faptul ca acest model poate concura oricand din punct de vedere
calitativ cu oferte similare de la Swatch Group.
5. Mecanismul 2824 Elabore cu rotor semnat "Doxa".
6. Cureaua de buna calitate, cu fluturas...
7. Capacul spate prins cu suruburi.
Ce nu-mi place:
1. Eta 2824, aproape ca mi-as fi dorit Sellita
2. Semnatura "Doxa" de pe cadran, cam saracuta la asa ceas boieresc
Doxa a deschis anul 2014 cu colectii mult mai inspirate si mai realist "pretuite". Cum de mult imi doream sa se spuna
despre mine ca sunt doxat
incheietura, ieri mi-am luat in spinare bunele intentii, saculetul cu monede + norocul....si.....am plecat la cumparaturi.
Rezultatul se poate vedea, cu ochiul liber, mai jos:

Ce-mi place:
1. Pretul relativ corect.
2. Placajul care pare - subiectiv deocamdata - consistent.
3. Cadranul de scoala veche, elvetiana.
4. Faptul ca acest model poate concura oricand din punct de vedere
calitativ cu oferte similare de la Swatch Group.
5. Mecanismul 2824 Elabore cu rotor semnat "Doxa".
6. Cureaua de buna calitate, cu fluturas...
7. Capacul spate prins cu suruburi.
Ce nu-mi place:
1. Eta 2824, aproape ca mi-as fi dorit Sellita
2. Semnatura "Doxa" de pe cadran, cam saracuta la asa ceas boieresc
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
E un ceas (Doxa) frumos, cu o nota retro care-mi place. Sa-l porti cu placere !
"the beauty is in the eye of the beholder"
- calin gabi
Elegant ceasul Valentin, sa-l porti sanatos !
Ceas boieresc, de manseta, ce diametru are ? Si de ce ai fi vrut Sellita, asa de comparatie, sau ca ti s-a luat de Eta?
Ceas boieresc, de manseta, ce diametru are ? Si de ce ai fi vrut Sellita, asa de comparatie, sau ca ti s-a luat de Eta?
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
-
valentin1234
Multumesc colegilor pentru aprecieri 
Diametrul este 40, desi ceasul pare ceva mai mic din cauza bezelului consistent. Grosimea e 10mm.
Interesant ca Doxa a optat pentru o curea de 18 la anse, ceea ce in mod obisnuit ar fi facut ca
mariajul sa arate ciudat
Nu se intampla insa asta, probabil pentru la "potrivire" s-a luat in calcul
diametrul cadranului....zic.
Un alt amanunt pe care am uitat sa-l mentionez este ca Doxa reuseste - cu ajutorul cadranului alb/argintiu/guilloche
nu numai sa creeze un efect pie-pan de tip Constellation, dar si sa evite la mustata riscul - major in cazul unui ceas cu atata
auriu pe el - de a crea un produs Bling-Bling-Bollywood.
Sellita mai am in ceva ceasuri...dar DA, generalizarea lui 2824 il face atat de banal......de nesuportat de
comun.....desi, in valoare absoluta, aceasta perceptie face o mare nedreptate acestui minunat mecanism
Diametrul este 40, desi ceasul pare ceva mai mic din cauza bezelului consistent. Grosimea e 10mm.
Interesant ca Doxa a optat pentru o curea de 18 la anse, ceea ce in mod obisnuit ar fi facut ca
mariajul sa arate ciudat
diametrul cadranului....zic.
Un alt amanunt pe care am uitat sa-l mentionez este ca Doxa reuseste - cu ajutorul cadranului alb/argintiu/guilloche
nu numai sa creeze un efect pie-pan de tip Constellation, dar si sa evite la mustata riscul - major in cazul unui ceas cu atata
auriu pe el - de a crea un produs Bling-Bling-Bollywood.
Sellita mai am in ceva ceasuri...dar DA, generalizarea lui 2824 il face atat de banal......de nesuportat de
comun.....desi, in valoare absoluta, aceasta perceptie face o mare nedreptate acestui minunat mecanism
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Urât ca porcul....părere proprie. Fosfor pe un ceas chipurile care se vrea elegant..spoiala ieftina. Au fost Ceasuri de 1000 de ori mai frumoase care au avut parte de mult mai puțină atenție aici. Spune multe acest lucru.
Mai Bogdane, stii ceva? - nici mie nu imi place.
Culmea e ca acele imi plac, cadranul este ok, iar in privinta fosforului pe un ceas elegant, nu prea sunt de-acord cu tine, la ceasul meu este fosfor insa mie nu mi se pare ca-i strica imaginea

Dar per-ansamblu, parca ceva nu se potriveste... Totusi, de ce sa stricam placerea cuiva?
Culmea e ca acele imi plac, cadranul este ok, iar in privinta fosforului pe un ceas elegant, nu prea sunt de-acord cu tine, la ceasul meu este fosfor insa mie nu mi se pare ca-i strica imaginea

Dar per-ansamblu, parca ceva nu se potriveste... Totusi, de ce sa stricam placerea cuiva?
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
Pentru ca fiecare avem dreptul la o opinie?
și de când adriatica e un standard în eleganță de îl dai exemplu? Arunca o privire și în curtea celor mari Patek, Jlc, vc, etc și vezi ce înseamnă elegant.
Călin Gabi: am tot căutat "ceas boieresc" pe net și n cărți dar nu am găsit ceva asemănător cu doxa ăsta(răzleț doar ceva pendule), poți sa detaliezi?
și de când adriatica e un standard în eleganță de îl dai exemplu? Arunca o privire și în curtea celor mari Patek, Jlc, vc, etc și vezi ce înseamnă elegant.
Călin Gabi: am tot căutat "ceas boieresc" pe net și n cărți dar nu am găsit ceva asemănător cu doxa ăsta(răzleț doar ceva pendule), poți sa detaliezi?