Chrono Quartz - Claude Bernard vs Orient vs Seiko

Sfaturi, intrebari, cu privire la viitoarele achizitii orologere.
Scrie răspuns
mihai_abc10

Chrono Quartz - Claude Bernard vs Orient vs Seiko

Mesaj de mihai_abc10 »

Salut,
Am revenit acum pentru cateva sfaturi ... evident, despre un ceas. :)
M-am orientat catre un Chronograf ... si as da maxim 1000 de RON pentru unul ... iar uitandu-ma prin magazine, am vazut cateva, din care am remarcat 3:
1. Claude Bernard - Quartz - aprox 1000 ron
http://www.megawatchstore.com/watches/c ... 3-nin.html
2. Orient Sport-Quartz Chrono - aprox 600 ron
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 756-1.html
3. Seiko Chronograph - Quartz - aprox 900 ron
http://www.bbcollection.ro/Ceasuri_cole ... 136-1.html

Le-am pus in ordinea in care mi-au placut mie, strict estetic.
In momentul de fata inca nu stiu nimic despre mecanismele lor, pentru ca nu am gasit nicaieri desi am cautat peste tot pe google cel putin la primele doua. Intrebarile mele ar fi urmatoarele si legate de toate ceasurile:
Ce stiti de marca (in special Claude Bernard - care am vazut ca sunt mai noi), sunt OK la ceasuri de acest tip ... stiti ca ar avea vreunul probleme in mod special ... si eventual daca ati putea face un top din punctul vostru de vedere, sau pe langa acesta o eventuala sugestie de ceas...de acest fel ...

Si ar mai fi o intrebare: sunt diferente mari intre mecanismele quartz? citisem pe undeva ca...in general se face deosebirea intre chinezesti si restul ... in rest ca-i ronda, eta sau japoneze...nu prea conteaza.

PS: Stiu ca e greu de comentat pe seama unor carcase nestiind mecanismul, dar ma gandesc ca poate cunoasteti voi in functie de cadrane,modele, etc cam ce ar fi prin ele...promit ca imediat ce pot afla ceva, o sa si postez :)

Va multumesc, si sper sa primesc cat mai multe raspunsuri si pareri!
andreylungu

Re: Chrono Quartz - Claude Bernard vs Orient vs Seiko

Mesaj de andreylungu »

Eu as lua Orientul. Imi place cel mai mult si e si cel mai ieftin. Nu cred ca se merita sa dai foarte mult pe un Quartz
vreauunceas

Mesaj de vreauunceas »

Din cate stiu eu, Orient nu produce mecanisme quartz si le foloseste pe cele de la Seiko(care sunt de calitate, oricum). Deci e posibil ca in 2 si 3 sa fie mecanisme identice/similare(rezulta ca poti alege doar pe criterii de estetica si de calitate a constructiei strict intre cele doua). Despre primul nu stiu nimic...

Si eu sunt de parerea lui andreylungu, as alege Orient-ul.
catalinus

Mesaj de catalinus »

mihai_abc10 scrie: ...
Si ar mai fi o intrebare: sunt diferente mari intre mecanismele quartz? citisem pe undeva ca...in general se face deosebirea intre chinezesti si restul ... in rest ca-i ronda, eta sau japoneze...nu prea conteaza.
...
Exista unele diferente, dar nu sunt chiar asa uriase, si in nici un caz nu sunt de 'nationalitate' ci de 'nivel de calitate', cele mai de sus nivele japoneze fiind de ex. peste oricare din modelele 'de baza' fie ele si elvetiene.

Oricum eu as recomanda Seiko pentru WR100 :)
mihai_abc10

Mesaj de mihai_abc10 »

la Claude Bernard m-am uitat pe ceas si scria ca are 10ATM..nu stiu de ce pe site-ul respectiv are 5 ... sigur scria 10 pe capac
vreauunceas

Mesaj de vreauunceas »

Rectific: mecanismele cred ca sunt diferite, se vede pe cadran ca Seiko masoara si 1/20 sec. Oricum, Seiko sunt ambele... :)
mihai_abc10

Mesaj de mihai_abc10 »

revin si eu...la CB am vazut pe un site ca are 1/10, habar nu am ce inseamna asta si daca e bine :))
vreauunceas

Mesaj de vreauunceas »

mihai_abc10 scrie:revin si eu...la CB am vazut pe un site ca are 1/10, habar nu am ce inseamna asta si daca e bine :))
E precizia(rezolutia mai bine zis) cronometrului. Inseamna ca iti masoara pana la zecimi de secunda.
Zar

Mesaj de Zar »

Claude Bernard cel mai probabil are ETA-G10 judecat dupa cadrane (si pret). Orient si Seiko au mecanisme din clasa 7TXX (cu alarma). Eu zic sa alegi dintre acestea doua. Sau daca vrei un cronograf superior la toate capitolele dar de ocazie/folosit (SH) iti sugerez un Sector - SGE650 care are ETA 251.262 cu fly-back, safir, WR 300M plus conceptul ''No Limits'' (anii '90) gravat pe capac.

http://ceasuridemana.ro/sector-sge-650_a115626.html :arrow:

Nota : Vezi ca in anunt e o greseala la descriere. Are 41 mm fara coroana, nu 33.
AR1070-56E
mihai_abc10

Mesaj de mihai_abc10 »

multumesc! alte pareri?
mihai_abc10

Mesaj de mihai_abc10 »

din ce am vazut pe site-ul CB, se pare ca au un model asemanator la cadrane, care are g10.211...cred ca si asta are acelasi lucru :)
Scrie răspuns