Este o problema sau nu?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Disturber

Este o problema sau nu?

Mesaj de Disturber »

Salutare!
Mi-am achizitionat recent acest ceas http://www.orient-watch.com/products/ca ... gory_id=31 si l-am purtat in fiecare zi, inafara de weekendul acesta. Dupa aproximativ 48 de ore l-am gasit oprit. Am deschis remontorul in pozitia potrivita pentru setarea orei si din greseala am dat 1 minut in sensul invers orelor. Se considera o problema ceea ce am facut?

Si inca o intrebare mai am. Este recomandat ca un ceas automatic sa functioneze non-stop sau nu este nici o problema ca se mai opreste din cand in cand? Se poate intampla ceva?

Va multumesc si o seara buna va doresc!
zveros

Re: Este o problema sau nu?

Mesaj de zveros »

Nu este nici o problema daca ceasul se mai opreste din cind in cind :wink:
seba

Mesaj de seba »

nu este nici o problema....rezerva de putere a mecanismului este de aprox.40 de ore(era normal ca dupa 48 de ore sa se opreasca)
Disturber

Mesaj de Disturber »

In regula. Dar faptul ca atunci cand am incercat sa-i setez ora am dat 1 minut in sensul opus reprezinta o problema?

Va multumesc pentru raspunsuri. Sunt incepator si orice sfat imi este de folos! :)
seba

Mesaj de seba »

teoretic,nu ar fi o problema.....dar mecanismele Orient si Seiko(46xxx si 7s)au un sistem de schimbare al datei mai greoi(data se schimba intre orele 21-04)in acest interval nu reglati ceasul in sensul invers deoarece riscati sa afectati mecanismul
Disturber

Mesaj de Disturber »

Mie mi se oprise undeva la ora 18:20 si l-am dat invers fara sa vreau pana la 18:19. Multumesc inca odata pentru raspuns :D
valistoica1

Mesaj de valistoica1 »

seba scrie:teoretic,nu ar fi o problema.....dar mecanismele Orient si Seiko(46xxx si 7s)au un sistem de schimbare al datei mai greoi(data se schimba intre orele 21-04)in acest interval nu reglati ceasul in sensul invers deoarece riscati sa afectati mecanismul
In genere adevarat , numai ca mai sint si exceptii . Am un Orient cu data la ora 6 care se se schima in interval de max. 10 minute , in jurul orei 24,00 , mai exact intre 23,55-00,05.
Disturber

Mesaj de Disturber »

Va multumesc pentru raspunsuri :)
Scrie răspuns