Ceas pentru ținută elegantă/afaceri <10.000 RON
Re: Ceas pentru ținută elegantă/afaceri <10.000 RON
GS zic si eu, pt. ceva rar, deosebit si JP-only, dar cel din link (mecanic) ii depaseste bugetul. Eventual poate alege unul din modelele quartz. Dintre elvetiene deosebite tehnic doar un Co-Axial (2500) de de la Omega - dar SH - se incadreza in 10.000 lei. 
AR1070-56E
Am probat Zenith si nu este ceea ce vreau.
Nici G Seiko. Nu știu la care Omega si JP va referiti.
In principiu, cred ca ar trebui sa iau un ceas cu cadran cât mai simplu. Mi se par interesante Longines. Poate si Nomos Orion si Zürich.

Doar cel din mijloc este Automatic.
Insa pe cel cu numere romane l-am găsit si Automatic on line la 1106$.

Am încercat sa-l găsesc si pe cel care seamănă cu Nomos, dar nu am reușit sa dau de vre-unul Automatic on line.

Nici G Seiko. Nu știu la care Omega si JP va referiti.
In principiu, cred ca ar trebui sa iau un ceas cu cadran cât mai simplu. Mi se par interesante Longines. Poate si Nomos Orion si Zürich.

Doar cel din mijloc este Automatic.
Insa pe cel cu numere romane l-am găsit si Automatic on line la 1106$.

Am încercat sa-l găsesc si pe cel care seamănă cu Nomos, dar nu am reușit sa dau de vre-unul Automatic on line.

- andreylungu
Foarte frumoase Longines-urile ! Eu "salivez" mereu pe langa ele ori de cate ori intru intr-un Mall sau magazin de ceasuri
Fiecare ceas e frumos in felul sau si de aceea alegerea e foarte grea.
Sper sa gasesti ceea ce iti doresti si sa fi multumit ptr mult timp ! Sunt multe alegeri in bugetul pe care il ai, ramane doar sa iti dai seama ce iti place cel mai mult
Sper sa gasesti ceea ce iti doresti si sa fi multumit ptr mult timp ! Sunt multe alegeri in bugetul pe care il ai, ramane doar sa iti dai seama ce iti place cel mai mult
Personal ca design imi place cel din ultima poza. Toate modelele Longines selectate sunt ceasuri comune, nu au nimic deosebit. Dar daca pe tine te atrag - este suficient pt. achizitie. Oricum eu zic sa nu te grabesti. Mai studiaza oferta din magazine ... 
AR1070-56E
Informativ : Este la vanzare pe forum un Juvenia superb. Mecanic, fara secundar si data (subtire) cu cadran rar si deosebit, ideal pt. purtat la costum. Nu il cunosc pe proprietar si nu ii fac reclama, doar mi-a atras atentia ceasul. 
AR1070-56E
Modelul Longines postat de dumneavoastra se numeste Presence insa varianta cu mecanism automatic are un cadran ceva mai incarcat cu un model radial prelucrat prin ghiloșare iar limbile care indica orele si minutele au o evazare catre exteriorul cadranului.7777777 scrie: Am încercat sa-l găsesc si pe cel care seamănă cu Nomos, dar nu am reușit sa dau de vre-unul Automatic on line.
Din pacate nu am gasit niciunul din aceste modele pe siteul Longines.
Probabil ca este asta:
Si nici eu nu l-am găsit pe net.

Si nici eu nu l-am găsit pe net.
Citeva ''bucati'' aici ( si nu cu 2824
) :
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Toate cele bune
Nicu
http://www.tz-uk.com/forum/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Nicu : GS este pt. cunoscatori - pasionati/colectionari de ceasuri japoneze de varf (ca mine). Sunt foarte putini pe forum care ar cumpara asa ceva. Majoritatea sigur ar opta - in acelasi buget - pt. ceva elvetian sau german. Ideea este ca la banii astia nu primesti mai mult decat nivelul unui ETA. Singurul care se desprinde tehnic din multime este mecanismul Co-Axial de la Omega. 
AR1070-56E
Pe mine ma buseste rasul cand vad pretul la acel Longines - quartz : 4430 lei. Are un ETA absolut comun. Probabil e pret de Cellini. In acesti bani gasesti ceasuri quartz japoneze superioare (HEQ + PC) si ''in-house''. 
AR1070-56E
7777777 : Daca te hotarasti la un ceas quartz, subtire, fara secundar si data eu iti sugerez un Citizen - Stiletto sau 0.45. Ambele sunt superioare tehnic acelui Longines - similar ca design - si mult mai ieftine. Materialele exterioare sunt aceleasi : otel + safir. 
AR1070-56E

550 de lei in B&B
-
valistoica1
Interesante si propunerile celorlalti colegi , dar daca as avea bani , eu pe asa ceva as merge cu siguranta . Exista si variante cu cadran negru , plus ca mecanismele sint in house .

valistoica1 dacă se încadrează in bugetul meu...
Zar dacă ai un link cu Omega coaxial in bugetul meu te rog...
Nu știu exact de ce, dar parca as vrea un ceas mai "pretentios" si prefer unul manual sau automatic.
Am văzut la Orologivm un Omega deVille S H care era interesant, chiar dacă era o combinatie argintiu cu auriu. 1200€, insa era quartz.

In alta ordine de idei, vad ca la banii de care dispun acum e greu sa găsesc ceva mai "pretentios" si dacă nu găsesc ceva care sa mi se pară ca merită as amâna achiziționarea acestui gen de ceas si mi-as îndrepta atenția către un Oris Artelier Skelleton. La banii aia (1.800$) îmi pare cel mai frumos scheleton pe care l-am găsit. Nu știu dacă ar merge la costum, dar cred ca ar fi OK pentru ceva mai lejer, casual. Si aici sunt putin in ceata. Știu ca este un "eye catcher", dar poate fi un preambul pentru un eventual alt ceas din gama celui căutat pana acum: mai simplu, dar mai "pretentios".

As putea sa-i cumpăr si o curea din piele.
Am văzut si Epos, ca ceas similar, dar nu-mi place așa de mult.
Zar dacă ai un link cu Omega coaxial in bugetul meu te rog...
Nu știu exact de ce, dar parca as vrea un ceas mai "pretentios" si prefer unul manual sau automatic.
Am văzut la Orologivm un Omega deVille S H care era interesant, chiar dacă era o combinatie argintiu cu auriu. 1200€, insa era quartz.

In alta ordine de idei, vad ca la banii de care dispun acum e greu sa găsesc ceva mai "pretentios" si dacă nu găsesc ceva care sa mi se pară ca merită as amâna achiziționarea acestui gen de ceas si mi-as îndrepta atenția către un Oris Artelier Skelleton. La banii aia (1.800$) îmi pare cel mai frumos scheleton pe care l-am găsit. Nu știu dacă ar merge la costum, dar cred ca ar fi OK pentru ceva mai lejer, casual. Si aici sunt putin in ceata. Știu ca este un "eye catcher", dar poate fi un preambul pentru un eventual alt ceas din gama celui căutat pana acum: mai simplu, dar mai "pretentios".
As putea sa-i cumpăr si o curea din piele.
Am văzut si Epos, ca ceas similar, dar nu-mi place așa de mult.
-
valistoica1
Intreaba la Helvetansa , e distribuitor autorizat Glashutte in Romania .