Ceasuri date si regretate
Re: Ceasuri date si regretate
Va salut,Tibaldi scrie:
Din cauza unui nefericit concurs de-mprejurari,am fost nevoit sa ma despart de el.Facea parte dintr-o serie limitata la 2007 buc,al meu avea nr 1947.Dupa o vizita la Claudiu mergea cu +2 sec/zi.L-am cumparat de aici de pe forum de la mult controversatul"Rubin".Ulterior am incercat sa-i dau de urma ca sa-l recuperez,dar fara rezultat.
Nu am mai intrat cativa ani pe forum si nu stiam ca sunt ,,controversat"..
Multumesc Gherghin ca ai lamurit acest aspect. E foarte posibil sa fie vorba de ,,saphire".
Eu nu am avut si nu am atins vreodata Tissot modelul din poza.
Acum sa revenim la ceasuri pe care nu trebuia sa le dau:
1. Seiko blue spark, ajuns la un vechi user de pe forum ... care mi-a zis ca e ceasul lui de zi cu zi. Daca il mai are, as fi interesat pentru ca am fost primul posesor.
2. Longines Avigation, chrono automatic aviator pe negru.
3. Longines cu cal. 990.
4. Eternamatic Sevenday.
5. Eternamatic 1000.
6. Un Doxa mecanic extraplat cu secundar periferic, 7mm grosime.
Seiko era tare frumos.
Eterna sunt ceasuri cum nu se mai fac. Cele vechi aveau un nivel de finisare care azi se mai intalneste de pe la 3000-5000€ in sus...iar Longines 990 este inca cel mai subtire automatic cu data si secundar central din lume. Calibrul e produs in zilele noastre de Breguet.
Sau bongiorno....
De ,,saphire" este vorba,a fost un intreg tambalau pe aici.rubin scrie:
Va salut,
Nu am mai intrat cativa ani pe forum si nu stiam ca sunt ,,controversat"..
Multumesc Gherghin ca ai lamurit acest aspect. E foarte posibil sa fie vorba de ,,saphire"
Eu nu am avut si nu am atins vreodata Tissot modelul din poza.
Un ceas pe care nu l-am avut dar am fost aproape sa il cumpar la un targ din Stockholm - Movado in otel din anii 40 - si regret ca nu l-am cumparat. Vanzatorul cerea 150 euro si cumva....desi mi-a placut ceasul, am fost retinut in a-l cumpara. Nu stiu de ce, cred ca am avut suspiciuni legate de rescrierea cadranului, parca si coroana imi parea suspecta putin. Oricum, dupa aceea m-am tot gandit la el dar nu aveam cum sa il mai gasesc pe vanzator, targul era doar duminica iar eu mersesem acolo pentru 4 zile. Am cautat ceasuri similare dar nu am mai gasit.
Azi am gasit ACELASI ceas pe o pagina, se pare ca a fost vandut:
https://www.tradera.com/item/342154/349 ... 17-jewles-
Carcasa Francois Borgel, cadran frumos. Singurul minus - 34 mm, dar m-as fi impacat cu asta.
Azi am gasit ACELASI ceas pe o pagina, se pare ca a fost vandut:
https://www.tradera.com/item/342154/349 ... 17-jewles-
Carcasa Francois Borgel, cadran frumos. Singurul minus - 34 mm, dar m-as fi impacat cu asta.
-
Calibrul 125 e un calibru reusit, avand antisoc si spiral breguet se preteaza la purtarea de zi cu zi.
AR1070-56E
AR1070-56E
One for the money, two for the show... pe asta l-as fi regretat si iou (ca sa dea la rima)
Ceasoholic
AR1070-56E
- Sturmanskie Strela - cronograf mecanic calibrul 3133
- un Hamilton Pioneer Team Earth Harrison Ford cu ETA 2824-2 in el
- un Hamilton Pioneer Team Earth Harrison Ford cu ETA 2824-2 in el
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim" (Einstein)
"Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim" (Einstein)
AR1070-56E
- ndreutherpia
A ajuns la mine, din 2022
130 euro și îl revand. Atât am plătit eu.
In viata risipim ani, iar la moarte cersim clipe.
Dincolo de emotiile, frumusetea si istoria cazuta peste el, pana si un ceas stricat arata ora exacta de doua ori pe zi.
Dincolo de emotiile, frumusetea si istoria cazuta peste el, pana si un ceas stricat arata ora exacta de doua ori pe zi.