Înțeles acum! Putem compara cheița de la un vc sau pp cu cheița de la paul picot...valentin1234 scrie:Bogdane, eu cand vorbesc de finisaje ma refer la carcasa....cadran...cheita....xxxbanxxx scrie:Dacă și alea mai sunt finisaje de pp și vc după părerea ta atunci nu prea ai văzut multe vc și pp, sau dacă ai văzut erau ca rolexu” lăutarului. VC hai să zicem că pe la început de secol 20 nu era cine știe ce în materie de decorațiuni, dar finisajele nu prea se pot pune la îndoială pt că sunt destule care au ajustări (și eu asta zic că sunt finisajele, diferite de decorare mecanismelor)valentin1234 scrie:Felicitari, da eu cred ca am scris pe undeva.....da, il mai am pe al meu...nu-i ceas de dat![]()
Finisaje de PP si Vacheron....in opinia mea....iar mecanismul e de vis....dupa atatia ani de cand
a fost conceput de Longines.....
Mecanismul e doar decorat frumos...pentru ca la pretul asta nu te poti astepta la Poinçon de Genève....
Ultima achizitie
Re: Ultima achizitie
PricoMigdala scrie:Plus Theorein
Merci Cozmin!
In afara de pareri 50 cents mai contribuim si noi cu informatie la forumu' asta? Nu doar in rubrica asta ...
Sau doar ciugulim? PAM-PAM!
ps. EXPRIM O FRUSTRAE VECHE, CE SE ADANCESTE, CE NU ARE LEGATURA CU ULTIMELE REPLICI DIN DIALOGUL VALENTIN & BOGDAN.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
-
valentin1234
Si nu esti singurul! Greu cu "creatorii de continut viabil"....pe ceasornicarAchraf scrie: In afara de pareri 50 cents mai contribuim si noi cu informatie la forumu' asta? Nu doar in rubrica asta ...
ps. EXPRIM O FRUSTRAE VECHE, CE SE ADANCESTE
Totusi, atata vreme cat exista forumul....exista si speranta
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Nici mecanismul nu e atat de wow. Eu nu am vazut vreun VC care sa aiba logo-ul si alte texte''printate" pe rotor sau mecanism.valentin1234 scrie:Bogdane, eu cand vorbesc de finisaje ma refer la carcasa....cadran...cheita....xxxbanxxx scrie:Dacă și alea mai sunt finisaje de pp și vc după părerea ta atunci nu prea ai văzut multe vc și pp, sau dacă ai văzut erau ca rolexu” lăutarului. VC hai să zicem că pe la început de secol 20 nu era cine știe ce în materie de decorațiuni, dar finisajele nu prea se pot pune la îndoială pt că sunt destule care au ajustări (și eu asta zic că sunt finisajele, diferite de decorare mecanismelor)valentin1234 scrie:Felicitari, da eu cred ca am scris pe undeva.....da, il mai am pe al meu...nu-i ceas de dat![]()
Finisaje de PP si Vacheron....in opinia mea....iar mecanismul e de vis....dupa atatia ani de cand
a fost conceput de Longines.....
Mecanismul e doar decorat frumos...pentru ca la pretul asta nu te poti astepta la Poinçon de Genève....
Deci ceasul e cam nasol, de ce l-o mai fi luat 
Fan al brand-ului.Clipper scrie:Deci ceasul e cam nasol, de ce l-o mai fi luat
-
valentin1234
Brand al fanuluiClipper scrie:Deci ceasul e cam nasol, de ce l-o mai fi luat
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Să-l fac de râs, evident!Clipper scrie:Deci ceasul e cam nasol, de ce l-o mai fi luat
Că tot filozofam in jurul unor cotoare scumpe de cărți ieftine, de gustibus non-disputandum [mai pe românește, nu te c*** in gustul omului!]
Pînă la urmă ceasul s-ar putea să nu arate așa de bine pe o mână ne-epilată, dar ii poți spori valoarea dacă-l așezi in contexte epatante, de la 4 cerculețe-n sus!
Rămâne valabil ce scriam mai sus!Achraf scrie:Merci Cozmin!PricoMigdala scrie:Plus Theorein
In afara de pareri 50 cents mai contribuim si noi cu informatie la forumu' asta? Nu doar in rubrica asta ...
Mă întreb ce dreak' or fi avut in cap ăștia de la Longines cand l-au inventat, apoi Bregueții, Dubuișii, Roții
N-au găsit altă rimă ... sau "dincolo NU era mai ieftin"?
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Discutăm de ceas sau de mecanismul ceasului, de frumusețe sau de caracteristici tehnice? Stabilisem cu Valentin că vorbim de carcasă/cadran/coroniță, nicidecum de mecanism și detaliile care îl fac dezirabil. 
Cred ca toata comparatia a plecat de la afirmatia lui Valentin, ca ar fi aproape de VC.
Nu ca ceasul acesta Paul Picot, by itself, cu tot cu mecanism, ar fi un ceas urat, de calitate joasa sau altele.
Nu ca ceasul acesta Paul Picot, by itself, cu tot cu mecanism, ar fi un ceas urat, de calitate joasa sau altele.
-
valentin1234
Asa este Bonheur, poate nu am explicat suficient.....nu ca Patek sau Vacheron nu ar fi folosit mecanisme Lemaniabonheur scrie:Cred ca toata comparatia a plecat de la afirmatia lui Valentin, ca ar fi aproape de VC.
(chronograph daca-mi amintesc bine.....sau poate gresesc.....cine stie?!?...nu mai stau sa caut...)
Ca si constructor, P Picot este undeva la granita intre pseudo-luxury (Longines...FC...ML....Oris..) si premium...(Rolex,
Omega....Breitling...). Cu toate astea, ca orice brand.....are modele mai mult sau mai putin reusite/inspirate.....
Firshire intra in prima categorie pentru ca....este o combinatie intre un mecanism exceptional (chiar daca are texte
(nemaivazut - SIC!) printate pe el
extrem de simplu si curat......Practic, la mana se vede si simte ca un Calatrava semnat Paul Picot....
Singura critica pe care o am legata de model este ca l-au facut prea mare...iar la mana pare si mai mare...
37....hai 38....ar fi fost dimensiunea ideala pentru un ceas asa elegant......in opinia mea!
Acuma.....ce trebuie inteles de fapt...este ca astea sunt consideratii personale si subiective asupra unui ceas pe
care il am..si pe care acum il are si Adi-Achraf. Ele (afirmatiile) nu trebuie sa corespunda realitatii....insa...din pacate...la fel
de clar este si ca pe ceasornicar...putini membrii au abilitatea de a recunoaste valoarea intrinseca a unui ceas....
pe care eventual nici nu l-au vazut/atins vreodata.....
Spor si sanatate sa fie....ca de ceasuri ne ocupam noi
(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
TISSOT Everytime Medium:
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-tis ... 60813.html
https://www.youtube.com/watch?v=11ZQHHN_K4U
L-am luat pentru ca mi s-a parut ca are un pret corect in primul rand si apoi pentru ca vine Dragobetele, vine Pastele...vad eu cand il dau cadou.
Avand 38mm in diametru si fiind si subtirel - o sa il poarte doamna, nu eu. Probabil ca o sa ii schimb cureaua aia textila cu una de piele...sau cine stie - poate o sa il poarte asa, cu ea.
Cureaua e misto, doar ca e foarte lunga. Daca as mai taia din ea la capat, fiind textila oare s-ar desira pe urma?
https://www.bb-shop.ro/ceas-de-mana-tis ... 60813.html
https://www.youtube.com/watch?v=11ZQHHN_K4U
L-am luat pentru ca mi s-a parut ca are un pret corect in primul rand si apoi pentru ca vine Dragobetele, vine Pastele...vad eu cand il dau cadou.
Avand 38mm in diametru si fiind si subtirel - o sa il poarte doamna, nu eu. Probabil ca o sa ii schimb cureaua aia textila cu una de piele...sau cine stie - poate o sa il poarte asa, cu ea.
Cureaua e misto, doar ca e foarte lunga. Daca as mai taia din ea la capat, fiind textila oare s-ar desira pe urma?
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
-
valentin1234
O achizitie nemaivazuta sau auzita! Cica luni....marti ajunge
Sper sa nu se piarda la posta si sa ma acuze unii sau altii ca ma laud.....
Observati simplitatea pura a cadranului, in comparatie cu.....Rolexul lui Paul.....de exemplu:

Sper sa nu se piarda la posta si sa ma acuze unii sau altii ca ma laud.....
Observati simplitatea pura a cadranului, in comparatie cu.....Rolexul lui Paul.....de exemplu:

(C. Brancusi)
(C. Brancusi)
Ieri mergeam prin orasul meu adoptiv si trecand pe langa un magazin de ceasuri, am zis sa vad ce au in vitrina. Magazin mic, cu branduri strict germane, ieftinute: Zeppelin, Davosa, Junkers, etc.
Si vad acest Aristo in geam, intru si cer sa ma uit la el.
Un ceas comun, cu nimic special, dar rar. Rar prin prisma informatiilor disponibile pe net, deci cred ca e o referinta fara prea multe exemplare.
Safir, 40mm, ETA 2824. Ceasul cred ca e destul de vechi, peste 10 ani probabil. Manifestandu-mi interesul, am primit un discount de 10% si l-am cumparat. Total: 340 Euro si garantie 2 ani.
Probabil nu o sa il port deloc dar e genul de ceas cinstit, fara marketing, fara bling bling. Plus ca nu prea am cadrane albe.

Si vad acest Aristo in geam, intru si cer sa ma uit la el.
Un ceas comun, cu nimic special, dar rar. Rar prin prisma informatiilor disponibile pe net, deci cred ca e o referinta fara prea multe exemplare.
Safir, 40mm, ETA 2824. Ceasul cred ca e destul de vechi, peste 10 ani probabil. Manifestandu-mi interesul, am primit un discount de 10% si l-am cumparat. Total: 340 Euro si garantie 2 ani.
Probabil nu o sa il port deloc dar e genul de ceas cinstit, fara marketing, fara bling bling. Plus ca nu prea am cadrane albe.