Ceasurile mele... Omega

Aici se pot posta poze, cataloage si videoclipuri ale ceasurilor detinute de pasionati!
adl

Ceasurile mele... Omega

Mesaj de adl »

Incurajat de postarile altor colegi, m-am hotarat sa va prezint si eu o parte din ceasurile Omega care au trecut prin mana mea de-a lungul timpului.
De ce Omega?
Pentru ca pe langa Sinn, Omega este producatorul de ceasuri pentru care am dezvoltat o pasiune, fapt dovedit si de numarul mare (cel putin pentru mine) de modele care au poposit o perioada mai lunga sau mai scurta pe la mine.
Atunci cand am dat de voi, colectia mea se rezuma la doua ceasuri mecanice rusesti primite in copilarie, vreo doua Casio, un Citizen si un Timex de care eram foarte mandru.
Usor, usor gusturile mi s-au schimbat si asa am ajuns la primul Omega cumparat din targ:

Un ceas mecanic omega de ville, referinta 135.019, cal. 601:
Imagine]

Dupa ceva timp, am achizitionat de la un coleg de forum un Omega Geneve Automatic, ref.366.822, cal.1481, cu un frumos cadran albastru si cu bratara metalica originala (din pacate nu am mai gasit in arhiva poze cu ceasul meu si am copiat una de pe internet cu un ceas asemanator):
Imagine

A mai urmat un Seamaster automatic, referinta 166.090, cal.1002 (din pacate nu am mai gasit in arhiva poze cu ceasul meu si am copiat una de pe internet cu un ceas asemanator):
Imagine

Primul meu Omega mai serios a fost un Seamaster 120 m Jacques Mayol, editie limitata, cal.1120, dupa care si acum imi pare rau – dar l-am schimbat datorita dimensiunii destul de mici pt mine:
Imagine
Imagine

Intre timp mi-am mai cumparat un Omega Seamaster 30, in stare excelenta, ref.135.003, cal.286, un ceas pe care l-am vandut o data, l-am cumparat inapoi cu prima ocazie, dar care acum nu se mai afla in colectia mea:
Imagine
Imagine
Imagine

Urmatorul pe lista a fost un Omega Seamaster Professional Chronometer, cal.1120, un ceas care a stat ceva timp la mine si care mi-a placut foarte mult:
Imagine
Imagine
Imagine

Dupa Seamaster am vrut Speedmaster si cu ajutorul lui Bogdan l-am avut si pe acesta: referinta 3510.50.00, Speedmaster Reduced, cal.1140 bazat pe ETA 2892-2 cu modul pentru cronograf:
Imagine
Imagine

Cu acest ceas am avut o experienta neplacuta (mi-a fost furat iar ulterior l-am recuperat) si, in mare parte din cauza ei, dar si datorita dimensiunii sale l-am vandut si am trecut la urmatorul Speedmaster...

Referinta 3211.30.00, cal. Omega 1164 (bazat pe 7750), un ceas foarte frumos dar care nu semana cu ceea ce stiam eu ca trebuie sa fie un Speedmaster – cadran negru si pozitia cadranelor pt cronograf...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

... asa ca a plecat si acesta...

Si s-a intors un Seamaster Professional, ref. 2531.80, cal.1120, modelul Bond, James Bond.
Imagine
Imagine

Sincer sa fiu, acesta mi-a placut mai mult decat versiunea mai noua si speram sa ramana in colectia mea, dar nu a fost sa fie asa...

Au mai fost cateva ceasuri Omega care nu au stat prea mult pe la mine:
Imagine
Imagine

Imagine
Imagine

Si cateva care mai sunt si azi la mine:
Imagine
Imagine
Imagine

Asa cum am precizat si mai sus, sunt unele ceasuri la care nu am mai gasit pozele facute de mine si am folosit unele imagini cu modele asemanatoare de pe internet. Si la Speedmasterul Reduced am folosit poze facute de fostii proprietari, sper sa nu se supere!

Va urma!
best_x_treme

Re: Ceasurile mele... Omega

Mesaj de best_x_treme »

Foarte interesanta ideea de a prezenta achizitiile pe un brand. Am luat si eu de aici de pe forum un Omega Seamaster 30, cal. 286, un ceas vintage foarte frumos.
impala2328

Mesaj de impala2328 »

frumos,
felicitari !
Imagine
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Frumoasa trecere in revista, sper ca in curand sa vedem aici si un Speedy Professional :) .
adl

Mesaj de adl »

Va multumesc!
Sa vedem ce surprize ne rezerva sfarsitul de saptamana :wink: !
Verzone

Mesaj de Verzone »

Frumoase ceasuri Dane, unul dintre ele a fost si la mine si tare mi-a placut, am ajuns sa-l vand din cauza dimensiunii(un pic prea mic pentru incheietura mea), dar stiu ca pasiunea ta pentru Omega exista si sper sa ne arati si de-acum inainte ce vei mai achizitiona.
Cred ca ai ramas dator deja... :lol:
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Foarte bine-venit topicul, foarte interesanta colectia ... Felicitari!

Acu' nu stiu daca sa ma 'lipesc' si eu aici (fara modestie!) cu cele 19 Omega mecanice, 9 automatice si 3 de buzunar ce le mai am in colectie (precum si cele 34 vandute!) + mecanismele ce le mai am in colectie ... :roll:
(un chrono, care a fost al meu la origini, deja a fost prezentat :wink: )!

Si banuiesc ca si alti colegi de forum mai au in colectie Omega ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
adl

Mesaj de adl »

Din punctul meu de vedere este loc pt toate ceasurile Omega de pe forum pe acest topic!
Mi-ar face placere sa le vad si pe ale voastre in completare la cele postate de mine - eu oricum mai am de prezentat doar trei (cel putin deocamdata :wink: ).
adl

Mesaj de adl »

Si continuarea promisa...

Omega care mai sunt si azi la mine:

Imagine

Imagine

Imagine

Si ultimul sosit, tot multumita lui Bogdan, un Speedmaster Broad Arrow Replica, calibrul 1861:

Imagine

Imagine

Imagine

Acesta este din toate punctele mele de vedere un adevarat „Speedmaster” si nu ii gasesc nici un cusur.
De sarbatori il treceam la wish list pe ceasornicar, iar la doua saptamani il aveam pe mana.
Acelasi lucru vi-l doresc si voua dragi colegi, ca in acest an si nu numai, sa vi se indeplineasca toate dorintele!
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Dane, iti doresc sa te bucuri mult si bine de acest ceas, este superb!
PS: interesanta combinatia cu cureaua, il prinde chiar bine.
adl

Mesaj de adl »

Multumesc frumos!
La fix a venit, e cureaua de la tine - nu ma asteptam sa se potriveasca!
bonheur

Mesaj de bonheur »

OS 30 e superb! Pe locul 2 as pune al doilea Speedy din lista!

Felicitari! La mai multe!
dorin 69

Mesaj de dorin 69 »

Colectia d-voastra de Omega este superba.Imi place foarte mult Speedmaster Broad Arrow.
Eu dupa un an jumate,am reusit sa achizitionez cateva,mai modeste,dar sant ale mele si-mi plac mult de tot.
Cele pe care le mai am:

Omega Seamaster Geneve,cal.565.

Imagine

Imagine

Imagine

Omega Seamaster,cal 562

L-am cumparat din targ nefunctional in starea asta:

Imagine
Acum functioneaza f.bine si arata asa:

Imagine

Imagine

Imagine

-Omega Geneve

Imagine

Imagine

-Omega vintage,cal 600

Imagine

Imagine

Am mai avut:

Omega Seamaster Cosmic cal.565 automatic

Imagine

-Omega Seamaster 30,mec 286

Imagine

Urmatorul sper sa fie un Speedmaster Moonwatch,sau un Broad Arrow.
Va doresc o seara buna tuturor.
adl

Mesaj de adl »

Frumoase Omega, felicitari!
petermarks

Mesaj de petermarks »

salutare.
Ma alatur si eu colegilor postand un OMEGA Chronostop cal 920, care din pacate nu mai e la mine si dupa care plang si acum:

Imagine

Un alt OMEGA cal 30 cu toate componentele originale de care imi este foarte greu sa ma despart.

Imagine
Scrie răspuns