a fost o achizitie buna? multumesc.

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
adrianad

a fost o achizitie buna? multumesc.

Mesaj de adrianad »

Buna ziua,

Ieri am cumparat ceasul de mai jos:

http://www.longines.com/watches/longine ... 279.4.56.3

Pretul... undeva sub 3700 lei, dar peste 3600 lei :), de la Cellini. Adica, pentru mine, un efort financiar moderat spre mare.

Am cateva intrebari, daca nu va suparati.

Achizitia, din punctul dvs. de vedere profesional, a fost una buna sau proasta? Sau si, si?

Pot inota in mare linistita, fara teama ca se strica ceasul?

La cati ani de purtare zilnica ma pot astepta? Evident, daca ii schimb bateria la timp.

Mecanismul este OK? Cam cat de OK? :)

Cat de rezistent la socuri este? Adica activitati gen alergare usoara, nu bormasinit :)

Cam atat, daca sesizati aspecte la care nu m-am gandit, sunt binevenite. In afara de link si de manualul de utilizare (e tot pe siteul lor) nu am alte informatii. Imi pare rau acum ca nu am cautat mai multe detalii despre ceas - ca si in cazul masinilor, designul a cam fost factorul determinant pentru a-l cumpara, l-am vazut, l-am placut, l-am luat. Ca un fel de scuza, am citit forumul dvs. inainte de a pleca prin magazine - si am priceput 5 la suta din ce e scris. In plus, nu am regasit in discutii acest model.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si, eventual, cateva detalii suplimentare scrise pe limba unui afon intr-ale ceasurilor (adica eu).
Claudiu
Forum Owner

Re: a fost o achizitie buna? multumesc.

Mesaj de Claudiu »

Bine ai venit.

Am sa incerc sa raspund cat de cat la intrebarile tale.

Achizitia...si buna si rea. Buna prin prisma brandului,a mecanismului si a ceea ce ofera ceasul.Rea prin prisma pretului,din punctul meu de vedere.La 900 de euro.....
Poti inota linisttita atata timp cat nu actionezi butoanele cronografului in apa sau cand ceasul este ud.
Mecanismul este ok,printre cele mai ok quartzuri.
Este suficient de rezistent pentru activitati zilnice cu tenta sportiva.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
adrianad

Mesaj de adrianad »

Va multumesc pentru raspunsuri.
Bebe

Mesaj de Bebe »

Daca are curea de piele aceasta se poate strica de la contactul cu apa. Daca este cu bratara din inox nu este nici o problema.
"Bieţii copii, ce să înveţe, bă, de la ăi mari?" - Marin Sorescu
adrianad

Mesaj de adrianad »

Astazi am sunat la service-ul magazinului - acolo mi-au spus cei de la magazin ca pot comanda si piese de schimb, consumabile. O curea de silicon costa 1100 lei :( . Ma simt ca un personaj cunoscut dintr-o fabula contemporana, romanul care sta in garsoniera si merge cu mercedes penultima generatie. Asta e, se pare ca nu ma tin... curelele sa imi iau curea de silicon. Bratara de otel inoxidabil e 790 lei si de piele cred ca tot pe acolo. Mi se par exagerate preturile dar e posibil sa nu am habar despre ce vorbesc. Totusi, vanzatoarea mi-a spus, cand am intrebat de curele, ca pretul lor aproximativ, la firma ce asigura service-ul, e in jur de 150 lei !?! Si mi s-a parut ok. Ok era si, hai, 3-4 milioane dar... Din nou, asta e, e culpa mea ca nu am fost un cumparator diligent care se intereseaza inainte de a cumpara.
Peste toate, sunt multumita de ceas, in aceste 2 zile de folosire, doar ca nu pot spala vasele cu el de teama sa nu stric frumusete de curea de cateva milioane.

Mai aveam o intrebare, cati ani credeti ca o sa functioneze ceasul in conditii normale? Eu ma gandeam la 5-6 ani, macar pana ma plictisesc de el :)
Va multumesc din nou pentru raspunsuri.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

De functionat nu va faceti griji , va depasi cu mult estimarea dvs. in rest ceea ce v-a spus Claudiu ati platit putin cam mult comparativ cu ce ati primit.Este totusi un ceas frumos ,bucurati-va de el !.
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
adrianad

Mesaj de adrianad »

Asa este, e foarte frumos, va multumesc. Incepe sa ma roada, normal, ce ati spus dvs. si colegul dvs.: ca am platit prea mult pentru el. Am vazut pe siteurile care pareau mai serioase ca pretul e cam tot acela si eu voiam musai un ceas nou, cu garantie. Deci, obiectiv vorbind, fara cautari fff serioase nu prea vad cum as fi gasit mult mai ieftin. Asta e piata. Asta e viata:). Insa ce ma intereseaza cu adevarat e opinia dvs. Adica la cat ati pretalui dvs. ceasul acesta? :) Functie de dotari, aspect etc. Daca ati detalia putin, m-ar ajuta pe viitor, ca repere pentru o achizitie viitoare, daca va trebui sa caut un ceas pentru un cadou. Ca pentru mine s-a inchis subiectul :D. Macar sa stiu cu cat anume sunt pacalita :)

Multumesc.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Pentru un quartz cred ca max. 400 euro este o suma suficient de generoasa .(parerea mea).
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
adrianad

Mesaj de adrianad »

Multumesc.
Zar

Mesaj de Zar »

De regula nu fac comentarii despre un pret platit dar e mult si 400 E.
Informativ : La banii astia gasesti mecanism cronograf superior cu fly-back (ETA 261.262).
Pana la urma tot ce conteaza este sa-ti placa ceasul si sa te bucuri de el. :)
AR1070-56E
Goldman

Mesaj de Goldman »

adrianad scrie:Buna ziua,

Ieri am cumparat ceasul de mai jos:

http://www.longines.com/watches/longine ... 279.4.56.3

Pretul... undeva sub 3700 lei, dar peste 3600 lei :), de la Cellini. Adica, pentru mine, un efort financiar moderat spre mare.

Am cateva intrebari, daca nu va suparati.

Achizitia, din punctul dvs. de vedere profesional, a fost una buna sau proasta? Sau si, si?

Pot inota in mare linistita, fara teama ca se strica ceasul?

La cati ani de purtare zilnica ma pot astepta? Evident, daca ii schimb bateria la timp.

Mecanismul este OK? Cam cat de OK? :)

Cat de rezistent la socuri este? Adica activitati gen alergare usoara, nu bormasinit :)

Cam atat, daca sesizati aspecte la care nu m-am gandit, sunt binevenite. In afara de link si de manualul de utilizare (e tot pe siteul lor) nu am alte informatii. Imi pare rau acum ca nu am cautat mai multe detalii despre ceas - ca si in cazul masinilor, designul a cam fost factorul determinant pentru a-l cumpara, l-am vazut, l-am placut, l-am luat. Ca un fel de scuza, am citit forumul dvs. inainte de a pleca prin magazine - si am priceput 5 la suta din ce e scris. In plus, nu am regasit in discutii acest model.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si, eventual, cateva detalii suplimentare scrise pe limba unui afon intr-ale ceasurilor (adica eu).
Ceas bun(300m),
mecanism bun(23rubine,bine,nu comparam cu un automatic),
pret si mai bun(pentru Ro,poate si pentru alte tari).

Felicitari,a fost o achizitie buna!!!

Ps.nu ma interesaza,cine,unde,ce mecanisme baga si la preturi,aici vorbim de Longines.
Dealer:Appella,Tissot,Orient,Casio(Baraka,Furrer Jacot,Breguet,Breitling,Bulova,Corum,Hublot,Longines,Omega)
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

:shock: :wink:
adrianad

Mesaj de adrianad »

Multumesc
ionut82

Mesaj de ionut82 »

Raportul pret/calitate este discutabil, dar nu asta este cel mai important aspect.

Intotdeauna vor fi pareri pro si contra, indiferent de modelul, marca sau mecanismul care intra in discutie. Nu toti avem aceleasi gusturi si aceeasi scara de valori.

Cel mai important aspect este placerea pe care o ai cand porti acest ceas la mana si sunt convins ca placerea exista.

Felicitari pentru achizitie.
adrianad

Mesaj de adrianad »

Este un ceas deosebit, nu foarte greu, cu finisaj minunat, foarte usor de citit, parca am o a doua piele. Imi reflecta intocmai personalitatea mai baietoasa si i-am pus numele Longi:). Multumesc pentru incurajare, aproape mi-a iesit din cap temerea ca nu face banii dati, daca imi va fi companion bun probabil as fi fi dispusa pe viitor sa dau si mai multi tot pe un quart prietenos :).
Scrie răspuns