Bolna e Volna, iar Boctokul e Vostok
Ceasuri rusesti vintage
Re: Ceasuri rusesti vintage
Frumoase Bolnele, sa stii ca au un mecansim deosebit - singurul cronometru sovietic.
.
Superbe,in conditie de invidiat 
“Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi.”
Asta da stare pentru cele două Volna. Sunt de invidiat într-adevăr. Am şi eu trei Volna, însă toate au cadranele cu urme de îmbătrânire. Este greu să găseşti Volna cu cadrane curate ca ale tale. Felicitări!
Intradevar, frumoase ceasurile!
Modelele astea... si in aceasta stare sunt greu de gasit, am mai vazut asa ceva la un fost si respectat coleg de forum... ultimul rand, partea centrala.
Modelele astea... si in aceasta stare sunt greu de gasit, am mai vazut asa ceva la un fost si respectat coleg de forum... ultimul rand, partea centrala.
moby scrie:
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
Multumesc pentru cuvintele frumoase !
Starea unor ceasuri din colectia mea este intradevar excelenta .
Faptul ca sunt apreciate sincer de alti colectionari prezenti aici,imi da "curaj" sa merg mai departe in prezentarea colectiei mele de "conserve rusesti" si sa trec cat de curand la prezentarea celor elvetiene !
@razvyy
Touche
Starea unor ceasuri din colectia mea este intradevar excelenta .
Faptul ca sunt apreciate sincer de alti colectionari prezenti aici,imi da "curaj" sa merg mai departe in prezentarea colectiei mele de "conserve rusesti" si sa trec cat de curand la prezentarea celor elvetiene !
@razvyy
Touche
"Orice lucru trebuie explicat in cel mai simplu mod posibil, dar nu mai simplu decat atat." A. Einstein
Am si eu 2 intrebari despre proaspata mea achizitie
1 discul datei poate avea rugina?
si 2 ati mai vazut 2409 cu data?
Stima Flavius
1 discul datei poate avea rugina?
si 2 ati mai vazut 2409 cu data?
Stima Flavius
Luati falsurile ordinare si bagatile in duba!
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
same shit but............... different
"I don't see any God up here" - Yuri Gagarin
- gherghin nicolae
- Moderator
1-Da ,insa este posibil si altceva defect ,
2-Da .
2-Da .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
kamikaza:
Ceasul este franken, pentru ca aceasta varianta de cadran a fost echipata doar cu 2414.
Cal. 2409 nu a avut data. Face parte din aceeasi familie cu 2414, insa aproape sigur 2409 nu au fost cu data!
Posibil ca sasiul sa fie schimbat si discul cu data lipit... sau alte artificii ceasornicaresti. Oricum discul cu data este de la alt ceas, data nu este afisata centrat in fereastra.
Ceasul este franken, pentru ca aceasta varianta de cadran a fost echipata doar cu 2414.
Cal. 2409 nu a avut data. Face parte din aceeasi familie cu 2414, insa aproape sigur 2409 nu au fost cu data!
Posibil ca sasiul sa fie schimbat si discul cu data lipit... sau alte artificii ceasornicaresti. Oricum discul cu data este de la alt ceas, data nu este afisata centrat in fereastra.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
- gherghin nicolae
- Moderator
Cel mai vechi ceas rusesc pe care-l aveti din ce an provine ?
Evident dintre cele care data exista pe mecanism .
Unul dintre ceasurile mele , din 1949 : (Cred ca nu am altul mai vechi ...dar mai caut !)

Se vede ca provine dintr-un ceas de buzunar , insa tind sa cred (fara sa fi cautat pe net pina acum ) ca aceasta carcasa cit si cadranul este original .
Care este anul cel mai vechi al unui ceas rusesc pe care-l aveti ?
Poze ?
Evident dintre cele care data exista pe mecanism .
Unul dintre ceasurile mele , din 1949 : (Cred ca nu am altul mai vechi ...dar mai caut !)

Se vede ca provine dintr-un ceas de buzunar , insa tind sa cred (fara sa fi cautat pe net pina acum ) ca aceasta carcasa cit si cadranul este original .
Care este anul cel mai vechi al unui ceas rusesc pe care-l aveti ?
Poze ?
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- gherghin nicolae
- Moderator
Pe capacul carcasei am gasit inscriptionat GOST 918-41 . Gost este echivalentul la rusi a STAS -ului la noi , adica normelor dupa care a fost fabricata carcasa . Anul este 1941 , ceea ce inseamna ca acest tip de carcasa s-a fabricat incepind cu 1941 . Probabil multa vreme s-au montat astfel de ceasuri .

-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
D-le Gherghin, ne uimiti la aproape fiecare postare! Frumos foc ceasul de mana Molnia, cadranul si aratatoarele sigur sunt originale, cu siguranta si carcasa. Insa eu nu am vazut Molnia cu astfel de finisari la mecanism. 
Fotografii la dispozitie nu am, insa probabil am si mai batrane decat asta:

-
MladinDorian
- Site Admin
Rugaminte....
Are cineva un zlatoust diver original sa ne bucure ochii?
Are cineva un zlatoust diver original sa ne bucure ochii?
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
-
Alexvintage
Inca nu dar asa arata:
http://www.ebay.de/itm/Russ-MilitarTauc ... 27c2cf8fd5
http://www.ebay.de/itm/Russ-MilitarTauc ... 27c2cf8fd5